Oulu

Halla-aho syyttää muita puolueita te­ko­py­hyy­des­tä: "Kun kohu Oulun tapahtumista laantuu, mitään ei taaskaan tehdä"

Perussuomalaisten puheenjohtaja suhtautuu pessimistisesti siihen, että muut puolueet pystyisivät nytkään tiukentamaan Suomen lepsua maahanmuuttopolitiikkaa. KUVA: Joel Maisalmi
Oulu 14.1.2019 13:00
Aki Taponen

Mihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat. Näin sanoo viisitoista vuotta maahanmuutosta varoitellut perussuomalaisten puheenjohtaja.

Oulussa tutkittavien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten jälkeen muutkin puolueet kuin perussuomalaiset alkavat nyt puhua maahanmuutosta. Samat puolueet olivat vielä vähän aiemmin tekemässä huhtikuun eduskuntavaaleista ilmastovaaleja.

– Tämänhetkisen keskustelun tekopyhyys on häkellyttävää, jos miettii mitä nämä nyt kovasti äänessä olevat puolueet ovat maahanmuutosta tähän asti puhuneet, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Lännen Medialle.

Hän pitää lähinnä symboliikkana, että keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on Oulun tapahtumien takia kutsunut eduskuntaryhmät tiistaiksi koolle ja että hallituskin käsittelee asiaa.

– Tällä pyritään rauhoittelemaan kansalaisia ja luomaan sellaista mielikuvaa, että jotain tehdään. Tietenkin on hyvä, että nyt puhtia riittää. Mutta mihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin tässä ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat.

Halla-aho ennakoi hallituspuolueiden viestivän, että ensi kaudella aletaan toteuttaa maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia, kunhan kansalaiset ensin ovat antaneet näille puolueille vaaleissa mandaatin.

– Pidän täysin selvänä, että kun tämä kohu Oulun tapauksista laantuu, mitään ei taaskaan tehdä. Turun terrori-iskun jälkeen luvattiin jämäköitä toimenpiteitä, muttei mitään tapahtunut.

Myöhäistä herännäisyyttä

Halla-aho muistuttaa, että muut puolueet eivät halunneet herätä maahanmuuton ongelmiin silloin, kun Suomeen vyöryi turvapaikanhakijoita.

– Esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli vuonna 2015 sitä mieltä, että maahantulijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Perussuomalaiset heitettiin hallituksesta ulos, koska me edustimme sitä linjaa, jota kaikki muut tuovat esille näiden Oulun tapahtumien jälkitunnelmissa.

Halla-ahon mukaan vaikeiden asioiden väistely on johtunut tietämättömyydestä, sinisilmäisyydestä ja hölmöilystä.

– Mutta myös siitä, että monissa puolueissa, varsinkin kokoomuksessa, on kysymys siitä, että puolue itsessään on hyvin jakautunut. Sen johto yrittää miellyttää vähän kaikkia.

Kokoomuksen johto on Halla-ahon mukaan luottanut siihen, että sen perinteisempi ja konservatiivisempi äänestäjäkunta äänestää kokoomusta joka tapauksessa riippumatta siitä, mitä puolue tekee.

– Toisaalta kokoomus on pyrkinyt kosiskelemaan vihreisiin kallellaan olevia ihmisiä varsinkin kaupungeissa ja ottanut hyvin liberaalin linjan maahanmuuttokysymyksissä. Demareilla on samanlaista hajaantumista, Halla-aho sanoo.

"Muut ratsastavat Oulun tragedialla"

Halla-aho pitää täysin naurettavana sitä, että muissa puolueissa kavahdetaan nyt sitä, että perussuomalaiset pyrkivät käyttämään Oulun tapahtumia hyväksi kannatuksensa nostamiseksi eduskuntavaaleissa.

– Minä olen viisitoista vuotta puhunut näistä asioista sekä ennen että jälkeen tällaisten tapahtumien. Aion toki jatkaa niistä puhumista nytkin.

– Perussuomalaiset ovat esittäneet kaikkia niitä toimia, joita muut puolueet ovat alkaneet viime päivinä väläytellä. Tähän asti muut puolueet ovat tyrmänneet ne oman arvopohjansa vastaisina.

Halla-aho pitääkin muiden puolueiden toimintaa Oulun tragedialla ratsastamisena.

– Se on myös epärehellistä. Uskon kyllä, että äänestäjät näkevät sen läpi.

Halla-aho kertoo saaneensa tiukoista maahanmuuttolinjauksistaan myönteistä palautetta myös muiden puolueiden kannattajilta, joiden silmiä Oulun tapahtumat avanneet.

Hän ei kuitenkaan usko, että maahanmuuttopolitiikassa tapahtuu vaalien jälkeenkään muutoksia, ellei perussuomalaiset nouse suurimmaksi puolueeksi.

– Toivon, että ihmiset ihan vakavissaan ajattelisivat asiaa ja pohtisivat muiden puolueiden näyttöjä. Nämä ongelmat ovat olleet itsestään selviä syksystä 2015 lähtien.

Tuoreimmassa Ylen mielipidemittauksessa perussuomalaisten kannatus oli noussut 10,2 prosenttiin. Keskustan kannatus etenkin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kotivaalipiirissä Oulussa oli laskussa.

– Siinä näkyy Sipilän päätös kutsua irakilaiset Suomeen ja hallituksen kyvyttömyys poistaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita maasta. Se on herättänyt ihmisissä suuttumusta, mikä varmaan näkyy kannatusluvuissa.

Kannatusmuutokset vaikuttavat Halla-ahon mukaan nyt muiden puolueiden aktivoitumiseen maahanmuuttoasioissa.

– Maahanmuuton ongelmia ei haluta ratkaista siksi, että ne ovat ongelmia. vaan korkeintaan siksi, että ne saattavat nostaa perussuomalaisten kannatusta.

Hänestä tällainen suhtautuminen on hyvin raadollista.

– Ihmisiä raiskataan, ihmisiä tapetaan. Muita puolueita kiinnostaa se, nouseeko perussuomalaisten kannatus, Halla-aho kiteyttää.

14.1. kello 19.22: Uutisen kommentointi on päättynyt.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (66)

Kun viime aikoina on uutisoitu useista muista kotimaisista pedofiiliringeistä, ei Halla-Ahoa voinut vähempää kiinnostaa nuorten turvallisuus. Tekopyhää, kuten myös muiden puolueiden vaalipaniikki nyt. Hyvä jos tällä asialla nyt saavutetaan jotain, mutta eivät ne pedarit maahanmuuttoa rajoittamalla lopu, vaikka muuten voidaankin keskustella maahanmuutosta myös kriittiseen sävyyn.
Persujen asenne naisten oikeuksiin arveluttaa myös. Kannatetaan konservatiivisia arvoja ja presidenttiehdokas arvostelee feminismiä. Sitten arvostellaan tulijoiden konservatiivisia arvoja ja naisten alistamista. Ei ota selvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho puolueensa kanssa epäilemättä tuntee tekopyhyyden tasan tarkkaan, perustuuhan suurin osa puolueen politiikasta juuri sille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä yksikään muuta on olettanut? Pressa ja ministerit on siksi niissä hommissa että ne on populisteja ja saaneet hyvin vähän aikaan muuta kuin puhetta. Mikään Halla-Aho taikka persussuomalainen porukka ei pysty asiaan saamaan mitään muutosta vaikka he saisivat vaaleissa 99% äänistä. Virkamiehet päättää tässä maassa ja siinä mielessä valta on ja pysyy.

Todellisuudessa siunailun jälkeen nämä vain syyllistävät niitä joilla ei ole osaa ei arpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho puhuu omalla äänellään ja on esittänyt vastenmielisellä tavalla asioita, joilla perussuomalaiset ovat ratsastaneet välillä "omien" naisten nimellä ja välillä heitä huoritellen. Kotouttamistoimenpiteet tuskin ovat ps listalla missään arvossa ja kuitenkin juuri niiden kautta voitaisiin estää tällaisia äärimmäisiä tekoja, joita ei voi mitenkään hyväksyä eikä ole koskaan hyväksytty.
Pelottavaa on myös netissä käyty "keskustelu", jossa hyökätään ihmisten kimppuun, erityisesti naisten, käyttäen mitä rivoimpia nimityksiä.
Naisten ja tyttöjen asema ei näytä todellisuudessa kiinnostavan näitä henkilöitä muuna kuin aseena silloin, kun se agendaan sopii. Seksuaalirikosten rangaistukset, miksi ne ovat niin alhaiset meillä Suomessa? Eihän nämä lasten hyväksikäyttäjät koskaan joudu mihinkään todelliseen vastuuseen ja tutkinta venyy, on aina venynyt.
Jotain hyvää - hyvä, että asiaa nyt ajetaan, kun tekijät ovat erityisen silmätikun alla, ehkä vihdoinkin seuraa jotakin tästä karmeasta souvista eivätkä vain lapset kärsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapa nähä tuleeko muita vaaliteemoja, ku maahanmuutto, tämänvuoden vaaleihin. Persut voisi kehitellä teemaa jolla leipäjonot saataisiin lyhemmiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen aiemmin äänestänyt kokoomusta, mutta nyt puolueen johto on ollut viimeisellä vaalikaudella tämän hallitsemattoman maahanmuuton hoidossa aivan hukassa. Meillä on ollut sisäisesti kohtuullisen turvallinen yhteiskunta, valitettavasti nyt ei ole enää. Naiset ja tytöt jopa välttelevät suuremmissa kaupungeissa tiettyinä aikoina kulkemista julkisisissa ja yleisillä paikoilla, heitä saatetaan harrastuksiin, kouluun jne. Halla-aho on oikeassa, hän on analyyttisesti vaikeassa tilanteessa esittänyt jo aiemmin mihin tämä johtaa ja jaksanut yhdessä muutaman muun henkilön kanssa pitää yllä suomalaisten asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho on niin oikeassa tässä asiassa. Muutenkin erittäin viisas mies. Mutta harmi vaan kun monikaan poliitikko ei häntä halua kuunnella saati miettiä onko hän oikeassa. Monesti on.. Persut tulee saamaan paljon ääniä tulevissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän kaupungin valtuuston puheenjohtajakin loikkaa kohta perussuomalaisiinä? Puheet ainakin viittaavat tähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset on itse hyväksyneet hallitusohjelman.Halla-ahon on turha olla jälkiviisas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kun kyse ei ole maahanmuuttajista, vaan raiskaaja on perussuomalaisten työmies, niin mikään ei taaskaan muutu. Persuja kiinnostaa vain ja ainoaastaan rasismi, ei naisten turvallisuus tai seksuaaliväkivallan vähentäminen. Muuten he olisivat olleet edistämässä Suostumus 2018 kampanjaa eivätkä nauramassa sille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan perussuomalaisia äänestänyt, enkä äänestä jatkossakaan siitäkin huolimatta että just tässä asiassa Halla-aho on täysin oikeassa.
Kaikki puolueet nyt vain yrittävät muka olla huolissaan asiassa johon olisi pitänyt puuttua jo aikoja sitten.
Mitään ei ole saatu aikaiseksi, samat ongelmat vain jatkuvat ja tulevat jatkumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se tämän Halla-Ahon puolue ps ollut hallituksessa ainakin pari vuotta? Nyt suurempi osa näistä edustajista jatkaa vielä siellä? Mitä saivat aikaan?
Halla-Aho ja sielun veljet jatkavat tällä samalla "luurankojen hyppelyä peltikatolla"- linjalla. Turvapaikka politiikka Suomessa on pääsääntöisesti hoidettu hyvin ja kohdeltu avuntarvitsijoita inhimillisesti ja tätä linjaa tulee myös tulevaisuudessa jatkaa. Nyt tutkinnan alla olevat rikokset tulee käsitellä normaalilla tavalla. Asiantuntijoiden ja poliitikkojen tulee yhdessä laatia toimintaohjeet ja tarvittavat päätökset, jotta tulevaisuudessa voidaan minimoida tämänkaltaiset ja muut arvioitavissa olevat rikokset. Toivon kaikille jäitä hattuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen aina ihmetellyt Sipilän suhtautumista näihin asioihin.Tuntuisi hänenkin maailmaa kiertäneenä miehenä, nähneen mihin tämä holtiton maahanmuutto johtaa... Helppo esimerkki lännessä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos myös muut arvot,MAAHANMUUTON lisäksi,olisivat arvoilleni sopivia PerusSuomalaisilla Eduskuntavaaliehdokkailla,äänestäisin heitä ehdottomasti seuraavissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti kansalaisten pitää olla koko ajan tietoisia ja ottaa kantaa, mitä edustajat päättävät viime aikaisista tapahtumista. Nyt ei pidä "hyssytellä" tapahtumista, vaan asiat täytyy suoraan kertoa kansalaisille missä mennään. Tulee mieleen Santeri Alkion sanonta; "Vapaus ja järjestys, ne riitelevät koko ajan keskenään."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persujen tie on selvä. Vaikka tulisi kolmas jytky, niin hallitukseen ei ole asiaa. Vaalien jälkeen asiallisesti argumentoiva Halla-aho kokee Lauraputschin. Persuihin on pesiintynyt sellainen joukkio kaikenmaailman rodunjalostajia, että asialliset argumentit saavat mennä. Tilalle tulee Huhtasaari, jonka ei ujostele olla samaa mieltä rodunjalostajien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka vakava asia onkin, niin maahanmuuttokysymys ei ole kumminkaan maagisesti tämän tapauksen johdosta muuttunut Suomen tärkeimmäksi ongelmaksi. Tietysti yhden asian puolue on asiasta toista mieltä ja yrittää nyt herutella tapauksesta kaiken mahdollisen suosion irti. Kannattaa itse kunkin muistaa, että kyseessä on porukka, joka on meille suonut mm. vähäosaisia potkivan työttömyysturvan aktiivimallin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskaltaisiko perussuomalaiset ottaa hallitusvastuuta jos olisivat voitokkaita vaaleissa? Järkevää maahanmuuttokriittisyyttä tarvitaan, en vain tiedä menisikö ps liian kauas omista arvoista. Tosin se, että minulainenkin humanisti edes harkitsee ps äänestämistä osoittaa, että mytky eli maahanmuuttokysymysten jytky voi olla tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaako kukaan, että niiden turvapaikanhalijoiden sanottiin vielä 2015 olevan paossa SYYRIAN sisällissotaa... jopa siinä kohtaa kun tulijta ositautuivat pääasiassa irakilaisiksi ja afgaaneiksi ja ties miksi... (Turunkin poloinen oli Marokosta)... saattoi joukossa olla joku syyrialainenkin. Turvisten tuloa perusteltiin juuri Syyrian sodalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (66)

Uutisvirta

15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
14:16
Puheenjohtaja Mika Kari: Tiedusteluvalvontavaliokunnassa ei ole mystiikkaa - me valvomme, emme tiedustele
13:41
Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen johtajan vaihtuminen ei takaa parannusta rajalla jumissa olevien lasten elinoloihin
13:38
Suviseuralaiset jonottivat Muhoksen Matokorpeen jo ennen alueen aukeamista ­– pahimpien ruuhkahuippujen ennustetaan ajoittuvan iltoihin
13:04
Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen – puukotti Oulussa leipäveitsellä
50
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
30
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
29
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
26
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
24
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image