Kotimaa

Kommentti: Hallituksen ar­vo­po­li­tii­kas­ta maksetaan nyt Oulussa kovaa hintaa

Kotimaa 14.1.2019 18:00 | Päivitetty 15.1.2019 13:03
Aki Taponen

Suomeen tulee nyt maahanmuutto- eikä ilmastovaalit, kirjoittaa toimittaja Aki Taponen.

Aki Taponen KUVA: Joel Maisalmi

Maahanmuuttajien Oulussa tekemät seksuaalirikokset ovat ikävä tapahtuma. Ikävää on myös se, että poliitikkojen enemmistö näyttää kunnolla heränneen ongelmaan vasta viikonloppuna, sen jälkeen kun tapauksia oli paljastunut lisää.

Uudet tapaukset eivät ehkä kuitenkaan olleet pääsyy myöhäisherännäisyyteen. Eduskuntavaalit painavat päälle, ja valtapuolueiden tavoitteena on ollut enemmän tai vähemmän vaieta maahanmuuton ongelmista vaalien alla.

Siksi onkin raadollista, jos keskeisenä syynä poliitikkojen heräämiseen on hiljattain julkaistu puoluekannatusmittaus, jossa perussuomalaisten kannatus oli nousussa ja keskustan laskussa.

Keskustan kannatuksen lasku paikallistui nimenomaan Oulun vaalipiiriin, joka on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kotivaalipiiri.

Pääministerinä Sipilä kantaa päävastuun Suomen maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisista.

Ihmiset muistavat hänen antamansa lupauksen luovuttaa Kempeleen talonsa maahanmuuttajien käyttöön. Vaikka se ei ikinä toteutunut, viesti suomalaisista hyväntahtoisina hölmöinä ehti lisätä lähes hallitsemattomaksi ryöpsähtänyttä siirtolaistulvaa.

Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaatinut perussuomalainen puolue häädettiin hallituksesta arvopohjan erilaisuuden takia. Hallituksen maahanmuuttopoliittisen toimenpideohjelman toteuttaminen jäi puolitiehen.

Keskustan, kokoomuksen ja sinisten parempina pidettyihin arvoihin perustuvasta maahanmuuttopolitiikasta suomalaiset maksavat nyt kallista hintaa tyttöihin kohdistuneina seksuaalirikoksina.

Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaatineet on tähän saakka leimattu suvaitsemattomiksi, natseiksi tai fasisteiksi.

Maahanmuuton ongelmista puhuminen on ollut epäasiallista, kun muiden puolueiden kirjoittamattomana tai kirjoitettuna tavoitteena on ollut monikulttuurisuuden edistäminen ja samalla silmien sulkeminen maahanmuuton ongelmilta.

Puolueetonta tietoakin on ollut vaikea saada, kun esimerkiksi Ylen julkilausuttu tavoite on vuoteen 2017 saakka ollut monikulttuurisuuden edistäminen.

Eduskuntavaaleistakin oli poliittisen eliitin tarkoitus tehdä ilmastovaalit. Oulun tapahtumat ja sitä seurannut perussuomalaisten kannatuksen nousu muuttavat vaalit maahanmuuttovaaleiksi.

Sääli, että tarvittiin näin kova herätys, ennen kuin asioista toivon mukaan uskalletaan puhua niiden oikeilla nimillä.

Kirjoittaja on Lännen Median toimittaja

aki.taponen@lannenmedia.fi

Juttua muokattu 13.03: Tarkennettu Yleä koskevaa osiota.

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (43)

Olennaisempi kysymys: miksi tarvittiin ulkomaalaisten tekemiä seksuaalirikoksia ennen kuin kantasuomalaisten tekemiin seksuaalirikoksiin havahduttiin? Tämä ei ole uusi ilmiö, suomalaiset miehet ovat harrastaneet tätä lasten hyväksikikäyttöä ihan ilman maahanmuuttajiakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sikäli Taponen haukkuu väärää puuta, että keskusta ja kokoomus kannattivat vuonna 2015 varauksellista maahanmuuttopolitiikkaa, kun taas vihreät, SDP ja vasemmistoliitto eivät katsoneet voivansa asettaa mitään rajoja maahanmuutolle. Nyt vihreät ja vasurit ovat vaienneet, kun taas SDP on kääntänyt takkinsa ja siirtynyt lähes samalle linjala kuin persussuomalaiset. Tätä kutsutaan myös opportunismiksi. Sen sijaan keskustan ja kokoomuksen linja vastuullisina toimijoina ei ole muuttunut. Ei Sipilän eikä Orpon niskaan pidä kaikkia likasankkoja kaataa eikä etsiä väärin perustein syntipukkeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upeaa, että Lännen Median toimittaja uskaltaa kirjoittaa näin suorasukaista tekstiä. Tätä laatumedioiden pitäisi tehdä paljon enemmän: kuvata asioita ja ongelmia monipuolisesti, eikä aina peesata Ylen linjaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Suomeen tuli syksyllä 2015 lähes 40 000 turvapaikanhakijaa turvallisesta Ruotsista, Paavo Väyrynen taisi olla ainoa valtakunnantason poliitikko joka vaati rajoja kiinni ja rajatarkastusten palauttamista. Kukaan ei tietenkään kannattanut, päinvastoin vähättelijöitä riitti.

Samaan aikaan Perussuomalaiset olivat hallituksessa, tekemässä mitä? Ei mitään. Yksikään Persu ei halunnut vaarantaa puolueen hallituspaikkaa. Ei Halla-aho (meppi), ei Huhtasaari eikä kukaan muukaan maahanmuuttokriittinen Persu.

Nyt kun vaalit lähestyy, on Persujen omat tekemiset ja tekemättä jättämiset unohtuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verkkouutisissa on kirjoitus kyselystä 2015 alkupuolelta miten maahtuliojoihin pitäisi suhtautua. Vas, SDP / Tuupurainen,Rinne ym ja kepukin haluavat lisää turvapaikanhakijoita.
Yli 30 000 tulijaa, joista n 1% on supon seurannassa, on saanut nyt mielet populistisemmiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellista höpö höpöä.. Toimittajaparka mennyt alkeelliseen kiihotukseen välikappaleeksi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun raiskauksia ruotiva juttu on pääosin erinomainen.
Vain kolme kohtaa pisti silmääni:

1) Maahanmuuton ongelmista puhuminen on ollut epäasiallista, kun muiden puolueiden kirjoittamattomana tai kirjoitettuna tavoitteena on ollut monikulttuurisuuden edistäminen ja samalla silmien sulkeminen maahanmuuton ongelmilta."
2) ”Keskustan, kokoomuksen ja sinisten parempina pidettyihin arvoihin perustuvasta maahanmuuttopolitiikasta suomalaiset maksavat nyt kallista hintaa tyttöihin kohdistuneina seksuaalirikoksina.”
3) ”Maahanmuuttajien Oulussa tekemät seksuaalirikokset ovat ikävä tapahtuma.”

Kommentti kohtaan 1)

Se, että maahanmuuttokritiikki olisi aina ollut epäasiallista, ei pidä paikkaansa.
Esimerkiksi minä olen kirjoittanut ja puhunut maahanmuuton ongelmista aina asialliseen sävyyn ja hyvin dokumentoituihin faktoihin tukeutuen.
Enkä minä todellakaan ole ainoa. Meitä on Suomessa pilvin pimein.
Ei tosin meidän taiteilijoiden joukossa – Suomen punavihreän kulttuuriväen piirissä.

Kommentti kohtaan 2)

Keskusta, kokoomus ja siniset eivät ole ainoita "parempia arvoja" maahanmuuttopolitiikassa korostavia.
Rkp, demarit, vasemmistoliitto ja punavihreät yleensä ovat kyllä tässä suhteessa aivan omaa luokkaansa.

Kommentti kohtaan 3)

Oulun raiskaustapaukset eivät ole lajissaan ainoita. Päinvastoin. Ne ovat vain jäävuoren huippu.
Muslimimaahanmuuttajien yliedustus raiskaustilastoissa on vuodesta toiseen ollut 12–13-kertainen muuhun väestöön verrattuna (Helsingin yliopiston Kriminologian laitos).
Luku olisi vielä suurempi, ellei siitä olisi karsittu kansalaisuuden jo saaneita maahanmuuttajia.
Kaikissa rikoksissa maahanmuuttajien yliedustus on viime vuosina ollut 4–6-kertainen muuhun väestöön verrattuna.
Tätä lukua laskevat länsimaista tulleet maahanmuuttajat.
Mutta Iltalehden eilinen artikkeli ja tämä ovat totta kai hyvä alku.
Tosiasioiden tunnustaminen on näet kaiken viisauden perusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulin tätä aluksi jonkun perussuomalaispoliitikon kirjoittamaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli hyvä kirjoitus , tällaisia saisi olla enemmän !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tulee ilmastovaalit. SIllä maahanmuutolainsäädännössä ei ole paljoa korjattavaa. Toki aina jotain ja käytäntö on saatava ajantasalle ja tuleviin ilmastopakolaisvyöryyn on valmistauduttava kunnolla jo ennakkoon. Toisaalta rikoslaista pitäisi poistaa yleisestikin moninkertaisten rikosten rangaistusten paljousalennus. Tuomioiden pitäisi rikoksen uusimisesta vain kiristyä eikä löystyä kuten nyt. Raiskaa kolme niin saat tuomion kahdesta mentaliteetin on loputtava.

Oulun tapaukset ovat ikäviä ja jokainen on liikaa. Tekijät on saatava oikeuteen ja tuomittua. Seuraako siitä karkotus Suomesta? Ei välttämättä seuraa koska raiskaajat voivat joissain arabimaissa saada kuolemantuomion ja Suomen laki kieltää sellaiseen maahan karkottamisen. Eikä ole näköpiirissä että sitä lakia muutettaan.

Oulun tapahtumien jälkeenkään maahanmuutto ei ole tämän maan tärkein asia muílle kuin sillä elämöiville tahoille. Syy miksi maahanmuuttoasiat ovat päivästä toiseen esillä on hyväuskoisten ja pelokkaiden kansalaisten pelottelu. Oulun tapahtumat ovat mannaa persuille ja he saatttavat jopa olla niistä enemmänkin innoissaan kuin järkyttyneitä. Tietäähän tapahtumat heidän kannatusprosentin kasvua.

Kepun notkahdus Oulussa johtuu siitä että Sipilä on siellä ehdolla. Ihmiset jotka äänestivät häntä viimeksi ovat todella vihaisia ja pettyneitä miehen touhuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Schengen-höpötys pitää lopettaa heti ja topakat rajatarkastukset takaisin. Näin se vain on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poikkeaako tämän hallituksen arvopohja jotenkin esimerkiksi edellisen politiikasta suhteessa maahanmuuttoon? Entä onko lepsumpi kuin opposition enemmistön? Tarvittiin vierasperäisiä tekijöitä, jotta alaikäisten houkuttelu nousi otsikoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua inhoittaa se, että itse ongelmaan ei ole vieläkään herätty. Ongelman suurin osa (75%?) on suomalaisia. Miksei poliisi tai muut järjestöt tee valeprofiileja!
On todistettu, että rikoksia estää vain kiinnijäämistodennäköisyys, ei rangaistusten kovuus.
Siis miksi poliisi (tms) ei tee valeprofiilrja!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaista en olisi uskonut lukevani Kalevasta. Heiluri on saavuttanut lakipisteensä ja nyt palataan kohti vastuullisten aikuisten aikaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitus on suoraan kuin perussuomalaisen kansanedustajan kynästä vuodelta 2015. Silloin tätä tekstiä ei olisi julkaistu missään varteenotettavassa mediassa, vaan sen sijaan haukuttu kirjoittaja rasistiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä kirjoitettu perussuomalaisten puoluetoimistolla vai Lännen median toimituksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

15:48
Oulun torihotellin työmaan suuri torninosturi rikkoutui ja puretaan – nosturi tarkoitus saada töihin taas keskiviikkona
15:39
Riikka Moilanen valittiin hallintojohtajan viransijaiseksi Oulaisiin
15:29
Kokoomus vaatii tiukennuksia terrorismilakeihin – syyttää keskustaa kahden lakimuutoksen pysäyttämisen hyväksymisestä
14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
40
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
22
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
18
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
16
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
15
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

199 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image