Oulu

Kau­pun­gin­hal­li­tus yllätti – Kiimingin Jokirannan koulu siirtyy lukion naapuriin tulevaan uuteen kouluun

Oulu 13.3.2018 6:14
Kari Sankala

Oulun kaupunginhallitus päätti Jarmo Husson (kok.) esityksestä äänin 10–3, että sisäilmaongelmista kärsinyt Kiimingin Jokirannan koulun korvaava uudiskoulu rakennetaan Kiimingin lukion naapuriin eikä koulun nykyiselle tontille.

Samalla kaupunginhallitus vahvisti koulun kustannusarvioksi 19 989 000 euroa. Se on lähes 1,8 miljoonaa euroa enemmän kuin vaihtoehto, jossa Jokirannan uusi koulu olisi rakennettu nykyiselle tontille.

Uuden koulun hankesuunnitelmaan sisällytetään myös korvaavan jalkapallokentän rakentamisen kustannukset, sillä uusi koulu ei sovi lukion tontille, vaan vaatii tonttia viereiseltä virkistys- ja ulkoilualueelta.

Kaupunginjohtajan pohjaesitys oli, että Jokirannan koulu olisi toteutettu koulun nykyiselle tontille 18,2 miljoonalla eurolla. Tätä esitystä kannattivat ainoastaan vasemmistoliiton ja perussuomalaisten edustajat kaupunginhallituksessa muiden puolueiden ollessa lukiovaihtoehdon kannalla.

Lukion kohtalo yhä auki

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen (kesk.) sanoo, että ratkaisu ei vielä linjaa Kiimingin lukion tulevaisuutta, vaikka se säilyisikin palveluverkkosuunnitelman kakkosvaihtoehdossa.

– Ratkaisevin tekijä oli koulun tulo Syke-talon, kirjaston ja nuorisotalon yhteyteen. Naapurissa on myös Kiimingin hyvinvointikeskus. Ratkaisu tiivistää Kiimingin keskustan rakennetta.

Lukion tontin yhteydessä on puhuttu maaperän heikkoudesta rakentamiseen.

– Luimme raporttia tarkasti eikä maaperä ole niin huono, etteikö uuden koulun rakentaminen onnistu.

Jokirannan koulun siirto edellyttää asemakaavan muutosta. Nykyiselle tontille olisi päästy heti rakentamaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (201)

Jokirannan koululaiset lakkoilivat vähän yli vuosi sitten sisäilmaongelman takia. Nyt saatiin hyvä päätös ihan uudesta koulurakennuksesta asialliselle paikalle. Luulisi, että ilo olisi suuri, mutta eipä ratkaisu nyt kelpaakaan, vaan ruvetaan kaivelemaan kaikki "entäpä jos sitä ja tätä" argumentit. En todellakaan ymmärrä. Jos olisin yksinvaltias, sanoisin, että pitäkää Jokirantanne sellaisenaan, kun hyväkään ei kelpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan uusi koulu kaikille kelpaa, eikä ketään haittaa myöskään 2 m€ kalliimpi kustannus. Ainut asia mikä kunnolla haittaa on se ettei nyt ole tiedossa milloin rakentaminen oikeasti alkaisi. Koska kaavamuutos. Koska mahdolliset valitukset. Ne kenellä on lapsia tuossa koulussa voivat kertoa haittaako se ettei ole tietoa milloin homekoulusta päästään uuteen kouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No vastahan se päätös saatiin. Oletteko te jotain kakaroita jotka eivät jaksa odottaa mitään eivätkä osaa päättää mitä halutaan. Eihän nyt kukaan voi muutamassa päivässä asioita päättää, siinä on monta eri tahoa ja asiantuntijaa mukana. Kyllä sieltä jouku arvio teille annetaan. Alkaa tuntua että pitäisikö näille Kiiminkiläsille valittajille jättää se sama koulu vielä seuraavaksi 50 vuodeksi, kun ei mikään passaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kuule odotettu että uusi koulu tehdään jo melko monta vuotta. Ei ole kysymys kakaroista jotka ovat malttamattomia vaan ihan kuule täysi-ikäisistä oululaisista (ei kiiminkiläisistä) vastuullisista vanhemmista ja myös äänestäjistä, joilla on oikeus saada lapsilleen nopeasti turvallinen koulu. Tuo ratkaisu ei avannut edelleenkään aikataulua kuten tiedät itsekin vaikka mitä muuta tänne kirjoitat ja syyttelet kakaroiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oleppa ite asiallinen. Jokiranta ei ole ainoa homekoulu ja meidän muidenkin lapset joutuvat homekoulua käymään, eikä meidän lapsille ole tarjottu mitään muuta vaihtoehtoa. Tämmöinen lapsellinen jaapailu pitäisi lopettaa ja ymmärtää ettei näitä asioita muutamassa päivässä toteuteta. Todella lapsellista kommentointia. Ja samalle paikalle uuden koulun rakentaminen olisi sairasta ja silkkaa verorahojen tuhlausta. Kukaan oikeasti järkevä ja vastuuntuntoinen ihminen ei moisesta ei haaveilisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lue vielä kerran mltä maksaa rakentaminen kumpaankin paikkaan ja kirjoita sitten kumpaan on halvempi rakentaa ja kumpaan paikkaan pääsee varmuudella heti rakentamaan. En silti hauku sinua kakaraksi enkä lapselliseksi, eikä se ole asiallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo lukion kaavaton paikka ei mahdollista rakentamista pitkään aikaan. Koulu tarvitaan heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksihän Kaleva ei kirjoita tästä kouluasiasta niinkuin asiat ovat? Jutusta voisi luulla seuraavaa: kouluasia on tällä ratkaistu, 2 miljoonaa kalliimpi ratkaisu ei ketään haittaa, eikä mahdollinen kaavasta valittaminen tule siirtämään rakentamksen aloitusta. Voisiko oululaisille mieluummin kertoa selkokielellä että nyt ei haluta ottaa jostain oululaisille avaamattomasta syystä 2m halvempaa ratkaisua, ja myls kertoa sen riskin että mikäli joku kaavoista innostunut tapavalittaja valittaa asiasta, kuinka pitkään se minimissään ja maksimissaan eri tapauksiin verraten viivästyttäisi rakentamisen aloitusta. Ja jos aloitus viivästyy, miten paljon se taas vaikuttaisi rakentamisen kustannuksiin? Nämä olisi olennaisia asioita kertoa totuudenmulaisesti, eikä kuitata että kaavaa ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piti ihan ajjaa pärräyttää kattomaan Kiiminkiin molemmat paikat. Kyllähän se vaan on paras paikka koululle lukion lähellä. Siinä on kaikki ihan vieressä: Kirjasto, nuokkari, jääkiekkokaukalo, pesiskenttä, joka talvella luistelukenttä, tekonurmikenttä, alikulun kautta terveyskeskus ja hammashoitola tien toisellapuolella. Mittasinpa vielä lukion pihasta niin reilu kilometri Honkimaalle, jossa Kiimingin latuverkosto ja Kiimun kuntosali.Kyllähän tämä on ehdottomasti paras vaihtoehto näistä kahdesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tänne täytyi "ajjaa pärräyttää" eli edes ole paikallinen asukas, ei kannata esittää asiantuntijaa. ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs sinä sen tiiät etten paikkakunnan asioista tietä? :) Entisenä paikkakuntalaisen taitaapi olla kyseisistä kouluista enemmän tietoa ku sinulla. Ja saattaapi olla että voisin muuttaa kotikylään takasi jos tällevuosituhannelle Kiiminkiki Siirtyy :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Typerää kuittailla näissä kiinteistössä sairastuneille. Ovat kyllä parhaita asiantuntijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu, että todellakin otit asioista selvää menemällä myös paikan päälle. Kunpa muutkin perehtyisivät asiaan monipuolisesti, niin järkeäkin voisi ilmestyä. Ainakin osalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta unohdat että se maksaa kaksi miljoonaa euroa enemmän. Se raha on pois muista kouluhankkeista. Ja että siihen paikkaan ei voi kaavavalitusten takia rakentaa vuosikausiin. Uuden koulun rakentaminen pitää aloittaa nyt heti. Huvittavaa että joku kirjoittaa tuollaisia kommentteja käymällä kerran Kiimingissä. Talousjutut ei huoleta lainkaan eikä se ettei koulunrakentamista pysty tuonne aloittamaan vuosikausiin, ja koulu on jörkyttävän huonossa kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun laskurini ei koskaan unohda omaisuuteni menettämistä, koko perheen terveyden menettämistä tämän aktinobakteeriongelman(sädesieni) vuoksi. Siksipä minulla on vara tulla teille kertomaan , että 2 miljoonaa on pieni raha jos saadaan terveet tilat puhtaalle paikalle ja jos yhdenkin lapsen, nuoren terveys voidaan pelastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhaan joenpohjaan suohetteikköön rakentaminen on tuntuva riski sekä ennalta arvaamattomien suuren maatyö- ja paalutuskustannusten että rakenteiden alapohjankautta tulevan kostumisriskin takia. Miksi ihmeessä valittaisiin tuollainen riskin tuova kosteikko kun voi rakentaa nykyiselle hyvälle paikalle jossa on kaava valmiina?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuule suopohjaa ne on Jaarantien tontikin kuten Jokiranta. Ne on vaan korotettu osittain mäeksi ja koulurakennushan tipahtaa alspäin roimasti ku rantaanpäin mennään. Kosteutta tullee ylhäältä sulamisvesien mukana ja joen tulviessa alhaalta niin kyllähä sre rakennuksen alapohja pyssyy tasasesti märkänä ja siellä on aktinobakteerilla hyvä elää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (201)

Uutisvirta

22.10.
Ratavaurio sotkee liikennettä pääradalla: Pohjoiseen matkalla olevat yöjunat odottavat Tampereella, Oulu-Tampere -junan matkustajat saivat taksikyydin
22.10.
Venäjän ulkoministeri Lavrov: Venäjä ja Turkki alkavat partioida yhdessä Syyrian pohjoisosissa
22.10.
Viime kauden vastustajan valmentajaa harmittaa: "Pukkia tarjottiin mestaruussarjan kaikille seuroille"
22.10.
Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain, mutta kumosi esityksen lain tiukasta aikataulusta
22.10.
Pekka Rautio löysi uuden intohimon politiikasta – vaalityön tekeminen oli raahelaislähtöiselle kitaristille yhteiskuntaopin jatkokurssi
22.10.
Autotalli kärsi vahinkoja tulipalossa Haapajärvellä, tuli tarttui läheiseen päärakennukseen – palo uhkasi myös naapuritaloa
22.10.
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä: Lapissa tulee lunta tai räntää, tienpinnat voivat jäätyä Pohjois-Pohjanmaalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

128 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Mutta nämä aloitukset satuttaa aina eniten kateellisia. Vastauksista näkee ketä. Lue lisää...
Niin tai näin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image