Mainos

Uusia kon­tak­te­ja, pis­nes­mah­dol­li­suuk­sia ja muita yrit­tä­jiä – Pa­rem­paa Pis­nes­tä Yhdessä -ver­kos­to kuopii kohti syksyä uusin teemoin

Parempaa Pisnestä Yhdessä -verkosto kuopii kohti syksyä uusin teemoin

Kahden viikon välein torstaiaamuisin kokoontuva Parempaa Pisnestä Yhdessä -verkosto antaa yrittäjille mahdollisuuden luoda uusia kontakteja, tarjota palveluja sekä pohjustaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Kahden viikon välein torstaiaamuisin kokoontuva Parempaa Pisnestä Yhdessä -verkosto antaa yrittäjille mahdollisuuden luoda uusia kontakteja, tarjota palveluja sekä pohjustaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Parempaa Pisnestä Yhdessä -verkosto aloittaa syyskauden uusin teemoin ja uusin tapaamisin.

Kahden viikon välein torstaiaamuisin kokoontuva verkosto saa 23. syyskuuta vieraakseen Janina Forssin Juhlagurusta ja 7.10. Simo Kekäläisen WellO2:sta. Syyskuun ensimmäisessä tilaisuudessa alustaja oli Proagrian yritysasiantuntija ja projektipäällikkö Minna Paakkola.

Parempaa Pisnestä Yhdessä -verkoston suunnittelu alkoi PPY:n verkostoforumin palaverissa jo syksyllä 2020. Verkosto vastasi yrittäjien pitkäaikaiseen toiveeseen päästä tarjoamaan toisilleen palveluita ja tekemään konkreettisesti bisnestä.

Verkostoa päätettiin lähteä tekemään tammikuussa keskellä koronatalvea, kertoo Oulun Yrittäjien hallituksen jäsen ja B.UP Coaching -yrityksen toimitusjohtaja Katja Koskimies. ”Koronarajoitusten takia oli vaarana, että yrittäjät tipahtavat sosiaalisista kuvioista ja jäävät yksin. Pehmeänä tavoitteena oli aktivoida yrittäjiä ja tukea verkostoitumista, vuorovaikutusta sekä kommunikaatiota toisten yrittäjien kanssa. Verkostossa yrittäjille halutaan tarjota mahdollisuuksia luoda uusia kontakteja, tarjota palveluja sekä pohjustaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, Koskimies kertoo.

Hän on ollut mukana rakentamassa konseptia PPY:n koolle kutsumassa työryhmässä vuoden alusta. Ensimmäinen tapaaminen järjestettiin jo 26. helmikuuta. Tähän mennessä niitä on ollut kahdeksan.

Vahvistaa uskoa tulevaisuuteen

Yrittäjät ovat ottaneet verkoston hyvin vastaan. ”On pitkälti osallistujan omasta aktiivisuudesta kiinni, miten hän saa aikaiseksi keskusteluja ja luotua kontakteja toisiin yrittäjiin.”

Niin sanottuja hissipuheita tilaisuuksissa pidetään paljon, mutta Koskimiehen mukaan suurin merkitys on pienryhmäkeskusteluissa.

”Niissä pääsee puhumaan mielen päällä olevista asioista. Keskusteluissa pääsee hakemaan uusia asiakkaita, työntekijöitä ja keskustelemaan yrittämiseen liittyvistä asioista.”

Katja Koskimies muistuttaa, että oma aktiivisuus on tärkeää.

”Pitää olla rohkeutta puhua päivänpolttavista asioista ja omasta liiketoiminnasta. Mukana on osallistujia laajasti eri toimialoilta, heillä on paljon kokemusta ja heiltä on mahdollista saada vertaistukea. Mitä avoimemmin mielin tulee mukaan, sitä enemmän itse saa.”

Ihmiset ovat erilaisia eikä virtuaalitilaisuudessa toimiminen ole kaikille yhtä helppoa. ”Silloin kannattaa sopia rohkeasti tapaaminen tilaisuuden jälkeen”, neuvoo Koskimies.

Hänen oma yrityksensä B.UP tekee muun muassa liiketoiminnan ytimen kirkastamista muille yrityksille.

”Henkilökohtainen motivaationi lähteä mukaan Parempaa Pisnestä Yhdessä -verkostoon oli tuoda yrittäjien elämään jotakin sellaista, joka vahvistaa uskoa tulevaisuuteen”, Koskimies kiteyttää.

Mukana aina, kun mahdollista

Oulun Kaihdinpalvelun yrittäjä Heidi Alamikkelä on osallistunut Parempaa Pisnestä Yhdessä -verkoston tilaisuuksiin aina kun se on ollut mahdollista.  Hän on ollut myös mukana suunnittelemassa konseptia.

”Halusin lähteä mukaan, koska tämä on minulle mahdollisuus luoda uusia kontakteja, tutustua muihin yrittäjiin, saada uusia tuttavia ja luoda uusia pisnesmahdollisuuksia. Minä olen esimerkiksi päässyt tekemään tarjouksia sellaisille yrityksille, joista ilman tätä verkostoa en olisi tiennyt.”

Alamikkelän kokemuksen mukaan verkostossa on mukana avoimia ihmisiä ja tilaisuudet ovat olleet lämminhenkisiä. ”Verkoston toimintaa on ollut helppo tulla mukaan ja ihmiset ovat olleet mukavia.”

Alamikkelä odottaa innolla sitä aikaa, että verkoston osallistujat pääsevät tapaamaan toisiaan livenä.

”Vaikka on tämä toiminut hyvin etänäkin. Tilaisuuksien aikataulu on selkeä ja asiat etenevät jouhevasti. Ensin meillä on koulutusta ja yleistä esittelyä. Sen jälkeen on tapaamisia toisten yrittäjien kanssa.”

Vaikka tilaisuuden teema ei Alamikkelän mielestä ole aina tuntunut ihan omalta jutulta tai on tuntunut, että oma aika ei oikein riitä, hän on lähtenyt mukaan.

”Verkostoituminen kannattaa aina.”

Alamikkelä toivoo tulevien tilaisuuksien teemoiksi hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä asioita. Hänen mielestään tilaisuuksien teemat ovat olleet hyviä.

”Esimerkiksi markkinointiin liittyvä teema oli hyvin konkreettinen koulutus markkinointiin. Siitä sain uusia ajatuksia ja hyviä vinkkejä omaan työhöni.”

Parempaa Pisnestä Yhdessä
  • Verkoston tapaamiset järjestetään kahden viikon välein torstaisin klo 8.30 – 10. 
  • Tapaamiset järjestetään virtuaalisesti Teamsillä, mikä mahdollistaa osallistumisen helposti ympäri maakuntaa. 
  • Verkostoitumistapahtumissa on aluksi asiantuntijan pitämä alustus, minkä jälkeen osallistujat pääsevät keskustelemaan pienryhmissä.
  • Korona-aikana perustettu Parempaa Pisnestä Yhdessä tarjoaa verkostoitumista, vuorovaikutusta ja kommunikaatiota toisten yrittäjien kanssa.