Oulu

Kau­pun­gin­hal­li­tus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tont­ti­va­rauk­sen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuok­ra­so­pi­muk­ses­ta

Allas Sea Pool Oulun rakennukset tulevat olemaan puuverhoiltuja, ja niiden katot hyödynnetään terasseina. KUVA: Oopeaa
Oulu 21.1.2019 19:37
Antti Ervasti

Kiikeliin pystytettävän hankkeen nopeaan aikatauluun uskotaan edelleen.

Kiikeliin rakennettavan Allas Sea Pool Oulu -merikylpylän toteutuminen nytkähti askelen eteenpäin, kun Oulun kaupunginhallitus päätti varata tontin ja rannan vesialueen osan kylpylän toteuttajalle, Töölö Urban Oy:lle.

Töölö Urbanin hankekehitysjohtaja Petteri Lautso sanoo, että vuokrasopimuksesta neuvottelu kaupungin kanssa on seuraava etappi kylpylän toteutumiseksi. Sopimuksen tekoaikaa hän ei vielä pysty sanomaan.

– Maanantain päätös merkitsee ennen kaikkea sitä, että hanke on edelleen olemassa. Se on tietysti iso asia. Ennen rakentamisen aloittamista on aika monta muutakin asiaa, jotka pitää hoitaa alta pois, kuten rakentamisluvat, vesiluvat ynnä muut, Lautso sanoo.

Hänen mukaansa tavoiteaikatauluun ei ole tullut muutoksia.

– Toki rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian, mutta tarkkaa päivää en voi sanoa vielä edellisistä syistä. Tavoite on edelleen päästä rakentamaan tänä keväänä ja avata kylpylä yleisölle keväällä 2020. Toistaiseksi tavoiteaikatauluun ei ole tullut hidastuksia, mutta toisaalta ei siihen ole tullut myöskään lisää varmuutta.

Viime kesänä tontinluovutuskilpailun voittanut Töölö Urban aikoo rakentaa Kiikeliin ravintola- ja saunarakennuksia sekä allasalueita, venepaikkoja ja sataman huollon toimintoja.

Päärakennus tulisi olemaan noin 500 neliön kokoinen ja saunarakennuksen koko 170 neliötä. Puuverhoillut rakennukset tulevat sijaitsemaan kumpikin omilla tonteillaan. Suurempi rakennus on kaksikerroksinen.

Rakennusten katoille tulee aurinko- ja näköalaterassit. Allasalueen rakenne on kelluva, ja kooltaan se tulee olemaan 2 300 neliötä. Altaita tulee kolme: 27-asteiseksi ympäri vuoden lämmitettävä 15 kertaa 25 metrin kokoinen matkauintiallas, aina ympäröivän meriveden lämpöinen 10 kertaa 10-metrinen merivesiallas ja saman kokoinen lastenallas, joka myös lämmitetään 27-asteiseksi. Lisäksi kaavailuissa on kaksi pientä paljutyyppistä lämminvesiallasta.

– Kun kaupunginhallitukselta saatiin tämä päätös ja kun olemme tehneet vuokrasopimuksen, lähdemme viemään hanketta kunnolla eteenpäin. Olemme omalla riskillä tehneet suunnitelmia aika pitkälle, minkä takia meillä on hyvä valmius pitää noin kunnianhimoinen aikataulu, Lautso arvioi.

Hänen mielestään Oulun kaupungin virkamiehet ja päättäjät ovat hoitaneet esimerkillisen hyvin merikylpylähankkeen valmistelua.

– On kysytty välillä tiukkojakin kysymyksiä, kuten kuuluu. Nopeaa ja ammattimaista toimintaa.

Kiikelin merikylpylän aikataulua

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Allas Sea Pool Oulu -merikylpylän tontinvaraukset Oulun Kiikelistä Töölö Urban Oy:lle maanantaina 21. tammikuuta 2019.

Kaupunginhallitus valtuutti samalla yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut laatimaan tontin vuokra- ja käyttöoikeussopimukset.

Asian ei tarvitse mennä enää Oulun kaupunginvaltuuston käsittelyyn, vaan kaupunginhallituksen päätös riittää.

Kylpylän maatyöt ja infran rakentaminen alkavat keväällä 2019.

Sataman toimintojen järjestäminen rakennustöiden ajaksi ja uusi laituri kesällä 2019.

Vesirakentaminen syksyllä 2019.

Rakennusten sisätyöt ja muu viimeistely talvella 2020.

Rakennukset ja altaat sekä teatterin puoleinen satamalaituri ja siltayhteys torilta avataan vaiheittain keväällä ja kesällä 2020.

Kylpylähankkeen kustannusarvio on noin 6,6 miljoonaa euroa, josta Töölö Urbanin oman pääomaehtoisen rahoituksen osuus 32 prosenttia ja lainojen osuus 68 prosenttia.

Oulun kaupunki toteuttaa erilaisia rakenteita merikylpylään noin 1,5 miljoonan euron verran.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

Apua mikä jauhaminen alkoi heti. Mahtavaa että Ouluun saadaan tämmöstä uutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylpylä on kyllä ihan kiva lisä. Mutta taloudellisesti sellaisen pyörittäminen ei ole ulkona helppoa. Helsingin Allas, joka on jo toiminnassa, on saanut paljon kävijöitä, mutta talouttaan se ei ole saanut kuntoon. Yhtiö sai aikoinaan paljon lainaa eri puolilta altaan rakentamiseen, ja oletti pystyvänsä rahoittamaan ne kylpylästä kertyvällä kassavirrallaan. Suunnitelma ei ole tainnut ihan onnistua. Kylpylällä on ilmeisesti laskuja rästissä. Kassavirtaa kylpylää pyörittävälle yritykselle on kertynyt odotettua enemmän, mutta menotkin ovat ylittäneet kai alkuperäiset suunnitelmat. Liikevaihdosta suurin osa on kai tullut ravintolatoiminnasta. Se, voiko toimintaa saada voitolle, riippuu nimenomaan ravintolaliiketoiminnassa pärjäämisestä. Kylpyläliiketoiminta ilman energiaa säästävää kattoa on varsinkin kylmänä talviaikana aika kallista, ja lipputuloilla on vaikea kattaa sen menoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älähän levitä väärää tietoa, sillä kylpylä toiminnalla ei ole mitään ongelmia ja talous on kunnossa.
Kun alkaa tuollaista disinformaatiota levittämään saa varautua ongelmiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki toteuttaa erilaisia rakenteita merikylpylään 1,5 miljoonan euron verran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppahallin kauppiaille ei annettu väistötiloja siksi että pitää olla tasapuolinen kaikille yrittäjille.Entäs tämä.Tähän löytyy rahaa kuin roskaa.Vastatkaa nyt hyvät kaupungin päättäjät että millä perusteella tähän rahaa löytyi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kaksi hiukan eri asiaa. Ei kaupunki voi kenellekään yrittäjälle antaa tiloja lahjaksi, vaan silloin se on tehtävä kaikille.
Oletko valmis maksamaan veroistasi kaikkien oululaisten yrittäjien uudet tilat?
Koita käsittää mistä on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä käsitän,mutta sinä et näytä etkä ehkä haluakkaan ymmärtää.Voi tätä rahan holovaamista mitä kummallisimpiin yrityksiin.Tuo allasyhtiö on sijoittajien omaisuutta,niin täällä Oulussakin kuin Helsingissäkin.Olisi mukava tietää kuinka paljon Helsinki on kaupunkina antanut noille sijoittajille.Siellä on pienosakkaita ja vähän suurempiakin.Tiedetään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis mielipiteesi taustalla on vain perioululainen ymmärtämättömyys, kateus ja suunnaton uteliaisuus. Kuinkahan pitkälle Oulu olisikaan kehittynyt sinun ´olisi mukava tietäää´ metodilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tekee, mutta se on sellaista minkä kaupunki pitääkin tehdä ja se on kaupungin rakentamisen jälkeenkin. Itse tuohon Allas Sea Pooliin ei mene veronmaksajien rahoja mene euroakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ymmärrän kyllä ja sen huomasit sinäkin, siksi pillastuit niin kovasti kommentistani joka ilmeisen hyvin osui ihosi alle.
Yritä myös ymmärtää se tosiasia, kuinka paljon rahaa tuollainen tuo kaupunkiin ja työtä, sekä veronmaksua.
Ei pidä olla aina noin negatiivinen asiaan, jota itse ei ole kykenevä tekemään.
Ja mitä se sinua kaivelee kenen omaisuutta mikäkin on? Pääasia on, että kaupunkiin saadaan jotain mikä kuuluu sivistykseen ja jotain mikä palvelee kaupunkilaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunkihan ei tässä altaan tapauksessa kyllä maksa mitään, vaan ennemminkin hyötyy vuokratulojen kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä sitä rahaa löytyi? Mistä sait tietosi? Jutusta sitä ei ilmennyt.
Olisiko siis mielestäsi helsinkiläisen yrityksen pitänyt rahoittaa myös kauppahallin väistötilat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun itse tuohon hankkeeseen ei mene kaupungin rahaa yhtään. Miten te ette kykene käsittämään mitään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko joku hoksasi taas valittaa, että eihän tuo ole mikään merikylpylä, kun vesikin on jokivettä !? 😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Uutisvirta

18:04
Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke starttaa Rotuaarilla – tarkoituksena tarjota testialusta ympäristöystävällisille keksinnöille
18:00
Rovaniemeläisen mökin pihalta löytyy viikatemies jos toinenkin – taiteilijalta kysytään nyt vinkkejä betonihaamujen tekoon: "Olen vienyt perinteiset puutarhatontut uudelle tasolle" Tilaajille
17:59
Putinin kehumasta kaasuputkihankkeesta vakuutetaan: kaasua virtaa heti vuodenvaihteessa – Itämeren pyöriäinen estää työt nyt Ruotsissa
17:48
Oululaissiskokset maistelivat Oulun kansainvälisillä suurmarkkinoilla kengurun- ja kamelinlihaa – "Tässä on ihan omanlainen jännä sävähdys, jota en ole maistanut missään muualla"
16:35
Aapo Rautiosta tulee Thunderbolt, kun hän henkihieverissä ja hikipäissään aikoo antaa lavalla 120 prosenttia itsestään
16:15
Maakuntaliitot vaativat EU:n aluekehitysrahoja kokonaisuudessaan Itä- ja Pohjois-Suomeen – "EU-rahoituksen merkitys korostuu idässä ja pohjoisessa"
16:09
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut kaksijakoinen vaikutus, mutta vain Ruotsiin vertaaminen "vajavaista"
101
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
81
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
55
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
49
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
47
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
44
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun
29
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image