Puuron voi kypsyttää miedolla lämmöllä uunissa yön yli tai hieman korkeammissa asteissa parissa tunnissa.
Uunipuuro on täydellinen välipala esimerkiksi talviulkoilun jälkeen. Sekoittaminen ei vie kuin hetken, ja puuron voi jättää uunin huomaan hiihtolenkin ajaksi. Samalla säästyt puurokattilan hämmentämiseltä.
Puuroon voit käyttää niin lehmänmaitoa kuin makusi mukaisia kasvimaitoja tai vaikka kookosmaitoa. Barista-tyyppinen kauramaito makeutuu uunissa tavallista maitoa enemmän, vähän hyla-maidon tapaan, joten jos et pidä makeasta, käytä kevyempää ja makeuttamatonta kasvimaitoa.
Puuro kannattaa keittää ainakin osittain maitoon, sillä nälkä pysyy paremmin loitolla. Mutta keititpä puuron veteen tai maitoon, älä unohda suolaa. Suola korostaa hiutaleiden makua ja saa puuron maistumaan herkullisemmalta.
Makua, väriä ja vitamiineja saat lisäämällä joukkoon marjoja tai hedelmiä.