Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Uusien kor­kea­kou­luo­pis­ke­li­joi­den määrä kasvaa reip­paas­ti – "O­pe­tuk­sen suun­nit­te­lul­la ja muilla jär­jes­te­lyil­lä ha­lu­taan huo­leh­tia, että he saavat opin­ton­sa käyn­tiin mah­dol­li­sim­man hyvin"

Korkeakoulujen syyslukukausi käynnistyy koronapandemian takia erikoisessa tilanteessa.

Korkeakouluissa aloittaa tänä syksynä 6 000 opiskelijaa enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Arkistokuva.
Korkeakouluissa aloittaa tänä syksynä 6 000 opiskelijaa enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Arkistokuva.
Kuva: Jukka Leinonen

Korkeakoulujen syyslukukausi käynnistyy koronapandemian takia erikoisessa tilanteessa. Kampuksilla samaan aikaan olevien opiskelijoiden ja henkilökunnan määrää rajoitetaan niin sanotulla hybridimallilla, eli osa opiskelusta ja työnteosta suoritetaan etänä ja osa kampuksilla.

Tilanne on erikoinen myös siinä mielessä, että tänä syksynä opintonsa aloittaa noin 6 000 opiskelijaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

– Opetuksen suunnittelulla ja muilla järjestelyillä halutaan huolehtia, että he saavat opintonsa käyntiin mahdollisimman hyvin. Yhtä suuri vastuu korkeakouluilla on opintojaan jatkavista, joista osa koki kevään etäopetusjakson hyvin kuormittavana, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen puheenjohtaja Mervi Vidgrén sanoo tiedotteessa.

Korkeakoulut päättävät omista toimenpiteistään opetuksen ja esimerkiksi maskisuosituksen suhteen. Rehtorit jakavat tietoa ja arvioivat alueellisia tilanteita.

– Ymmärrettävästi lukukauden aloittaminen nykytilanteessa mietityttää monia opiskelijoita ja henkilökuntamme jäseniä, ja korkeakoulujen onkin nyt tuettava heitä parhaansa mukaan. Erityistä huomiota tulee kiinnittää siihen, että uudet opiskelijat, joita meillä on nyt aiempaa enemmän, pääsevät turvallisesti ja sujuvasti mukaan yliopistoyhteisöön, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifin puheenjohtaja Keijo Hämäläinen kertoo.