Ur­hei­lu­toi­men­joh­ta­ja Harri Aho pal­jas­ti to­den­nä­köi­set läh­ti­jät Kär­pis­tä – Niukka voitto Il­vek­ses­tä jäi ulos­ajo­jen ja jat­ko­so­pi­mus­uu­tis­ten varjoon

– Ihmeellinen ilta ja niin epäjääkiekkoa kuin voi olla, päävalmentaja Mikko Manner kommentoi.

Kärppien ja Ilveksen kauden kolmannessa kohtaamisessa ei maaleilla juhlittu, mutta tapahtumia riitti silti yllin kyllin.
Kärppien ja Ilveksen kauden kolmannessa kohtaamisessa ei maaleilla juhlittu, mutta tapahtumia riitti silti yllin kyllin.
Kuva: Jukka Leinonen

Kärppien ja Ilveksen kauden kolmannessa kohtaamisessa ei maaleilla juhlittu, mutta tapahtumia riitti silti yllin kyllin.

Siitä pitivät huolen neljä ulosajoa ja Kärppien pitkin iltaa ripotellen julkistamat kymmenen pelaajan jatkospimukset.

Kun ulosajojen ja pitkien yli- sekä alivoimien aiheuttamasta turbulenssista oli selvitty, siirtyi Ilves johtoon toisen erän lopulla. Kärpät tuli kuitenkin rinnalle vajaat neljä minuuttia ennen pelin päättymistä Aleksi Mäkelän maalilla ja lopulta jatkoajalla ohi Jasper Lindstenin osumalla.

– Ilmassa ei välttämättä ollut suuren urheilujuhlan tuntua ja tällaisia pelejä olisi todella helppo hävitä. Joukkue kuitenkin näytti, miksi se on sarjan kärjessä, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kehui joukkojaan.

– Ihmeellinen ilta ja niin epäjääkiekkoa kuin voi olla, Manner jatkoi.

Katso videolta ottelun huippuhetket!

Karviselle 5+20 ja 2 vuotta

Kärpät aloitti illan sopimusjulkistukset nelosketjusta. Ketjun laitahyökkääjä Otto Karvinen juhlisti omaa sopimustaan muutama minuutti sen julkistamisen jälkeen korkeasta mailasta ottamallaan ulosajolla.

Toisen erän alussa Matt Generous yritti kouluttaa ikävästi taklannutta JaniHakanpäätä heikoin tuloksin. Molemmat kuitenkin lensivät suihkuun. Lisäksi Ilveksen MikeHalmo otti samassa ajassa ulosajon keihästämisestä.

Kärppien ratkaisijat pelin lopussa löytyivät pienen roolin pelaajista. Viime kaudella mestaruudenkin ratkaissut Aleksi Mäkelä tasoitti ja ketjuhierarkiassa tasaisesti koko kauden alaspäin valunut Jasper Lindsten iski voittomaalin.

– Nämä lämmittivät sydäntä lujaa. Aleksilla on valtava omistautuminen urheilulle ja Jasperilla oli kovat odotukset tähän kauteen- Hän on joutunut kasvamaan henkisesti paljon, Manner sanoi.

Kärppien ensi kauden runko kasassa

Kymmenen jatkosopimusjulkistusta oli kuitenkin illan isoin juttu. Niitä tipahteli tasaisesti läpi pelin.

Kaiken kruunasi kolmannen erän loppupuolella tullut ilmoitus seuraikonin aseman saavuttaneiden Lasse Kukkosen ja Mika Pyörälän jatkosta Kärpissä.

– Molemmilla oli 100-prosenttinen halu jatkaa. Heidän kanssa on helppo neuvotella, sillä jos palo ja pelihalut löytyvät, niin sopimus syntyy varmasti, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi.

Tuoreiden sopimusten myötä Kärppien ensi kauden runko on Ahon mukaan nyt kasassa. Tämän kauden joukkueessa on vielä muutamia pelaajia, joiden kanssa neuvottelut jatkuvat kauden aikana.

Ahon mukaan kassakaapissa ei ole kuitenkaan yhtään valmista sopimusta, jota ei olisi vielä julkistettu.

Ulkopuolelta hankittavista vahvistuksista Kärpät kertoo vasta kauden jälkeen.

– Todennäköistä on, että Jani Hakanpää, TeemuKivihalme, RasmusKupari ja VilleLeskinen lähtevät tämän kauden jälkeen isompiin ympyröihin, Aho myöntää.