Kotimaa

SDP:n pre­si­dent­tieh­do­kas Tuula Haatainen laittaa itsensä likoon Halosen hengessä

Tuula Haatainen on SDP:n presidenttiehdokas ensi talven presidentinvaaleissa. KUVA: Petteri Kivimäki
Kotimaa 2.9.2017 12:03
Johanna Puukka

Kun Tuula Haatainen julkisti tavoittelevansa SDP:n presidenttiehdokkuutta, hän linjasi itsensä Lännen Median haastattelussa lähelle presidentti Tarja Halosen ulkopolitiikkaa. Maailmantilanne huutaa Haataisen mielestä arvojohtajuutta ja kantaaottavaa presidenttiä.

SDP:n jäsenäänestyksen perusteella Haatainen valittiin lauantaina puolueensa presidenttiehdokkaaksi.

Halosen perinnöstä hän allekirjoittaa esimerkiksi kestävän kehityksen painottamisen, ympäristökysymykset, globaalin eriarvoisuuden ja köyhyyden vähentämistä sekä Suomen aktiivisen toimijuuden kansainvälisillä foorumeilla. Nato-oven hän on halunnut jättää raolleen.

Hän totesi puolueen jäsenvaaliin ehdolle lähtiessään, että itsensä pitää laittaa likoon, sillä maailma ei muutu kuin toimimalla. Haatainen laittoi itsensä likoon myös vuonna 2012, jolloin kamppaili presidenttiehdokkuudesta Paavo Lipposen kanssa. Hän jäi silloin puolueensa esivaalissa toiseksi 22 prosentin kannatuksella.

Vuonna 1960 syntyneen tuusniemeläistytön elämään vaikutti suuresti äidin sairastuminen keuhkotuberkuloosiin. Haatainen kertonut, että silloin, jo alle kouluikäisenä, alkoi hänen kasvunsa kohti vastuunkantamista ja kiinnostusta yhteiskunnallisista asioista. Hän kouluttautui äitinsä tavoin sairaanhoitajaksi ja sen jälkeen valtiotieteen maisteriksi.

Haataisen työuran alku on 1980-luvun lopulla tutkimusapulaisena sekä Kriminaalihuoltoyhdistyksessä että Kelan sosiaaliturvan tutkimuslaitoksessa. Vuodesta 2012 alkaen Haatainen on ollut Kuntaliiton varatoimitusjohtaja. Ennen Kuntaliiton pestiä hän toimi Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajana vuodesta 2007.

Helsingin vaalipiiriä edustava Haatainen on toiminut kansanedustajana vuosina 1996-2007 ja uudelleen vuodesta 2015 alkaen. Haatainen on nyt sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja ja vaikuttaa  myös Alkon hallintoneuvostossa.

Haataiselle karttui ministerikokemusta vuosina 2003-2007, kun hän toimi opetusministerinä ja sosiaali- ja terveysministerinä Jäätteenmäen ja Vanhasen hallituksissa. 

Viime kevään kuntavaaleissa Haatainen valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon. Äänisaalis oli demarien suurin ja kaupungin kolmanneksi suurin kokoomuksen Jan Vapaavuoren ja vihreiden Anni Sinnemäen jälkeen.

Haataisen tie politiikkaan kulki järjestöjen kautta. Helsingin yliopiston opiskelija-aktiivina hän toimi HYY:n edustajistossa  Vuosina 1989–1996 Haatainen oli Sosialidemokraattisten naisten pääsihteeri.

Hän on ollut useiden kansalaisjärjestöjen johtotehtävissä. Hän on toiminut mm. Kirkon ulkomaan avun hallituksessa, YK-liiton varapuheenjohtajana, syöpään sairastuneiden lasten järjestön puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on Ensi- ja turvakotien liiton puheenjohtaja.

Osuuskauppa-aatekin on tuttu, sillä Haatainen on toiminut myös Elannon  ja HOK-Elannon edustajistossa 1999 alkaen.

Tuula Haatainen on naimisissa Työttömyysvakuutusrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäen kanssa, ja heillä on kaksi aikuista lasta. Hän harrastaa kansalaisjärjestötoiminnan lisäksi maratonjuoksua, lukemista ja kuvataiteita.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos tosiaankin "Halosen hengessä" yrittää niin yritykseksi jää! Yksi Presidentti halonen teki jo Suomen puolustuskyvylle valtavaa vahinkoa. Toista "Haloskaa" ei Suomi kestäisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeiden aika ei ole ohi. SDP sai aikaiseksi päätöksen! Tosin aivan liian myöhään, mutta kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on sama laittaa tuo koko sdp telakalle ja sauli jatkakoon pressana kun on toiminut tähänkin mennessä
kiittevästi virassaan !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy todeta, että valtion hallinnossa on luonteeltaan harkintakyvyttömiä, röyhkeitä ja omahyväisiä tyyppejä, jotka kuvittelevat tietävänsä kaiken parhain päin. Ei taida ko henkilökään tajuta, miten naurettavaa on luulotella, että ehkä hän tai jokin muu puoluetoveri voisi lyödä Niinistön laudalta. Kylläpä tuleva presidentinvaali lähinnä huvittaa viisaita kansalaisia, kun saanat ehdokaslistan käteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tuula Haatainen laittaa itsensä likoon Halosen hengessä."

Halonen tuhosi Suomea ja halasi maailmaa aiheuttaen Suomelle ja suomalaisille karmeat vahingot. Halosen hallintoon ja oikeuslaitokseen soluttamat Demla ry:n jäsenet saisivat presidentti Haataisen myötä lisää valtaa ja jatkaisivat tuhotöitä korkean tason siunauksella.

Halosen 12 vuoden tuhot olivat meille tarpeeksi, eikä yhtäkään Halosta myötäilevää ihmistä saa päästää tärkeille paikoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haataisessa olisi kyllä ainesta, mutta kun puolue on mitä on - sekametelisoppa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP:lläkin täytyy olla presidenttiehdokas siitä huolimatta, että varma häviö on tiedossa. Siihen SDP:n johtohahmot eivät ole valmiita vaan sopiva on sitten vaikkapa Tuula Haatainen, jolle sillä on ainakin se merkitys, että voi olla julkisuudessa ja varmistaa sillä sitten seuraavan eduskuntapaikan ja parhaimmassa tapauksessa ministeripaikan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
13:28
Yle: Suomenlapinkoirien kenneliä pitänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta
12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
38
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
29
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
20
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
15
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
13
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
13
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

206 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pandemia tulee oletko valmis?

Pelonlietsonta on nykyajan muoti-ilmiö. Ilmeisestti lietsojat pyrkivät korottamaan sillä itsetuntoaan Lue lisää...
näkee, että

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image