Kotimaa

Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sa­teen­kaa­ri­su­vait­se­vai­seen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen

Räsäsen mukaan Pride-kumppanuutta käytetään sateenkaarileimana, jolla osoitetaan hyväksyntä Pride-liikkeen tausta-ideologialle KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 19.6.2019 22:27 | Päivitetty 20.6.2019 7:56
Katri Keskitalo

Kansanedustaja Päivi Räsänen kiittää arkkipiispa Tapio Luoman vastauksesta Räsäsen eilen lähettämään avoimeen kirjeeseen, jossa hän harkitsi kirkosta eroamista.

– Arvostan vastauksen ystävällistä ja ymmärtävää sävyä, Räsänen kirjoittaa medialle lähettämässä viestissään. 

Arvostuksesta huolimatta Räsänen ei niele Luoman perustelua siitä, miksi kirkon pitää hyväksyä seksuaalivähemmistöjen Pride-liike. 

– Arkkipiispa perustelee hyväksyntäänsä kirkon Pride-kumppanuudelle piispainkokouksen selonteolla, jonka mukaan kirkko on kaikkia varten ja kaikki ovat tervetulleita kirkon toimintaan. Perustelu on ontuva. Kirkon tulee kyllä kutsua kaikkia evankeliumin osallisuuteen. Tässä päätöksessä kuitenkin kirkko lähtee mukaan SETA:n toimintaan Pride-liikkeen ehdoilla sen sijaan että kutsuisi kaikkia ihmisiä evankeliumin osallisuuteen kirkon ehdoilla, Räsänen perustelee. 

Hänen mukaansa kirkon johdossa tiedetään hyvin, että "Pride-kumppanuutta käytetään sateenkaarileimana, jolla osoitetaan hyväksyntä Pride-liikkeen tausta-ideologialle."

– Setan edustaman ideologian piirissä ei ole tilaa sellaiselle arvopohjalle, jossa avioliitto rajataan ainoastaan naisen ja miehen väliseksi ja jossa homoseksuaalisuuden harjoittaminen nähdään Jumalan tahdon vastaiseksi. Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon Raamattuun perustuvaa arvopohjaa on mahdotonta sovittaa yhteen, Räsänen päättää viestinsä. 

Arkkipiispa Tapio Luoma vastasi kansanedustaja Päivi Räsäsen avoimeen kirjeeseen keskiviikkona. 

Kommentointi juttuun on päättynyt.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (55)

Arkkipiispalta kauniisti tehty kun vastaa näin hienosti. Näkee että siellä on oikeamielinen ja hyvä henkilö hoitamassa Kirkon ja Seurakunnan asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ev. lut. kirkon kannattaisi pikaisesti luopua vihkioikeudesta. Siviilivihkiminen riittäisi kaikille niin päästäisiin ongelmasta joka hajoittaa koko kirkon. Tuskin kirkon jäsenmäärä on riippuvainen siitä vihitäänkö siellä vai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihailen Päivi Räsäsen rohkeutta. Sillä rohkeutta tarvitaan siinä, että puolustetaan kirkon perinteisiä arvoja. Lauman mukana on helppo mennä ja taipua kaikkien tuulien mukaan ihmisten miellyttämiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinteiset arvot = kehitys, joka kulkee kymmeniä vuosia muun yhteiskunnan kehityksen jäljessä. Nuo "perinteiset arvot" olisivat täysin kirkon oppien vastaisia 1700 luvulla eläneelle. Muutosta tapahtuu kirkossakin koko ajan - vain hitaammassa tahdissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa, ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi” (Matt. 23:5-7) Ja: ”Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana; mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä." (Matt. 15:8) Heidän teoistaan Jeesus sanoi: ”Mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee” (Matt. 23:3). Heidän lähetysinnostaan Vapahtaja lausui: ”Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!” (Matt. 23:15).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykykirkko polkee Raamattua mutaan. Onko se sitten hyvä tai huono asia? Ehkä Luoman tulisi perustaa työryhmä kirjoittamaan se uudelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihdoinkin on joku korkeammassa asemassa oleva joka uskaltaa sanoa totuuden, kiitos siitä!! Toivottavasti loppuu nuo vouhotukset, se joka haluaa homoilla ja lesboilla tehköön niin mutta ei niitä tarvitse joka kissan ristiäisissä ehdolle tuoda.
Eihän he voi edes lisääntyä ilman "apujoukkoja" Toivottavasti kommentointi annetaan julki, tai epäilys herää että tällaisia kommentteja ei edes haluta julkaista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisköhän arkkipiispa ja nämä muut piispat ja papit erottaa tuotannollisin ja taloudellisin syin. Niin paljon ovat kirkon kirstua pienentäneet osaamattomuudellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luoja varjele, minkälaista kielenkäyttöä entiseltä poliisiiasiainministeriltä.
Venäjällä on hänen " kristillisten" arvojen vankkoja hengenheimolaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai homoilu on Jumalan tahdon vastaista.

Mistä Päivi sen voi tietää? Raamattu on ihmisten kirjoittama tarinakokoelma.

Jos Jumala ei tykkää homoilusta, niin miksi Jumala ei tule ja sano että se ei ole ok?

Mikä auktoriteetti joku päiviräsänen on puhumaan Jumalan suulla?

(Tietenkään mitään jumalaa ei ole olemassakaan, älkää olko hupsuja, mutta leikitään nyt että on)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkon tausta-ideologia on se, että vain tietynlaiset ihmiset ovat hyviä ihmisiä ja kelpaavat jäsenikseen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä Raamattu käskee tehdä homoille? Onko Päivi samaa mieltä homojen kohtalosta kuin Raamattu? Onko ihmisen elämän yhtä pyhää kuin syntymättömän lasten?

Mooses muuten kieltää kinkun ja mustanmakkaran syömisen Raamatussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein! Päivi Räsänen puhuu jälleen asiaa. Näin se juuri on. Voi, mikä siunattu asia, että kansankirkostamme löytyy Päivi Räsäsen kaltainen rohkea ihminen, joka pystyy näin julkisesti toimimaan kirkkomme puolesta. Ottakaamme Räsäsestä mallia. Nyt kuulkaa kaikki Raamatun sanaa kalliina pitävät suomalaiset: Seistään lujina puolustamassa kirkkoamme. Niin kuin Martti Lutherin taisteluvirressä sanotaan: "Se sana seisoo vahvana, he ei voi sitä kestää. Kun KANSSAMME on Jumala, ken meiltä voiton estää?" On todella syytä rukoilla kirkkomme, isänmaamme ja koko kansamme puolesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlaisia höpöttäjiä sitä maassamme elääkään. Kaksinaismoralismi kukoistaa, ulkokultaus pitää naapurit uteliaina. Ettäkö sinäkin elät raamatun oppien mukaan, hah.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni työssä käyvä ja hyvin ansaitseva lapseton homo ja lesbo rahoittavat tulonsiirroin mm. sinun lapsikatrasta, joten et kehtaisi täällä suutasi jumalan nimissä aukoa. Taivaspaikkaa sinulla ja Päivillä ei ole. Siitä olen vakuuttunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Räsäsen on täysin oikeassa ja muutenkin kirkkon julistus osittain karnevalisoitunut. En kuuntele sellaista julistusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedä sitten, kenen puolesta Räsänen toimii... Toiminta ei tule kirkossa muuttumaan näiden ajatusten jakamisen johdosta. Mutta satoja ihmisiä on jo eronnut ja tulee eroamaan kirkosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image