Kotimaa

Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen (vas.) ja Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto (oik.) ovat olleet usean päivän ajan samassa neuvottelupöydässä. Postilakon tiimoilta ei ole vielä sopua syntynyt. Arkistokuva. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 20.11.2019 23:49 | Päivitetty 20.11.2019 23:51
STT

Postin työriidan sovittelu päättyi myöhään keskiviikkoiltana. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tviittasi myöhään illalla, että sopua ei ole löytynyt eikä uutta sovintoehdotusta ole jätetty.

PAUn mukaan osapuolet kävivät päivän aikana neuvotteluja eri asioista, mutta keskeiset asiat ovat edelleen ratkaisematta. PAU kertoi, että sovittelun jatko jäi sovittelijan uuden ilmoituksen varaan.

STT:n tietojen mukaan valtion omistajaohjausosasto antoi aiemmin syksyllä tukensa Postin pakettilajittelijoiden siirrolle toiseen työehtosopimukseen. STT:n tietojen mukaan omistajaohjausosasto antoi tukensa kokonaisratkaisulle, johon kuuluu myös 27 kuukauden siirtymäaika.

Posti ja valtion omistajaohjaus keskustelivat asiasta loppukesästä ja alkusyksystä.
Posti ilmoitti eilen, ettei se aio kumota päätöstään siirtää 700 pakettilajittelijaa toisen työehtosopimuksen piiriin.

Postin väliaikainen toimitusjohtaja Turkka Kuusisto sanoi eilen tiedotteessa, että pakettilajittelijoiden siirtoa koskevat päätökset on tehty valtion omistajaohjauksen tuella.

Edellinen sovintoesitys maanantain jälkeen

Valtakunnansovittelija antoi sovintoesityksen postialan työriitaan puolilta öin maanantain ja tiistain välisenä yönä, mutta työntekijäpuolta edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ei sitä hyväksynyt. Keskeinen syy hylkäämiselle oli pakettilajittelijoiden asema, johon ei ehdotuksessa otettu kantaa. PAUn puheenjohtaja Heidi Niemisen mukaan se olisi tarkoittanut lajittelijoiden kohdalla selkeää palkkojen alennusta.

Osapuolten välinen riita alkoi, kun Posti ilmoitti syksyllä siirtävänsä pakettilajittelijat tytäryhtiöönsä Posti Palvelut Oy:hyn. Toisin kuin Posti tytäryhtiö on järjestäytynyt Medialiittoon, joka neuvottelee työehtosopimukset Teollisuusliiton eikä PAUn kanssa.

Pakettilajittelijat siirtyivät Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin marraskuun alusta alkaen. PAUn mielestä heihin tulee jatkossakin soveltaa PAUn viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusta.

Medialiitto ja Teollisuusliitto ovat sopineet pakettilajittelijoiden työehdoista ja siitä, että palkat säilyvät ennallaan tammikuun 2022 loppuun saakka.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onko Teollisuusliitto EK:n rakentama himmeli? Kaukana muiden liittojen sopimuksista. Miksi näin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni nyt aika"Yleislakolle"jonka pituus 6 kk kaikki sei kansalle oikeaa tietoa valtiontoimista ja puuhastelusta.Eurounion puuhastelusta kerrottava totuus kansalle missä mennään tietysti valuvikainen ministeriöiden purkuja ja politikkojen sopeutumiseläkkeet pois ja aseostojen rahoitus julki ja eläkekatto.Tämmöinen ei voi jatkua velkaannumme 600000 tuhatta euroa tunnissa velkapaisuu 109.7 mrd vaalikauden lopussa 150 mrd ja syömävelkaa lapetaan 2 mrd vuodessa..Ei lapsille syntymättömille jätetä hirveää velkataakka...Puskin Itä-rajalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun on päästy hyvään alkuun kannattaa jatkaa vuoden loppuun. Ensi vuonna palkat varmaankin paranevat ja uskon, että työmääräkin vähenee, mitä esim. pakettiliikenteeseen tulee. Ehkä moni postilainen vapautuu tyystin työn orjuudesta, kilpailijat suostuvat hoitelemaan paketit nopsemmin, halvemmallakin. Laskut nyt viimeistään E-laskuina, joulukortteja ei kannata edes yrittää lähettää, kirjeitä ei nykyaikana kirjoittele kukaan ja mikä parasta, viranomaispostiakaan ei tule. Mikä ihana aika kaikille! Kunpa jatkuisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa huomaa jo, kuinka Rinne pitää tilannetta pilkkanaan.
Työläisten asialla?
Lakon tulee jatkua ja loppua vasta kun ökypalkka on laskettu 20 000 euroon ja muut palkka-asiat on saatu kuntoon.
Jos ökypalkkaa lasketaan 20 000 sen erotus on 62 000, joka on ainakin kaksi matalapalkattua työntekijää...siitä on hyvä aloittaa!
Nämä on jo sellaisia asioita, että tulisi koulaisetkin saada lakon tueksi.
Nuo niskaan leikatut vihannekset Arkadianmäellä eivät edusta enää Suomea, vaan jotain venäläistä mahoa, joka on tottunut piereskelemään Tehtaankadulla samovaarin vieressä heroinipäissään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:03
Poliisi pyytää edelleen havaintoja tammikuun alussa kadonneesta miehestä – tavattu viimeksi Oulun keskustan alueella
9:44
Tukholman lähiöissä kaksi räjähdystä aamuyöllä peräjälkeen – yksi ihminen loukkaantui
9:37
Seksuaaliväkivallan uhrien tukikeskuksessa autettu yli tuhatta ihmistä Helsingissä – vastaava palvelu avataan Ouluun helmikuussa
9:30
Pohjoisen kauppakamarit: Rautatieliikenteen kehittäminen on kesken Pohjois-Suomen näkökulmasta
9:30
Etla: Hallituksen ilmastotavoite kaukana – energian tuotantoon ja kotitalouksien kulutukseen tarvitaan iso muutos
9:29
Oulun yliopisto tutkii puurakentamisen terveysvaikutuksia koulussa Kuhmossa – koululaisten stressiä mitataan sylkinäytteiden ja älysormuksen avulla
9:15
Suunnitellut kelkkareitit kuumentavat tunteita, eivätkä monet maanomistajat halua moottorikelkkoja mailleen – "Herättää paljon intohimoja puolesta ja vastaan" Tilaajille
31
Pysäköinninvalvonta tulisi korvata neuvonnalla, oikeustajua rikkova rahastus ketuttaa Lukijalta
24
Yöllä tuuli puhalsi puuskissa jopa 25 metriä sekunnissa Oulun Vihreäsaaressa, yksittäisiä puita kaatunut – lauhtunut sää tuonut sivuteille suuria vesilammikoita
21
Etla: Hallituksen ilmastotavoite kaukana – energian tuotantoon ja kotitalouksien kulutukseen tarvitaan iso muutos
10
Voiko Oulussa hiihtää tai luistella? "Mitä kauemmas rannikolta on menty, sen paremmin latuja on ollut"
10
Kokkolan kettutarhan kaikki 2 500 eläintä oli tarkoitus viedä Kiinaan – sinikettujen siirrosta oli tehty ennakkoilmoitus, mutta ei ilmoitusta lastauksen aloittamisesta
10
Talvimyrsky riehuu Perämerellä ja merivesi nousee korkealle – maa-alueiden kovimmat puuskat iskevät Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen
8
Oulun Energian tavoitteena hiilineutraalius 2030-luvulla – toimitusjohtaja Juha Juntunen: "Kasvatamme uusiutuvan energian, kuten tuulivoiman, osuutta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomi Euroopan rasistisin maa

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Sellaisetkin äänestää persuja jotka tuolla maalla syrjäkylillä asuvat, joskus käyvät kirkonkylällä ja eivät seuraa poli... Lue lisää...
niitä vain on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image