Kotimaa

Pe­rus­suo­ma­lais­ten edus­kun­ta­ryh­mä rökittää hal­li­tusoh­jel­maa: "Tulopuoli haihattelua, Bernerin politiikka jatkuu ja hait­ta­maa­han­muut­to lisääntyy"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (kuvassa oik.) arvostelee hallitusohjelmaa kovin sanoin kansalaisten ostovoiman nakertamisesta. Arkistokuvassa vieressä on kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 3.6.2019 11:31
Aki Taponen

Perussuomalaiset arvostelevat sitä, että vaalilupauksia ollaan rahoittamassa työntekijän ja yrittäjän selkänahasta samalla, kun valtionvelka jatkaa kasvuaan.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johto tyrmää Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelman verojen kiristykset ja pitää talouslinjauksia vastuuttomina. Ryhmän puheenjohtajiston mukaan vaalilupauksia ollaan rahoittamassa työntekijän ja yrittäjän selkänahasta samalla, kun valtionvelka jatkaa kasvuaan.

– Kovat polttoaineveron kiristykset, mahdolliset tiemaksut, kotitalousvähennyksen leikkaukset ynnä muut ovat myrkkyä duunarille ja yrittäjille. Ne ovat omiaan nakertamaan ostovoimaa ja näin heikentämään työllisyyttä. Rinteen hallituksen haaveet uusista työpaikoista jäävät haaveeksi näillä muutoksilla, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ennustaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johto ihmettelee, että keskusta on valmis nostamaan polttoaineveroja ja näin korottamaan muun muassa työssäkäynnin ja ruoan hintaa.

Konkretia puuttuu työllisyydestä

Hallitus on nostamassa pysyviä menoja 1,23 miljardilla eurolla. Hallitus laskee kattavansa vajauksen työllisyyden kohoamisella, 730 miljoonan euron veronkorotuksilla ja valtion omaisuuden myymisellä.

– Hallituksen laskelmat perustuvat hyvälle talouskasvulle, joka on haihattelua. Työllisyyden parantamiseksi ei juuri esitetä konkreettisia toimenpiteitä. Samaan aikaan asiantuntijat ennustavat talouskasvun hidastumista ja jopa taantumaa Eurooppaan, perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jani Mäkelä huomauttaa.

Hallitus aikoo myydä suuren potin omistuksiaan kattaakseen kuluja. Myös VR:n pilkkominen saa jatkua. Perussuomalaiset edustajat syyttävät hallitusta ”Bernerin politiikan jatkamisesta.

– Rinteen hallitus näyttää jatkavat berneriläistä tuhoisaa politiikkaa, jossa kaikki on kaupan. Eikö Caruna-kauppa opettanut yhtään mitään? Kenelle valtion omaisuutta, niitä lypsäviä lehmiä, oikein ollaan myymässä, perussuomalaisten kansanedustajat ihmettelevät.

Halpatyömarkkinoita edistetään

Perussuomalaiset moittii kovin sanoin myös yhteiskunnalle haitallisen maahanmuuton helpottamista. Hallitus on helpottamassa entisestään perheenyhdistämistä sekä nostamassa pakolaiskiintiötä. Myös työperäistä maahanmuuttoa ollaan lisäämässä.

– Miljardien vuosittaiset haitallisen maahanmuuton menot jatkavat kasvuaan samaan aikaan, kun hallitus on luomassa suomalaisen työvoiman rinnalle halpatyömarkkinat. Rinne on kumppaneineen tekemässä laittomasta maahanmuutosta laillista kaikin keinoin, Tavio toteaa.

Hallituksen tavoitteena on myös kehitysavun nostaminen jopa 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Se lisäisi veronmaksajien taakkaa jopa 700 miljoonalla eurolla.

Kuntatalous vaarassa

Hallitus lupaa, että uuden ohjelman aiheuttamat lisämenot kunnille korvataan täysimääräisesti korottamalla valtionosuutta tai poistamalla jo olemassa olevia tehtäviä. Perussuomalaiset huomauttaa, ettei hallitus esitä toimia rahoitusvajeen kattamiseksi.

– Todennäköisesti tässä käy niin, että kuntien valtavat lisämenot jäävät kattamatta ja kriisikuntien määrä lisääntyy huomattavasti. Raha ei tule seinästä, vaikka hallitus näyttää niin luulevan, Mäkelä kuittaa.

Hoitajakirjaus epäselvä

Hallitus lupaa ohjelmassaan säätää hoivahenkilöstön sitovasta vähimmäismitoituksesta (0,7) ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Arja Juvonen ei siihen luota.

– Ollaanko tässä nyt säätämässä 0,7 hoitajamitoitusta lakiin vai ei? Ihmettelen, miksi kohta on kirjattu noin epäselvästi ja lisätty vielä perään, että mitoituksessa huomioidaan ensisijaisesti hoitoisuus. Pelkään pahoin, että tässä jäädään taas suositusten ja omavalvonnan varaan.

– Saattohoitolaista ei ole hallitusohjelmassa sanaakaan. Nämä yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat eivät siis saa jatkossakaan lakia, joka koskee yhdenvertaisesti heidän hoitoaan, Juvonen moittii.

Ruotsi tuulahdus menneisyydestä

Rkp on saanut tahtonsa läpi hallitusneuvotteluissa ja ruotsin kielen pakollinen kirjoitus palaa yo-kokeisiin. Perussuomalaisten edustajien mukaan tämä on tuulahdus menneisyydestä, joka haittaa merkittävästi kansainvälisten kielten oppimista.

– Me haluamme vapaan kielivalinnan kouluihin. Suomi elää viennistä ja yhä kasvavassa määrin matkailusta. Ruotsin kielen tuominen takaisin pakolliseksi yo-kieliin haittaa molempia sektoreita. Kaikkien kielten opiskelusta on hyötyä, eikä yhtä pitäisi nostaa muita ylemmäs varsinkaan silloin, kun se ei ole kansainvälinen kieli, perussuomalaiset arvostelevat.

MAINOS

Kommentoi

Valtion omaisuutta ei saa myydä.
Sillä valtion omistuksella tienaa paljon enemmän kuin kertakaupalla myydyt osakkeet, jotka auttavat vain hetken ja sen jälkeen maksumiehinä ovat Suomalaiset veronmaksajat ja kuluttajat,
Tämä on nähty niin monesti menneinä vuosina.
Harkimo on oikeassa,että politikot eivät ajattele kokonaisuutta ja parasta Suomalaisille vaan ajavat omien pienryhmien etuja.
Keskustalle ja Vihreille annettiin liian painavat salkut ja valta.
Rinne oli pakkotilassa,koska liisasi jo ennen vaaleja Vaalivoittaja Perussuomalaiset pois hallituksesta.
kaikki muuttuu vielä aikanaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapaamuurarien skottilaisen riitin lonkerot yltävät Suomeen ruotsalaisten valtioloosin jäsenloosien kautta. Vaasa on yksi ruotsalaisten alaosaston kotipaikka, Turun, Tampereen ja Helsingin ohella. Ruotsi on edelleen vahvasti mukana Suomen sisäpolitiikassa talouden ja koulutuksen kautta Åbo-akademin ekonomitutkinnoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava hallitus, paras kymmeniin vuosiin, persut ei tule sitä ikinä enään kokemaan. Edellisen hallituksen tekoset ja puolueen jakautuminen ei tule unohtumaan. Niin tulee käymään jatkossakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi kuitenkin muistaa, että hallitukselle voi antaa arvosanan vasta kun työt on tehty ja tulokset ovat nähtävillä. Luulenpa, että 4 vuoden päästä suomi on todella paljon huonommassa tilassa kuin nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä voi kehua budjetilla mutta se on kompromissin tulos. Kuitenkin huomattavasti parempi kuin PS:n vaaliohjelmassa olleet lupaukset. Eli valtiontalouden leikkausta ja maahanmuuttaja-asiat. PS ei pääse eroon maahanmuuttajista jotka ovat Suomessa koska ei ole maita jotka suostuvat vastaanottamaan. Sitäpaitsi PS oli hallituksessa kun muuttoliike Suomeen oli kiihkeimmillään v2015.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Budjetti on surkea, Suomen tilanne 4 vuoden päästä kaoottinen ja mikä tahansa, mikä leikkaa valtion kiinteitä kuluja on valtiolle hyväksi, vaikka kansalaisten mukavuus siitä vähän kärsiikin.
Seuraavat 4 vuotta rallatellaan itsepetoksessa ilman että ongelmia ratkaistaisiin.
Jos valtio haluaisi säilyttää lihavan kulurakenteensa, pitäisi sillä edelleen olla monopoli sähköverkossa muussa infrassa.
Tuottaa rahaa itselleen ym. Veroeuroina homma ei kanna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:10
Nelostiellä ulosajo – ajokaista suljettu liikenteeltä Limingassa
21:03
Oululainen Blind Channel soittaa rakkausmetallin sijasta väkivaltapoppia – koronapandemian takia kevään keikoille katsellaan uusia päivämääriä
20:43
Moottorikelkkailijoiden haverit kasvussa – Palomestari: "On ymmärrettävä, että kyseessä ei ole riskitön harrastus" Tilaajille
20:13
Pääministeri Marin: "Joudumme joka päivä hallituksena paimentamaan kenttää, että linjauksia noudatetaan" – torui kyselytunnilla Kelaa
20:00
OYS valmiina koronatutkimukseen – biopankki kerää näytteitä sairastuneilta mahdollista lääketutkimusta varten Tilaajille
19:35
Somessa hitiksi noussut kuva rapusta, jossa ilmoitettiin lauluharjoituksista talon asunnossa ei ollutkaan aprillipila – lapun jättänyt Karita Mattila haastattelussa.
19:31
Kevään valmistujaisjuhlille etsitään uutta ajankohtaa – pääsykokeet halutaan yhä järjestää normaaliaikataulussa
62
Vantaa tekee lentoasemalla koronatestejä, toimia harkittiin läpi maaliskuun, yli 200 000 matkustajaa ehti saapua, päätös vasta viime viikolla – "Tilanne ollut ministeriöjohtoinen"
59
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
43
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
42
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta koronakuolemaa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen
40
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
37
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle
29
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on tai muuttuu huonoksi Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

332 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image