Oulu

Kerro meille: Mitä oululaista haluaisit Kiikeliin ra­ken­net­ta­vaan me­ri­kyl­py­lään?

Helsingin Allas Sea Pool käsittää uima-altaita, merivesialtaan, saunoja, ravintoloita ja terasseja. Kenties jo vuoden päästä Oulun Kiikelissä nähdään samanlainen mutta pienempi ja oululaisin maustein ryyditettynä. KUVA: Mauri Ratilainen/com.pic
Oulu 1.8.2018 14:01
Antti Ervasti

Oulun Kiikeliin rakennettavan merikylpylän suunnittelijat aikovat sisällyttää hankkeeseen mahdollisimman paljon oululaista sisältöä ja kulttuuria. Mitä perin oululaista sinä haluaisit nähdä ja kokea merikylpylässä?

Tontinluovutuskilpailun voittaja, helsinkiläinen Töölö Urban tekee paraikaa Kiikelin merikylpylästä kaupungin edellyttämää tarkennettua suunnitelmaa ja aikataulutusta.

Kaleva kävi tutustumassa Helsingin Katajanokalla Töölö Urbanin ylläpitämään Allas Sea Pool -merikylpylään, josta Ouluun tehdään jonkin verran pienennetty versio mutta oululaisin maustein.

Juttu Helsinki Allas Sea Poolista julkaistaan lähipäivien aikana Kalevassa. 

Kerro ideasi ja toiveesi toimittaja Antti Ervastin sähköpostiin antti.ervasti@kaleva.fi tai tämän jutun kommenttikenttään. Lukijoiden vastauksia käytetään mahdollisesti jutun yhteydessä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (128)

Unohtaisivat koko jutun. Kaatuu kuitenkin kaupungin ongelmaksi kannattamattomana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mahdatko yhtään tietää, että ketkä sen kaataisi? Aivan oululaiset sen kaataisi kun eivät saituuttaan käyttäisi tuota mahtavaa kylpylää. Että kaatajat maksaisi kuitenkin tämän asian, joten ihan sama miten tehdään, niin veronmaksajista aina osa maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En halua Ouluun samantyylistä SeaPoolia kuin Hesassa. Se ei mahdu näihin raameihin. Se olisi vierasta kulttuuria, ei oululaista. Mallia saisi ottaa vanhasta Toivoniemen saunasta. Sitä mitä eniten toivoo tuolta paikalta: ettei se olisi hälyn ja kilpailun paikka. Ja nimi ihan suomalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennetaanko meriuimala pelkästään yksityisten rahoittajien kustannuksella ? Käytetäänkö veronmaksajien rahoja ollenkaan ? Näistä kirjoituksista kävisi ilmi, että kyseessä ovat yksityiset rahoittajat. Jos näin on niin antaa mennä. En vain jaksa uskoa, etteikö kaupunki antaisi mitään rahoitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytetäänpä kohta tulvivaa kallioparkkia uimalaan :) Vettä kun alkaa satamaan siitä riittää kallioparkkiinkin ihan riittävästi..no voihan siellä autot ainakin uida

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilat voisivat henkiä meriaiheita ja pöydät voisivat olla malliltaan tervatynnyreitä. Keskellä isoa tilaa voisi olla tervavene, joka toimisi buffet pöytänä. Myös paikallista käsityöperinnettä voisi tuoda jollakin tavalla esille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huvittaa miten tuo on jo mokattu, kun puhutaan jatkuvasti merikylpylästä. Jokikylpylä tuo on, jos merikylpylä rakennetaan, niin silloin se pitäisi olla merellä niin kuin Helsingissä on merikylpylä meren rannassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi Oulumaista jos jotenkin voisi peittää näkymän veteen. Esim rakentaa kaiken niin että näkymä on keskustaan päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haha, repesin tälle kommentille täysin, vaikka yleensä vaan tympäisee kaikki negatiiviset kommentit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tän vois maksaa valtionveroilla niinku oopperatalo Helsingissä.

Kultuuria voidaan saada esille mainituilla rössypotuilla, kärkkäreillä, terwapaljulla, piimällä ja polliisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on niin surkea valittajien ja sivistymättömien kehto, että ei tänne pidä verorahoja tuhlata ikinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotakin tervajuttua tietty
Jotakin teknoligiajuttua tietty
Jotakin avantotyyppistäjuttua tietty
Jotakin vesiesiintymislavajuttua tietty
Jotakin ruokajuttua tietty ja
Jotakin pöljääjuttua tietty (esim jokin uuden lajin mm kisat)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valituskierre joka kestäisi vähintään sata vuotta. Ja sen satavuotta voimmekin kuunnella Mikko Alatalon mainosbiisiä "Löylymaa se on paras paikka, löylymaa se on ilonen, löylymaassa vietät vaikka koko päivän kesäisen."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieniä intiimejä pore/vesihieronta-altaita joihin mahtuu kerralla 2-10 hlöä. Tiloja jaettu seinillä/seinäkkeillä. Tunnelmallinen valaistus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oritkarissa on aitoa satamafiilistä. Lähtevät ja saapuvat laivat. Meren tuoksu ja aallot. Lintuja ympärillä. Vaikka ympärillä on kova tekemisen meininki, silti siellä rentoutuu. Jotain sen tyylistä voisi olla uudessa merikylpylässäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluaisin merikylpylän ilman rajoja. Voi tehdä mitä haluaa eikä tarvitse totella mitään sääntöjä ja uimavalvojien kehotuksia eikä ottaa huomioon muita asiakkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (128)

Uutisvirta

72
Oulun kaavasuunnittelu näivettää ydinkeskustan – kivijalkamyymälöille parkkipaikat ovat elinehto Lukijalta
69
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
34
Hietasaaren hakkuut alkavat ensi viikolla – hakkuilla raivataan uusia palstaviljelyalueita, sillä vanhat ovat jääässä huvipuiston alle
28
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Oulun seudulla pieniä liikenneonnettomuuksia
26
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
23
Tehtaiden seisokit laskivat Terrafamen liikevaihtoa viime vuonna – Nikkelin hinta sahasi voimakkaasti
20
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi ja Taivalkoski sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola ja Rovaniemi lumipyryn vuoksi.

Ajokeli on erittäin huono aluksi seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi ja Taivalkoski sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola ja Rovaniemi lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono aluksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven ja Taivalkosken kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Pello, Kemijärvi ja Salla lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

No nyt on mökkienkin hinnat laskenut..

Miksi pitäisi myydä? En ymmärrä näitä "hinnat putoaa - panikoi" tyyppejä. Ei mua kiinnosta pätkääkään mikä on mun asunno... Lue lisää...
Taas!

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image