PattU:lle huojentavia uutisia – lauantaina loukkaantunut Matikka leikattiin yöllä, pahin pelko hälventyi: ”Toipuminen on alkanut”

PattU:n Miikka Matikka loukkaantui lauantai-iltana Ouluhallissa, missä raahelaisjoukkue pelasi harjoitusottelun Lippoa vastaan. KUVA: VESA JOENSUU
Urheilu 10.2.2019 12:30
Kimmo Siira

Pattijoen Urheilijoiden miesten pesäpallojoukkueen pelinjohtaja Jussi Haapakoski sai puhelimeensa huojentavan viestin sunnuntaiaamuna. Viestin lähettäjä oli PattU:n pelaaja Miikka Matikka, joka loukkaantui lauantai-illan harjoitusottelussa Lippoa vastaan.

Matikka viestitti Oulun yliopistollisesta sairaalasta Haapakoskelle, että hänet on leikattu yöllä. Samalla kävi ilmi, että pahin pelko Matikan tilan suhteen on hälvennyt.

PattU ilmoitti Facebook-sivujensa tiedotteessa, että Matikan "toipuminen on alkanut".

Matikan vointi herätti pesäpalloyhteisössä suurta huolta, sillä pelaaja oli loukkaantumisensa jälkeen poikkeuksellisen kovissa kivuissa.

– Täytyy myöntää, että yö oli todella raskas. Monenlaisia loukkaantumisia olen matkan varrella nähnyt, mutta nyt tilanne oli piinaava, koska emme tienneet Miikan vamman laatua, Haapakoski kertoi sunnuntaina Kalevalle.

Matikka loukkaantui Lippo-ottelun ensimmäisen ulkovuoron syöksykoppitilanteessa, jossa pallo jäi kentän ja pelaajan kehon väliin. Matikka jatkoi tapahtuneen jälkeen pelaamista, mutta lyyhistyi vuoron päätyttyä kentän pintaan.

Matikka vietiin Ouluhallista ambulanssilla Oulun yliopistolliseen sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Nykykäytännön mukaisesti PattU ei tarkentanut Matikan vamman yksityiskohtia, mutta seuran mukaan pelaaja "loukkaantui ylävartaloon".

– Ymmärtääkseni Miikka voi toipua pelikuntoon jo toukokuun sarja-avaukseen, mutta se ei ole nyt olennaista. Pääasia, että hän saa hyvää hoitoa, Haapakoski linjasi.

32-vuotias Matikka siirtyi syksyllä PattU:n riveihin Imatran Pallo-Veikoista, jonka kapteeni hän oli. Haapakosken alustavissa kaavailuissa Matikalle on varattu iso rooli PattU:n sisä- ja ulkopelin avainpelaajana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sipilä eroaa.

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeikä

Köyhät ulisee jostain työeläkemaksuista. Hoitakaa elämänne ja tienestinne niin, että tulot tulee sieltä, mistä ei työelä... Lue lisää...
Kyllästynyt tuohon i...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image