Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Usko Nokiaan jälleen koet­teil­la – uusi johto muokkaa yhtiön or­ga­ni­saa­tion, mutta myös tuot­teet on saatava kuntoon

Verkkoyhtiö Nokian taivallus jatkuu edelleen tuskaisena. Uusi johto pyörittää organisaation uusiksi. Jotain muutakin on pakko tehdä. Suomalaisyhtiöiden tuoreissa tuloksissa on myös valoa. Pandemian pahimmin kurittamiin kuuluu Finnair.

Takavuosien kännykkävaltias, nykyinen verkkoyhtiö Nokia ei edelleenkään ole saanut toimintaansa vakaalle nousu-uralle. Torstaina julkistetun osavuosituloksen mukaan yhtiön liiketulos vuoden kolmannella neljänneksellä kasvoi mutta liikevaihto pieneni.

Liiketulos ennen veroja kasvoi kymmenisen prosenttia, mutta yhtiöön virtasi rahaa vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Tulosjulkistuksessa kuullut yhtiön arviot tulevasta eivät nekään lupaa paljoa. Tuore toimitusjohtaja Pekka Lundmark arvioi ensi vuoden yhtiölle "haastavaksi".

Kova kilpa vetää toimialan katteet ohuiksi. Pohjois-Amerikasta kuultiin vastikään kovasta takaiskusta.

Ongelmista huolimatta Nokia tavoittelee maailman 5G-johtajuutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.