Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Uuni kyp­syt­tää lempeät puurot – Kokeile har­vi­nai­sem­pia hiu­ta­lei­ta ja vil­jo­ja, kuten spelt­tiä tai emmeriä

Moni syö puuroa päivittäin aamupalaksi. Helppo tapa saada vaihtelua puuroaamuihin on tehdä uunipuuroa. Uunissa puuro kypsyy hitaasti vastustamattomaksi talviherkuksi.

Puuron voi kypsyttää miedolla lämmöllä uunissa yön yli tai hieman korkeammissa asteissa parissa tunnissa.

Uunipuuro on täydellinen välipala esimerkiksi talviulkoilun jälkeen. Sekoittaminen ei vie kuin hetken, ja puuron voi jättää uunin huomaan hiihtolenkin ajaksi. Samalla säästyt puurokattilan hämmentämiseltä.

Puuroon voit käyttää niin lehmänmaitoa kuin makusi mukaisia kasvimaitoja tai vaikka kookosmaitoa. Barista-tyyppinen kauramaito makeutuu uunissa tavallista maitoa enemmän, vähän hyla-maidon tapaan, joten jos et pidä makeasta, käytä kevyempää ja makeuttamatonta kasvimaitoa.

Puuro kannattaa keittää ainakin osittain maitoon, sillä nälkä pysyy paremmin loitolla. Mutta keititpä puuron veteen tai maitoon, älä unohda suolaa. Suola korostaa hiutaleiden makua ja saa puuron maistumaan herkullisemmalta.

Makua, väriä ja vitamiineja saat lisäämällä joukkoon marjoja tai hedelmiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.