Kotimaa

Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa

Kansanedustaja Päivi Räsänen pohti eroavansa luterialaisesta kirkosta.
Kotimaa 18.6.2019 22:57
Katri Keskitalo

Eroakirkosta.fi -sivuston tilastoissa näkyi tänään tiistaina selvä piikki kansanedustaja Päivi Räsäsen eroamispohdinnan jälkeen. 

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Lehden mukaan tiistaista on tullut vuoden vilkkain eroamispäivä, kun kirkosta oli eronnut vuorokauden puolella 266 henkilöä kello 22.11 mennessä. Tiistai rikkoi vanhan ennätyksen, joka oli 264 eroamista 15. tammikuuta. Eilen maanantaina koko päivänä kirkosta erosi 73 henkilöä, sunnuntaina 88 ja lauantaina 68. Tiistaissa näkyy siis selvä piikki edellisiin päiviin verrattuna.

Eroakirkosta.fi -sivuston tiedottaja Petri Karisma epäilee, että piikin taustalla on juuri Räsäsen lausunnot. Toinen syy piikille voi hänen mukaansa olla  hallinto-oikeuden päätös, joka kumosi Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin vuonna 2017 antaman varoituksen pastori Arpad Kovacsille

– Luulen kuitenkin, että se on Räsänen, joka tähän on syynä. Räsänen on kuuluisa näistä eroamispiikeistä. Taitaa olla hänen nimissään se kovin eroamispiikki, Karisma sanoo IS:lle. 

Räsänen kertoi arkkipiispa Tapio Luomalle kirjoittamassaan avoimessa kirjeessä pohtivansa erovansa kirkosta. Räsäselle oli liikaa, että kirkko on Pride-tapahtuman virallinen kumppani. Entisen ministerin ja KD:n puheenjohtajan mukaan monet seurakuntalaiset harkitsevat nyt eroamista kirkosta. Räsänen julkaisi kirjeen Uuden Suomen blogissaan. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Kyllä nyt erotaan nimenomaan päinvastaisesta syystä! Kirkkohallitus on käyttänyt väärin valtaansa ja tehnyt päätöksen osallistua pride- liikkeen tukemiseen,vastoin Raamatun sanaa. Nyt eroavat ne, joille tämä päätös on liikaa. Päivi Räsänen taitaa olla poliitikoista ainut, joka ei koskaan ole takkiansa kääntänyt ja on suoraselkäisesti puolustanut kristillisiä arvoja tässä maassa. Arvostan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas. Tietenkin. Fundamentalisti karkottaa tolkunkin ihmisiä seurakunnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sainpahan viimeinkin erottua kirkosta. En jää kaipaamaan. Säästyy samalla muutama satanen vuodessa parempaan käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko alkoholiin rahan laittaminen mielestäsi parempaa käyttöä ? Kuin tukisit kristillistä toimintaa sen eri sektoreilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille ei tule edes mieleen alkoholi tällaisessa yhteydessä. Mutta ehkä kuitenkin sellaiselle, jolle alkoholi on hyvin tärkeä osa elämää, ehkä myös sinulle.

Erosin vuosia sitten kirkosta, mutta olen silti Raamattuni lukenut. Uskovaisten pitäisi miettiä sitä, että Päivi Räsänen itse tekee syntiä, koska luokittelee ihmisiä eriarvoisiksi erilaisten syrjivien kriteerien perusteella.

Eläkkeelle viime vuonna jäänyt arkkipiispa Kari Mäkistä arvostan hyvin paljon hänen liberaaliutensa ja moderniutensa takia, sellaisia soisin muidenkin kirkon ihmisten olevan. Entinen Piispa Irja Askola, joka jäi eläkkeelle 2017, tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden puolestapuhuja, on myös korkealle arvostamani henkilö.

Minusta Päivi Räsäsen kirjoitus oli ala-arvoinen, ahdasmielinen ja ihmisiä eri arvoisiksi luokitteleva. Henkilönä hän on tottakai samanlainen, koska arvomaailma vaikuttaa olevan hyvin ahdas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskan harrastanut alkoholia enkä tupakka! Valitsin urheilun jo hyvin huorena ja olen myös kehitynyt siinnä kansainvaliselle tasolle. Karate tyylilajini on Shindo Yoshin Ryu -jujutsuun ja okinawalainen ( pohjautuen japanilaiseen tyyli suuntaukseen )

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki uskonnot ovat ihmisten keksimiä. Raamattuun kirjaimellisesti vetoaminen on kummallista. Kirjoitukset ovat peräisin eri vuosisadoilta ja niitä ovat sensuroinut erilaiset kokoukset. Yli 2000 vuoden takainen maailma oli aivan eri kuin nykyinen. Raamatusta kuka tahansa löytää yksittäisen perustelun vaikka minkälaiselle mielipiteelle. Eikö sillä perusteella Päivi Räsäsen pitäisi naisena vaieta seurakunnassa?Eikö kirkon sanoma ole armo ja rakkaus eikä tuomitseminen. Jos väitetään, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, kenen kuvia homoseksuaalit ja transihmiset ovat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulosi sensuroinnista ei taida pitää paikkaansa. Qumranin löydöt todistavat päinvastaista. Mutta totta on että perustelun voi löytää melkein mihin vain jos irroittaa sanat kokonaisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ev.lut kirkko (ja myös ortodoksinen) jaksaa vastustaa länsimaista tasa-arvon kehittymistä, naisen asemaa ja ihmisten erilaisuutta vuosisatojen ajan ja edelleen. Jopa valtakunnan lakia rikotaan erilaisilla selityksillä, kuten hallinto-oikeus totesi. Papisto on osannut aina muuntaa epäloogisuudet ihmisjärjen tavoittamattomiksi puhtaan uskon tunnustuksiksi, mm. Raamatun sekavan moraalisäännöstön. Hölmöimmät Raamatun jutuista papisto nonsaleeraa, mutta jotkut omalle kannattajakunnalle sopivat nostetaan esiin erityisen pahoina synteinä, mm. samaa sukupuolta olevien vihkimiset. Kaivetaanpa esiin kaikki muukin Raamatussa kielletty ja myös suositeltu, kuten esim. palvelusväen säännöllinen piiskaaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itseasiassa meidän tyytymättömien ei pidä erota, vaan ryhtyä toimiin kelvottoman piispa- ja pappiskunnan erottamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kaikki oikeauskoiset liittykää Inkerin kirkkoon, niin saatte sielulenne rauhan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs te päiviräsäset, suhtaudutte uskovaiseen homoseksuaaliin, vai eikö heitä ole?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kirkko sallii homoliitot, se tulee jakautumaan homoliiton sallivaan kirkkoon ja uuteen Luterilaiseen kirkkoon. Ei kirkon pidä antautua ihmisen kaikenlaisille mielihaluille vaan sen pitää pysyä siinä Sanassa mitä kirjoitettu on. Ihminen luotiin mieheksi ja naiseksi- Aviomieheksi ja Aviovaimoksi.
Homoparien puolesta voidaan hyvin rukoilla mutta kirkollinen avioliittoon vihkiminen on vain miehen ja naisen välinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä normi veronmaksajan kannattaa ehdottomasti erota kirkosta. Itsekkin säästän vuosittain pitkälle toista tonnia kun en maksa tyhjästä kirkolle anerahoja. Kyllä tuolle summalle löytyy käyttöä mieluuummin vaikka lomareissuun. Kumma että ihmiset kyllä pihistelee kaikessa muussa mutta maksavat vapaaehtoisesti suuriakin summia aivan huuhaa järjestöille..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noniin, mikähän logiikka tässä nyt sitten on? Erotaanko kirkosta nyt sitten Räsäsen lausuntojen vuoksi vai niiden ansiosta? Tarkoittaa sitä, että onko tämä taas keskisormen osoitus "kirkon suvaitsemattomuutta" vastaan vai sen johdosta. Äskeinen sitaateissa, sillä siinähän ei olisi mitään järkeä. Räsänen kritisoi kirkkoa "liiallisesta suvaitsevaisuudesta" eli kirkkohan toimii tässä nimenomaan seksuaalivähemmistöjen puolella. Miksi sitä protestoidaan? Vai onko tämä eroamispiikki nimenomaan myötätunnon osoitus Räsäselle (mitä suuresti epäilen)? Näyttääkin siltä, että nämä kirkostaeroamisaktiivit saavat syyn kritisoida kirkkoa riippumatta siitä, mitä kirkko on tehnyt tai jättänyt tekemättä. Kannattaisi mieluummin alkaa ajattelemaan: Räsänen on fundamentalistikristitty ja rivikansanedustaja. Hän ei edusta millään tavalla mitään ev.lut.-kirkon linjaa missään asiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä päättelet, että kaikki eronneet protestoivat yhtään mitään? Jos ei vain usko, niin miksi olla jäsen? Tälläisen absurdin keskustelun aikana tuo kysymys voi aina muistua mieleen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi meillä on Eroa kirkosta-palvelu ja maistratin sähköiset palvelut missä voi halutessaan erota muistakin rekisteröidyistä näkemyksellisistä yhteisöistä varsin kätevästi.

Jälleen voimakkaasti näkemyksellinen Päivi todentaa puheillaan/kirjoituksillaan miksi meillä on tarvetta lainsäädäntöön suojelemassa väestöä voimakkaasti näkemyksellisiltä.

Emme kai halua noitarovioita kauppatoreille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

13.10.
Syyrian armeija liittymässä taisteluun Turkin hyökkäystä vastaan – pakoteuhkaukset tai asevientikiellot eivät taivuta Erdogania
13.10.
Metsästäjä nousi tielle pysähtyneestä autosta ja ampui koppelon Savukoskella – haulikko ja saalis takavarikoitiin
13.10.
Jenni Saarinen pisti ennätykset uusiksi ja sijoittui neljänneksi Finlandia Trophyssa
13.10.
Kansallismielisen Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski julistautui vaalivoittajaksi Puolassa
13.10.
Lämpötilat pysyvät Oulussa vielä plussan puolella – keskiviikkona kannattaa varautua huonoon ajokeliin, taivaalta voi tulla vettä, räntää tai lunta
13.10.
Hailuodon lautan kantavuus on muuttunut, Merisilta-lautta huollossa useita viikkoja
13.10.
Kaisa Sali päätti uransa kuudenteen sijaan Havaijin Ironmanissa – "Olo on tyhjä, mutta onnellinen"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Turkki hyökkäsi syyriaan

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Leipäjonossa kuultua

Kommentoijalle haluttaisi sanoa, että leipäjonokeskustelu on Suomessa niin loppuun kaluttu ja populistinen aihe, joka ei... Lue lisää...
Peruspekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image