Kotimaa

Siniset vaatii hallitusta kokoontumaan ylimääräiseen hä­tä­ko­kouk­seen Oulun sek­su­aa­li­ri­ko­se­päi­ly­jen vuoksi

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho vaatii, että hallitus kokoontuu ylimääräiseen hätäkokoukseen Oulun rikostapausten johdosta.
Kotimaa 12.1.2019 10:12 | Päivitetty 12.1.2019 14:41
Heidi Peltonen

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho vaatii, että hallitus kokoontuu ylimääräiseen hätäkokoukseen Oulun rikostapausten johdosta. Puolue ilmoittaa vaatimuksestaan lauantaiaamuna julkaistussa tiedotteessa. 

Oulun poliisi ilmoitti perjantaina, että sillä on tutkittavanaan neljä uutta alaikäisiin kohdistunutta seksuaalirikosepäilyä. Uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä ja poliisilla on kiinniotettuna kolme ulkomaalaistaustaista miestä. 

– Esitämme, että hallitus kokoontuu ylimääräiseen istuntoon, jossa saamme sisäministeriltä ja turvallisuusviranomaisilta tiedonannon Oulun poikkeuksellisen kuvottavista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä, tiedotteessa todetaan. 

Puolue haluaa, että hallitus saa istunnossa tarvittavat faktat ja pääsee kuulemaan asiantuntijoiden toimenpide-esitykset.

– Hallituksen täytyy päättää pikaisesti toimenpiteistä, joilla annetaan kaikki mahdollinen tuki turvallisuusviranomaisille ja rikosten uhreille, Terho sanoo.

Tiedotteessa siniset edellyttää, että seksuaalirikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat on karkoitettava maassa. Samalla puheenjohtaja Terho toteaa, että tarvitaan "kovemmat rangaistukset, hallitumpi maahanmuutto, palautukset pikavauhtia ja kunnon resurssit poliisille”.

Juttua muokattu kello 14.41: Uutisen kommentointi on päättynyt.  

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (70)

Jos siniset eivät olisi hajoittaneet puoluettaan PerSuja, puolueella olisi tässä tilanteessa melkoinen sauma jälkiviisastella ja pompata kannatusnousuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutinen 24.11.2015: "Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tuomitsee Kempeleen raiskauksen ja haluaa selvittää mahdollisimman pian, pitääkö lakeja muuttaa. Sipilä kutsui tiistaina koolle hätäkokouksen, jossa ovat mukana oikeusministeri ja sisäministeri."

Tuolloin siis kutsuttiin koolle hätäkokous yhden raiskauksen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos hallituksesta joku ottaa kantaa silloin kun tämmönen räjähtää käsiin, on se vaalitaktikointia, hyvät hyssykät, pitäisikö hyssytellä, että kyllä se siitä. Aivan oikein on tehdä jotain ja pian, kaikkien puoluejohtajien on kannettava vastuuta tällaisissa asioissa, oli sitten hallitus- tai oppositioasemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiaan nyt kun maalla on hallitus jolla on edellytykset toimia tässä asiassa sen pitää osoittaa sitä vastuunkantoa mikä sille kuuluu turvatakseen kansalaisten perusoikeudet.
Sampo Terhon ( sin ) vetoomus paikallaan ja ajankohtainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mykkänen syyttää maahanmuuttajia raukkamaisiksi,joita he todella ovat.
Mutta niin on Suomen Politikotkin, jotka ovat hyväilleet maahanmuutossa ja olleet siihen saattamasssa.
Jos rajat olisi pidetty kiinni ja Suomeen otettu vain perheellisiä maahanmuuttajia niin kaikki olisi toisin.
Vai mitä Terho ja Siniset jotka olette olleet tätä suosimassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sampo Terholta ja sinisiltä aivan oikeaa reakoitia, vaikka tämän hallituksen toimesta onkin tehty aijempaan nähden enemmän kansalaisten turvallisuutta koskeviin lakeihin tiukennuksia niin herellä on oltava. Ei riitä nyt yksittäisten ministereiden toimet / paheksuvat ja tuomitsevat lausunnot vaan asiat on otettava isosti pöydälle käsittelyyn.

Koko hallituksen ja laajan asiatuntijatahojen yhteistyöllä aina kenttätason työntekijöitä myöden, on lähdettävä välttämättömiin turvallisuutta tuoviin toimiin tosiasiallisiin Faktatietoihin nojautuen.

Nyt lienee ainakin sellainen hallitus jolta löytynee valmiutta toimia, jatkosta ei tiedä milloin seuraava on edess pystyssä ja millaisin toimikyvyin varustettu, nyt on toimittava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, merkillepantavaa tämä sinisten vaatimus omien jälkien siivoamisesta ,jonkun tietenkin pitäisi hoitaa se. Toinen huomion arvoinen seikka on se, että vihreät ovat hiljaa kuin hiiret jauholaarissa , muutoin niin perillä näistä kysymyksistä ,Haavistolta tekoja.
Kolmas huomio kohdistuu piispan ontuvaan ulostuloon , sitävastoin Oulun imaami ei ole ottanut kantaa , ehkä se ikkuna-asia enemmän mielenpäällä.
Vaalit ovat ainakin tulossa ja toivotaan hyvää tulosta kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin sitä kalastellaan vakavalla asialla irtoääniä hermoheikoilta ja hätäisiltä pelokkailta kansalaisilta. Näkee että vaalit ovat tulossa.

Kannattaa muistaa että vaikka maahanmuutto tulee olemaan isossa roolissa vaalikeskusteluissa, se ei kuitenkaan ole oikea arkipäivän ongelma kovinkaan monelle meistä. Kannattaa persuilta ja sinisiltä kysellä vähän niistä muistakin asioista eikä vain maahanmuutosta. Onko heillä ratkaisuja muihin, paljon laajemmin suomalaisia koskeviin ongelmiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiat tässä tapauksessa laitettava tärkeysjärjestykseen, ja ensimmäinen niistä ei ole äänisaalis tulevissa eduskuntavaaleissa. Kaikki vastaavat tapaukset on nyt saatava esiin, ja tuomittaviksi. Nuoria on nyt kuultava, ja heitä täytyy rohkaista kertomaan taustat, on varmaan paljon sellaista tapauksiin liittyvää joka pitäisi saada poliisin tietoon. Poliitikkojen, olipa he mistä tahansa puolueesta, pitää huolehtia siitä että resulssit tapauksen selvittämiseksi riittää, ja tekijät saavat, toivottavasti ankarat tuomiot. Sitä tässä maailmanmenossa kyllä ihmetellä täytyy, käveleekö päättäjät säkki päässä, heräävät näihin ongelmiin vasta sitten kun vahinkoja on jo sattunut. Poliisiin työstä on säästetty sokeasti, vaikka rikostilastotkin osoittaa päinvastaisen tarpeen, vasta on tullut julki poliisien itsensä kertomana kuinka paljon rikosilmoituksia on jätettävä tutkimatta määrärahojen raameissa. Myös rikoksista annettavien tuomioiden lyhentäminen säästösyistä on rikollisuutta lisäävä suunta, ja siihen pystyy poliitikot vaikuttamaan. Rikolliset pitävät käräjäoikeuksia pilkkanaan, ja venkoilevat selvissäkin jutuissa siten että samoja käräjiä istutaan helposti yli 10 kertaa, lakimiehillehän se passaa. Oulun katukuvassa on vuosia näkynyt ulkomaalaisia nuoria hyvin pukeutuneita miesporukoita, siellä missä nuoret tytötkin liikkuu, kenenkään ei pidä olla niin hyväuskoinen, että ei arvaa mistä on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä taas kun lukee kommentteja, nii ei voi kuin ihmetellä tuota tyhmyyttä miten ihmiset kommentoi. Se on aivan sama kuka vaatii tekemään tosiaan nyt jotain näiden asioiden eteen se ei ole olennaista kuka vaatii vaan se, että tosiaan aletaan tekemään.
Lopettakaa se turhan jauhaminen ja toisten haukkuminen ja keskittykää olennaiseen. Eli miten saadaan tämä sairas ongelma ojennukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikamoista sensuuria ja hyssyttelyä uutisoinnissa sekä viranomaisilta. Jos oikeasti kommentoi näitä Oulun tapauksia niin heti "tietyt ihmiset" vetää rasisti kortin esiin. Tämmöisiä asioita pitää pystyä ratkomaan ja keskustelemaan ilman että rasististiksi leimataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan ensimmäisenä Terho voi ryhtyä toteuttamaan maahanmuuttoasioissa hallitusohjelmaa, jota tähän asti ei ole noudatettu. Halla-aholle se olisi alkuun riittänyt, mutta Sipilälle ja Orpolle hallitusohjelman noudattaminen kelvannut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaanko jo myöhässä herra Terho?

Te itse muutitte politiikan suunnan lievempään suuntaan hallituksessa, ja nyt olette sitä taas vaalien tullen peräämässä. Olisiko tässä ollut 4 vuotta aikaa muuttaa asioita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi vain Oulussa asuvat ulkomaalaistaustaiset ovat "kärynneet". Turha tässä on poliisipäällikköä syytellä. Syyllisiä ovat nämä tekijät, jotka ovat käyttäneet mm. somea herkkäuskoisten houkuttelussa. Sinisten vaatima hätäkokous on paikallaan, jos siellä käsitellään ja keksitään ratkaisu kuinka saataisiin esim. nuoret ymmärtämään, ettei kaikki netissä oleva ole totta. Ja sitä kyllä saa odottaa, kun huijatuksi tulevat aikuisetkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä toimintaa hallitukselta. Nyt pääministeri olis aika ottaa vastuu tapahtumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä turvapaikan hakijoiden seulomisessa aikoinaan on mennyt pahasti jotain pieleen. Ai niin, eihän niitä ole edes mitenkään seulottu.. Mutta pahinta on se että vanhemmat eivät tiedä mitä niiden muksut touhuaa netissä ja muualla. Ei olisi tullut kyseeseen meillä kun lapset olivat vielä tuon ikäisiä. Vanhempien täytyy seurata keiden kanssa lapset ovat yhteyksissä, somessa ja myös muualla. Jos lapsi ei tee tässä yhteistyötä, sanktioita täytyy tulla niin että ääni kellossa muuttuu. Työlästä mutta se kannattaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäilen että toinen mikä on mennyt vikaan on näiden ihmisten vastaanotto mukaan yhteiskuntaan. Kun vastassa on Soldiers of Odin kaltaisia uhkaavia rasistisia katujengejä, jotka minäkin kantasuomalaisena kiersin kaukaa kun vielä Oulussa asuin, niin ei pitäisi olla yllätys että jonkinlainen vastareaktio tulee. Mutta ei sekään tee Oulun tapahtumia yhtään sen hyväksyttävimmiksi. En muuten ole huomannut onko poliisi kertonut ovatko nämä tekoihin syyllistyneet näitä äskettäin tulleita turvapaikanhakijoita vai jo pitempään maassa olleita. No, sillä ei ole merkitystä.

Ei riskiporukan seulominen turvapaikanhakijoista estä näitä tapahtumasta. Ei mikään seulontatapa ole niin tarkka että se toimisi sata prosenttisesti. Ainoa keino olisi että miehiä ei yksinkertaisesti päästetä maahan, mutta se taas on YKn ihmisoikeus- ja pakolaisjulistusten vastaista eikä siihen voida mennä. Ihmisiä ei saa syrjiä sukupuolen takia.

Aikuinen mieshän ei raiskaa eikä harrasta seksuaalista häirintää. Ei varsinkaan alaikäisiä kohtaan. Jokin on ehkä mennyt tulijoille annetuilla kotoutusluennoilla aika pahasti vikaan kun asia ei ole mennyt perille. Mutta eihän tuollaiset asia koskaan mene kaikille perille. Ei edes meidän suomalaisten joukossa.

Mutta odotellaan rauhassa mitä tutkimukset ja viime kädessä oikeus sanoo Oulun tapahtumista. Olemme vasta kuulleet epäilykset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. Kuitenkin pikkupenskat käyttää snapchattia ? Hirvittää, vaikkei mitään olisi sattunut, mutta siellä tehdään itsemurhia suorassa lähetyksessä, siellä hakataan ihmisiä suorassa lähetyksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (70)

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image