Luitko jo tämän: Suo­ma­lais­sa­tel­liit­ti pal­jas­ti kym­me­niä ve­nä­läis­ten asemia Uk­rai­nan sodassa

Pääkirjoitus : Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun saldo on nolo

Tilaajille

Uusin iPhone käy kau­pak­si en­nä­tys­tah­tia pa­ko­te-Ve­nä­jäl­lä – län­si­tuot­tei­den saa­ta­vuut­ta se­lit­tää Putinin laki, joka siunaa tuonnin ilman val­mis­ta­jan lupaa

Venäläiskuluttajat ostavat länsimaista teknologiaa suurella rahalla ilman takuuta ja valmistajan papereita. Läntisten laatutavaroiden "rinnakkaistuonti" eli luvaton kierrättäminen kolmansien maiden kautta uhkaa muodostua eurooppalaisyhtiöille ongelmaksi joulusesongin lähestyessä. Suomalaisten ja muidenkin yritysten on tarvittaessa kyettävä todistamaan Yhdysvaltojen ja EU:n viranomaisille, että ne eivät ole rikkoneet Venäjä-pakotteita.

Venäjä on ennennäkemättömässä pakotemotissa, jonka pitäisi kurittaa ja kurjistaa maan taloutta myös poistamalla suosittu länsimainen teknologia kaupoista.

Vastikään kansainvälisesti myyntiin tulleen iPhone14:n myyntiluvut ovat kuitenkin – pakotteista huolimatta – lyöneet ennätyksiä venäläisissä elektroniikkakaupoissa rahasummilla mitaten. Venäläislehti Kommersant kertoo, että eniten on varattu älypuhelimen kalleimpia Pro- ja ProMax-malleja.