Oulun kaupunginjohtaja: Ky­syim­me seit­se­mäl­tä merk­ki­hen­ki­löl­tä, ai­ko­vat­ko he hakea Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Karkauspäivä: Ou­lu­lai­sen Annukka Määtän, 28, kakussa on vasta 7 kynt­ti­lää

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Uuden met­säs­tä­jän kou­lu­tus auttaa aloit­te­li­joi­ta har­ras­tuk­ses­sa alkuun – Ou­lais­ten ja Nivalan riis­tan­hoi­to­yh­dis­tys­ten pi­lot­ti­kurs­si käyn­nis­tyy ke­sä­kuun lopussa

Monissa paikoissa aktiivinen nuorisotoiminta mahdollistaa metsästysharrastuksen aloittamisen nuorille, mutta aikuisena tilanne on vaikeampi. Uusien koulutusten tavoitteena on tarjota koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia alueen uusille metsästäjille.

Yhä useammalla uudella metsästäjällä ei ole aikaisempaa kosketuspintaa harrastukseen eikä mahdollisuutta hankkia metsästäjätutkinnon suorittamisen jälkeen lisää perustaitoja ja -tietoja metsästyksestä.

Monissa paikoissa aktiivinen nuorisotoiminta mahdollistaa metsästysharrastuksen aloittamisen nuorille, mutta aikuisilla tilanne on vaikeampi. Näin todetaan Suomen riistakeskuksen tiedotteessa.

Uuden metsästäjän pilottikoulutuksen ajatuksena on tarjota harrastuksen aikuisena aloittaneille mahdollisuus tutustua metsästykseen ohjatusti. Arkistokuva.
Uuden metsästäjän pilottikoulutuksen ajatuksena on tarjota harrastuksen aikuisena aloittaneille mahdollisuus tutustua metsästykseen ohjatusti. Arkistokuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Ratkaisuksi tarjotaan uuden metsästäjän koulutuskokonaisuutta. Sen suunnittelusta ovat vastanneet Suomen Metsästäjäliitto ja Suomen riistakeskus.

Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on mahdollistaa metsästysharrastukseen tutustuminen käytännössä ja harrastuksessa alkuun pääseminen taustasta riippumatta.

Kokonaisuudesta haetaan kokemuksia pilottikoulutuksilla, joita järjestetään riistanhoitoyhdistysten ja metsästysseurojen yhteistyönä.

Koulutuskokonaisuuden aikana osallistujat saavat perusteet esimerkiksi metsästysammunnan harjoittelusta, metsästysseuratoiminnasta ja riistanhoidosta. Riistakeskuksen mukaan koulutusten sisällöt vaihtelevat pilottikohteittain.

Nivalan ja Oulaisten riistanhoitoyhdistysten järjestämä koulutus käynnistyy keskiviikkona 29. kesäkuuta. Ilmoittautumisaika päättyy 15. kesäkuuta. Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen riistakeskuksen riistainfo.fi -verkkosivulla.

Edellytyksenä osallistumiselle ovat suoritettu metsästäjätutkinto, maksettu riistanhoitomaksu ja vähintään 18 vuoden ikä. Osallistujia otetaan mukaan enintään 12 henkilöä per pilotti.

Nivalan ja Oulaisten yhdistysten lisäksi pilottikoulutuksia järjestävät tänä vuonna esimerkiksi Kurikan, Ilmajoen ja Viitasaaren riistanhoitoyhdistykset.