Oulu

HS: Nokia siirtää 5g-teknologian kehitystä Ouluun – "Jär­jes­tel­mä­pii­rien kehitystä ja ohjelmointia lisätään"

KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 30.10.2019 7:51 | Päivitetty 30.10.2019 14:00
Kaleva

Verkkolaitteita valmistava Nokia siirtää viidennen sukupolven matkapuhelinverkkojen kehitystä Ouluun. Nokian matkapuhelinverkkojen liiketoimintajohtaja Tommi Uitto vahvistaa tiedon Helsingin Sanomien mukaan. 

Nokia on tänä vuonna palkannut Suomeen jo 350 työntekijää lisää etenkin järjestelmäpiirien kehitykseen ja niiden ohjelmointiin. Suurin osa heistä on palkattu Ouluun. 

Lue myös: Oulun rooli Nokian 5G-tuotekehityksessä on vahva: "Väkeä on palkattu joka paikkaan, mutta näistä Ouluun tullut osuus on suurin"

Uitto kommentoi Helsingin Sanomissa: "Jatkamme palkkaamista tälle alueelle Suomessa edelleen. Jokunen vuosi sitten piirejä kehitettiin Shanghaissa Kiinassa tai teetettiin kokonaan alihankintana."

Järjestelmäpiirien kehitystä ja ohjelmointia lisätään Suomessa siksi, että täällä on saatavilla äskettäin valmistuneita insinöörejä, Uitto kertoo.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoo olevansa ylpeä nokialaisten tekemästä työstä Suomessa ja erityisesti Oulussa.

"Olen ylpeä nokialaisten tekemästä työstä Suomessa ja erityisesti Oulussa. Nokialla on selkeä etenemissuunnitelma 5g:n kehittämiseksi edelleen, ja odotamme jatkuvaa paranemista tämän vuoden ja ensi vuoden aikana lisäämällä järjestelmäpiirituotteiden osuutta", kirjoittaa toimitusjohtaja Suri sähköpostiviestissään.

Helsingin Sanomien mukaan Nokian 5g-suunnitelmat törmäsivät aiemmin sekavaan johtamiseen ja viivyttelyyn teknologian vaihdossa.

Ouun kaupunki varasi Nokialle lokakuussa Oulun Ruskonselän kaupunginosasta noin kymmenen hehtaarin suuruisen teollisuustontin. Tontin rajat ja lopullinen pinta-ala tarkentuvat suunnittelun edetessä. Nokia ilmoittaa hakemuksessaan perusteluksi rakentaa uudet, toiminnalleen paremmin soveltuvat toimitilat.

Otsikkoa korjattu 30.10. kello 14. Nokia siirtää Ouluun 5g-teknologiaa. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (63)

"täällä on saatavilla äskettäin valmistuneita insinöörejä" ... joille ei tarvi maksaa mitään.

Kiinassa tehty työ on todennäköisesti päätynyt samantien myös suurimman kilpailijan Huawein käyttöön, toki tätä on lähes mahdotonta todistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia teki jo mailman ennätyksen menettäessään johtoaseman puhelinbisneksessä parissa vuodessa. Alkää nyt toistako samaa !
Mistä kaikki johtuu ? Tässä yrityksessä kävi niin että kun meni hyvin nokialle tuli täysin tietoliikennealan ulkopuolisia johtajia ja pikkupomoja menestyksen ja rahan houkuttelemina. Useimmat ei välittäneet muusta kuin omista optioistaa ja asemastaan eikä heillä ole tosiasiassa tietotaitokaan kun ei ole elektroniikan/ohjelmistotekniikan perustietoja ( vain konetekniikan/sähkövoimatekniikan tai kaupallinen koulutus). Tällä pohjalla ja huonolla kokemuksella tehtiin ja tehdään kriittisiä virhepäätöksiä ja tuhontie on valmis. Lisänä kaikkeen on ollut järkyttävä irtisanomispolitiikka joka tuhoaa työilmapiirin, nyt tarvitaan muutos ja äkkiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia on jo tippunut kilpailusta. Tarpeeksi ei ole satsattu, että 5g tekniikaltaan olisi hyvää. Nyt kaksi muuta kilpailijaa ovat tekniikaltaan toimivia ja nopeampia. Valitettavaa kun nokialla on näytönpaikka nyt ja tuote ei ole kunnossa. Muilla kilpailijoilla on tuote kunnossa ja ovat näin etulyöntiasemassa. Jos Nokia ei jotain ihmeettä tee, että saavat tuotteen samalle tasolle kilpailijoiden kanssa niin tästä voi tulla Nokian toinen romahdus sitten puhelin bisneksen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokialla ovet käy ku saluunassa. Ikääntyneet yli 40vuotiaat ulos yt-neuvotteluissa ja nuoria 25-vuotiaita tilalle. Hiphurraa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ookko Ruskossa käyny koskaan? Ei tuo firma vielä ole ihan sammunut. Joku tuhat työntekijää siellä vielä on hommissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olet katsonut Nokian tulos näkymiä niin Ruskon työntekijätkin on heikoilla jäillä nyt. Nokiasta on koko ajan tullut heikkoa tulosta. Kohta ulkomailta joku ostaa Nokian kokonaan pois jos ei suuntaa käännetä. 5G satsaus toivottavasti auttaa, että pääsevät lähelle kilpailijoita tuotteen laadussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö etelän media ole jo vuosia ollut sitä mieltä, että mitään tulevaisuutta ei ole Turku-Tampere-Helsinki-kolmion ulkopuolella? Tällaiset uutiset sivutetaan täysin, kun ennustetaan Suomen kaupunkien tulevaisuutta. Oulussa on vahvaa ICT-alan osaamista eikä se ole hävinnyt mihinkään Nokian matkapuhelinliiketoiminnan loputtua. Oulu jatkaa kasvuaan myös pitkään tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Globaaliongelma alalla, osaajia ei ole missään tarpeeksi. Suomessa on kuitenkin keskimäärin parempaa tekijää kuin muualla maailmassa, eteenkin jos vertaa Aasian sankareihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia Oulussa irtisanoi kaikkein kokeneimman porukan joka on ollut kehittämässä verkkoja jo gsm ajasta lähtien. Heillä oli näkemystä ja kokemusta runsaasti mutta eihän sitä nämä alaa ymmärtämättämät johtajat ymmärtäneet. Olisiko nyt aika puhdistaa organisaatio näistä tietoliikennealalle kouluttamattomista pomoista ja palkata tilalle kokeneet ja alalle koulutetut. Uusia nuoriakin tarvitaan myös lisäksi ja eteenpäin kokeneempien mentoroinnin kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korjatkaahan se Nokia 5G fastmile, että alkaa toimimaan ettei jää muiden jalkoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Analyytikkojen mukaan Nokialla on nimenomaan tuotekehitysongelma, joka johtuu osin myös vääristä teknologiavalinnoista. Isokin yritys kaatuu parissa kvartaalissa kun tasapaino menee. Suositan pätkäpalkattaville vuokra-asuntoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo kyllä siellä ilmapiiri on ollut erittäin huono jo
vuosikausia, samat tyypit tosin siellä pyörii.
Alihankkijat tekevät ikävät työt ja noksulaiset kerää
bonukset. Extejä myös kohdellaan kuin karjaa, lähtö
voi tulla ihan milloin vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei bonuksia voi maksaa kuin omille työntekijöilleen. Jokainen firma palkitsee omansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs jos jätetään tuo 5g väliin ja siirrytään tuotekehityksessä suoraa 6g:hen. Jossakin päin maailmaa hahmotellaan varmasti jo 7g:tä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (63)

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image