Kotimaa

Kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu käytti "ihmisroska"-ilmausta Tampereella – ei tullut valituksi seuraavissa kun­nal­lis­vaa­leis­sa

Ihmisroska-puheet saivat Aamulehden Moro-liitteen tarkkailemaan Tampereen Keskustorin elämää muutaman tunnin ajan tavallisena arkipäivänä. Lehden valokuvaaja kuvasi kaikki järjestyshäiriöt. KUVA: Jukka Vuokola
Kotimaa 12.9.2018 11:11
Pekka Mauno

Tamperelainen erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu Antti Hervonen (kok.) käytti elokuussa 2012 samaa ilmausta kuin oululaispoliitikko Riikka Moilanen (kesk.) toissailtana Oulun valtuustossa. Moilanen joutui lähtemään Pihlajalinnan toimitusjohtajan paikalta, Hervosen äänimäärä romahti syksyn vaaleissa.

Tamperelainen kaupunginvaltuutettu, erikoislääkäri Antti Hervonen (kok.), käytti julkisuudessa ilmausta "ihmisroska" kuusi vuotta sitten. Hervonen ei tullut valituksi saman syksyn vaaleissa valtuustoon.

Hervonen puhui lehtihaastattelussa Tampereen keskustassa alkoholia käyttävistä henkilöistä ihmisroskana samaan tapaan kuin oululaispoliitikko Riikka Moilanen (kesk.). Moilanen sai pikapotkut terveydenhuoltoyritys Pihlajalinnan alueyksikön toimitusjohtajan tehtävästä.

Hervosen lausunto tuli julkisuuteen elokuussa 2012, kun Aamulehden Moro-liite kysyi valtuutetuilta, miten Tampereen Keskustorin viihtyisyyttä voitaisiin parantaa.

Lehti kirjoitti:

"Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu, erikoislääkäri Antti Hervonen esittää kovia toimia juoppojen poistamiseksi keskustan katukuvasta.

Hervosen mukaan poliisin tehtävänä on poistaa "ihmisroskat" keskustasta.

– Kesäksi vapaa majoitus läheiselle saarelle. Paluu sitten kun jäät kantavat, gerontologian erikoislääkäri ja emeritusprofessori laukoo."

Hervonen sai vuoden 2008 kunnallisvaaleissa 562 ääntä. Lokakuussa 2012 järjestetyissä kunnallisvaaleissa Hervonen sai vain 199 ääntä ja jäi varasijalle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tampereella näyttää tilanne huomattavasti pahemmalta kuin meillä Oulussa.
Oulussa Valkeen alueella on erittäin siistiä, en siellä ole koskaan nähnyt minkäänlaista häiriötä. Paljon iloisia ihmisiä siellä kyllä on ja hyvältä näyttää.
Pihlajalinnan suuntaan kun kävelykatua mennään siellä tulee harvemmin käytyä ja siellä niitä syrjäytyneitä on kuulemma ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miettikääpä miksi suomessa ihan joka kaupungissa on näitä väliinputoajia , menkääpä ihan itteenneee te , jotka pidätte itteänne parempana kansalaisena, miksi yks ihmiskunta luokka joutuu tähä ? kattokaa peiliin ja tehkää jotaki heidän eteen päättäjät, älkää olko niitä jotka aiheuttaa tämän , ja noin rumasti arvostelette heitä antakaa mahdollisuus heille ja ohjatkaa töihin te oman arvon edustajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta oululainen valitaan kaikesta huolimatta kuten aina ennenkin. Täällä on sellainen tapa tekipä mitä tahansa ja kuuluipa mihin puolueeseen tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sen, että tietyissä yhteiskuntaluokissa ihmisistä ajatellaan tietyllä tavalla, ja nyt muut samalla tavalla ajattelevat osaavat pitää mölyt mahassaan, vaikka ajatukset ja asenteet ovat entisellään. Piilorasimia siis odotettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulipa mieleen, että 70-luvulla taistolaisten retoriikka oli aika raakaa. Yrittäjät olivat riistäjiä, verenimijöitä, huijareita ja ties mitä ryöväreitä ja työläisten murhaajia. Eipä silloin some laulanut ja nostanut jotainhenkilöä tikun nokkaan - nyt näitten verbaalihirmujen lapsenlapset ovat ensimmäisenä teilaamassa kenet haluaa. Tämä on vissiin sitä sananvapauden kulta-aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja pääluottamusmies saattoi sanoa aika hankalasti työnantajan edustajalle pienessäkin asiassa, mutta eipä niistä käräjiä käyty. Mutta jos pomo erehtyi käskytyksessä tai sanoissaan, niin porukka marssi ulos. Olihan se monillä työpaikoillakin villiä aikaa, melkein kerran viikossa oli joku ns. mielenilmaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lausunnot viittaat ja ovat täysin linjassaan nykyhallituksen tahtotilaan ja
toimintatapoihin, varsinkin kun katsoo noiden henkilöiden poliittiseen taustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lääkärissä käydessä tulikin tunne että olen ns huono ihminen. Vammani oli tosin epämiellyttävä mutta olin aina ennen pitänyt itseäni ihan kunnollisena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virhearviointi voi olla vaarallinen esimerkiksi, jos ihmisellä on diabetes tai epilepsia ja makaa kadulla odottamassa vain poliisia.
Ensin terveydenhuollon ammattilaisen tulisi arvioida ettei ole sairauskohtauksesta kysymys. Suomessa on putkakuolemia aivan liikaa jo ennestään.
Ihmisten suhtautuminen kaatuneeseen voi aiheuttaa ihmishengen, jos arviota pötköllään olevan syystä ei tehdä ja yleistetään päihdeongelmaiseen
soittamalla vain poliisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkin on totta, sairaskohtaus saatetaan sekoittaa päihtyneeseen jolloin auttamistoimet menevät pieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän nämäkin unohdu seuraaviin vaaleihin mennessä. Samat puolueet jatkaa johtoasemissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17.7.
Leo-Pekka Tähti laittoi ärhäkkään viestin maailmalle Lapinlahden GP-kisoissa – Satasen kärkiajassa 13,83 riittää vastustajille miettimistä
17.7.
Koira juuttui traktorin jättämään uraan Muoniossa – pelastuslaitos sai eläimen irrotettua
17.7.
Ohijuoksutusta padolla
17.7.
Viileä kesä on heikentänyt hunajasatoa, mutta Oulun kasvitieteellisessä puutarhassa mehiläisiä voi nähdä työn touhussa
17.7.
Liikenne pysäytetään jälleen ajoittain Pohjantiellä Lintulan liittymän kohdalla, haittaa Kemiin päin ajaessa
17.7.
Pika-aituri Annimari Korte kohensi ennätystään ja hinasi Reetta Hurskeen alle MM-rajan yleisurheilun Lapinlahden GP-kisoissa
17.7.
Vihiluodon luontopolun grillillä Kempeleessä ilkivaltaa, roskis täytettiin puilla ja sytytettiin tuleen – katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

Miksi vihata köyhyyttä tai typeryyttä. Yksilöhän itse voi vaikuttaa niihin. Suurin osa on kaltaisiasi "tenevia" ja vaan ... Lue lisää...
Ööh...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image