Kotimaa

Pääministeri Antti Rinne heitti pallon takaisin keskustalle – "Haluan saada vastauksen kyllä vai ei"

Antti Rinne jatkaa taistelua pääministeripaikastaan.
Kotimaa 2.12.2019 19:08 | Päivitetty 2.12.2019 22:13
Jussi Orell

Pääministeri Antti Rinne jatkaa taistelua asemastaan. Hän haluaa keskustalta selkeän vastauksen, onko keskusta valmis jatkamaan Rinteen johtamassa hallituksessa vai. Keskusta on halunnut sdp:n vetävän sekavasta tilanteesta johtopäätökset mutta ei ole suoraan sanonut, että Rinteen pitäisi erota.

Sdp:n puoluehallituksen kokouksesta maanantai-iltana poistui tuohtunut Antti Rinne. Pääministeri Rinne oli närkästynyt siitä, ettei keskusta ole ottanut selvää kantaa siihen, onko se valmis jatkamaan hallituksessa, jonka pääministeri on Rinne.

– Jos minun viestintääni on haukuttu epäselväksi, keskustalla se on vielä epäselvempää. Haluan oikeusturvanikin takia saada selvän vastauksen kyllä vai ei ja mitkä ovat sen perusteet. Tästä haluan keskustella huomenna, Rinne sanoi.

Sdp:n puoluehallitus kokoontui puoluetoimistoon Helsingin Hakaniemessä maanantain dramaattisten käänteiden takia klo 19.30. Kokous kesti noin kaksi ja puoli tuntia. Puoluesihteeri Antton Rönnholm vakuutti, että puoluehallitus seisoo yhtenäisenä Rinteen tukena.

Keskustan eduskuntaryhmä pui Rinteen asemaa kokouksessaan aiemmin päivällä, minkä jälkeen puoluehallitus jatkoi asian käsittelyä. Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni totesi, että puolue toivoo nykyisen hallituspohjan jatkavan mutta odotti sdp:n vetävän johtopäätökset. Hän ei kuitenkaan suoraan viitannut Antti Rinteen asemaan pääministerinä vaan pitäytyi muotoilussaan luottamuksen palauttamisesta hallitustyöskentelyyn.

Kulmuni kierteli vastauksissaan, vaikka häneltä useaan otteeseen kysyttiin, vaatiiko luottamuksen palautuminen Rinteen eroa.

Jupakassa on kyse Rinteen toiminnasta Posti-kiistassa. Rinne on sanonut, että Postin hallitus toimi vastoin maan hallituksen kantaa suunnitellessaan pakettilajittelijoiden siirtoa tytäryhtiöön ja halvempaan työehtosopimukseen. Epäselvyyttä ovat aiheuttaneet muun muassa Rinteen eduskunnassa antamat vastaukset, joita on pidetty ristiriitaisina sen osalta, miten hän ja entinen omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ovat asiassa toimineet.

Tilanne kärjistyi entisestään perjantaina, kun Postin hallituksen lähetti tiedotteen, jossa se sanoi pitäneensä omistajaohjausta koko ajan tietoisena tilanteesta. Rinne on puolestaan syyttänyt Postin hallitusta huonosta tiedonkulusta.

Postin ympärillä vellonut kohu johti jo perjantaina Paateron eroon ministerintehtävistä.

Juttua on päivitetty tuoreilla tiedoilla klo 22.10.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (193)

Tämä Rinteen ajojahti alkaa muistuttamaan nykyään paljon puhuttua maalittamista, niin moni halua "kivittää" Antti Rinteen. Toivon jaksamista Rinteelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne ei ilmoittanut mikä oli ministeri Paateron oikeusturva - oliko ollenkaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilanne on mielestäni aivan selvä. Millainen puolue sdp on? Eikö sieltä toimistolta löydy ketään, joka voisi kertoa asioita Rinteelle? Pelätäänkö siellä johtajaa? Ulospäin näytellään avointa, vapaamielistä ja tasa-arvoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun näitä kommentteja lukee, niin tulee mieleen, että täällä on paljon täydellisiä ihmisiä, jotka ovat valmiit polkemaan yhden ihmisen maan rakoon. No, näinhän voi tehdä, kun itse ei tee koskaan virheitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vastakysymys, sen jälkeen kysymys ja vastakysymys... Sellaistako on diskurssi Suomessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä menee just niin kuin sen pitääkin. Kiky-keput ei alun alkaenkaan ole kuulunut Jallitukseen, ja nyt se saa varmistuksen. Siinä on niin vastenmielinen sakki ettei mitään rajaa. Ja ne lestaatat on se syy, kuten aamu-tv :säkin sanottiin, ovat AY-liikkeen pahin vihollinen Sekoomuksen ohella.
AY-liikkeen vihollinen = keskiverto suomalaisen vihollinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaisin, että hallitus hajoaa. Lieneekö jossain hyvät vetokertoimet, kuka tietää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinteenä pyytäisin hallituksen eroa siinä sais Kul (muniki) todeta joutuvansa oppositioon munimaan !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs se Rinne oli Elokuussa sooloillut? Sitä että jos pakettilajittelijat siirretään toiseen sopimukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Annelin tapaus paljon vähäisempi ei valehdellut ja sai lähteä sdp maistaaa nyt omaa lääkettä ja rinne on kiero llut jo hissijupakassaki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä se nyt on polleana vaatimassa Kyllä/Ei vastauksia.Itseltään ei koskaan saa Kyllä/Ei vastausta,vaan mitä ihmeellisempiä selityksiä ja venkoiluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Rinne pysyy pestissään. Muuten asialla ei olisi väliä, mutta median ja oikeistopiirien hinku syrjäyttää hänet tai mieluiten vaihtaa koko hallitus on liian läpinäkyvää. Kuka tätä maata johtaa, media ja EK ilmeisesti ainakin luulevat johtavansa. Edelliset hallituksen törkeilyt eivät aiheuttaneet mitään vastaavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepulle sen kaikessa sen luotettavuudessaan käy kepulisti. Eikä sen päättely kovin paljon kriittistä massaa vaadi. Jos porskuttaa kuin norsu posliinikaupassa on tulossa pelkkiä sirpaleita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyky-Keskustalta on turhaa kysellä jämäköitä kysymyksiä. Sieltä ei löydy sen vertaa vastauksen antajia, kuin SDPltäkään. Täysin "neiti-puolue".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatuksen nousuahan tässä odotellaan, niin kepussa kuin demareissakin.
Eduskunnassa on reilua käydä avoin keskustelu, nähdään ja näytetään, miten euroopan mallimaan ja maailman onnelisin kansa, joka kesät harvoin metsiään selvittää hallituskriisin.

Rinteen nukkehallitus sotkee selviä asioita, kun pitäisi yrittää selvittää sotkuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (193)

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image