PattU:lle huojentavia uutisia – lauantaina loukkaantunut Matikka leikattiin yöllä, pahin pelko hälventyi: ”Toipuminen on alkanut”

PattU:n Miikka Matikka loukkaantui lauantai-iltana Ouluhallissa, missä raahelaisjoukkue pelasi harjoitusottelun Lippoa vastaan. KUVA: VESA JOENSUU
Urheilu 10.2.2019 12:30
Kimmo Siira

Pattijoen Urheilijoiden miesten pesäpallojoukkueen pelinjohtaja Jussi Haapakoski sai puhelimeensa huojentavan viestin sunnuntaiaamuna. Viestin lähettäjä oli PattU:n pelaaja Miikka Matikka, joka loukkaantui lauantai-illan harjoitusottelussa Lippoa vastaan.

Matikka viestitti Oulun yliopistollisesta sairaalasta Haapakoskelle, että hänet on leikattu yöllä. Samalla kävi ilmi, että pahin pelko Matikan tilan suhteen on hälvennyt.

PattU ilmoitti Facebook-sivujensa tiedotteessa, että Matikan "toipuminen on alkanut".

Matikan vointi herätti pesäpalloyhteisössä suurta huolta, sillä pelaaja oli loukkaantumisensa jälkeen poikkeuksellisen kovissa kivuissa.

– Täytyy myöntää, että yö oli todella raskas. Monenlaisia loukkaantumisia olen matkan varrella nähnyt, mutta nyt tilanne oli piinaava, koska emme tienneet Miikan vamman laatua, Haapakoski kertoi sunnuntaina Kalevalle.

Matikka loukkaantui Lippo-ottelun ensimmäisen ulkovuoron syöksykoppitilanteessa, jossa pallo jäi kentän ja pelaajan kehon väliin. Matikka jatkoi tapahtuneen jälkeen pelaamista, mutta lyyhistyi vuoron päätyttyä kentän pintaan.

Matikka vietiin Ouluhallista ambulanssilla Oulun yliopistolliseen sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Nykykäytännön mukaisesti PattU ei tarkentanut Matikan vamman yksityiskohtia, mutta seuran mukaan pelaaja "loukkaantui ylävartaloon".

– Ymmärtääkseni Miikka voi toipua pelikuntoon jo toukokuun sarja-avaukseen, mutta se ei ole nyt olennaista. Pääasia, että hän saa hyvää hoitoa, Haapakoski linjasi.

32-vuotias Matikka siirtyi syksyllä PattU:n riveihin Imatran Pallo-Veikoista, jonka kapteeni hän oli. Haapakosken alustavissa kaavailuissa Matikalle on varattu iso rooli PattU:n sisä- ja ulkopelin avainpelaajana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

9:40
HS: Venäjä pohti Karjalan palauttamista Suomelle vuonna 1991 – "Venäjän mukaan alueellisia ongelmia oli niin Krimillä kuin Karjalassakin"
9:39
18-vuotias kaahasi hurjaa ylinopeutta Simossa – poliisi määräsi miehen ajokieltoon ja asia etenee käräjille
9:01
IS: Tuomas Enbuske kertoo, miksi kolaroi sähkötolppaan Sievissä
9:00
Essee: Politiikkaa tehdään juoksuradoilla, tenniskentillä ja jääkiekkokaukalossa, ja siksi minä katson urheilua Tilaajille
8:28
HS: Venäjä pohti Karjalan myymistä vuonna 1991, mutta ei kertonut Suomen johdolle
8:02
Oulujärven Ärjänsaaressa aika tuntuu pysähtyneen ja lehdossa laiduntavat lampaat, katso kuvagalleria
8:00
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
54
Polttoainetta 100 litraa tunnissa ja noin 4000 katsojaa – Tractor Pullingin SM-sarjan viides osakilpailu pidettiin Tyrnävällä
19
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
10
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
9
Sivulliset pelastivat veteen pudonneen miehen Oulun torinrannassa
6
MTV: Helvetin enkeleiden johtaja vangittu – Tutkinnanjohtaja: "Kokonaisuus on hyvin poikkeuksellinen"
5
Mykkänen kritisoi liikenneministerin puheita ratahankkeista – "Ristiriita lupausten ja tekojen välillä on suuri"
5
Vain kuningatar Elisabet saa syödä joutsenia Britanniassa – hovi pitää tiukasti kiinni hullunkurisista perinteistään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan länsiosassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miten tämä juttutuvan nykyinen viestiketjujen lukitseminen sopii sananvapauden kanssa?

Juu, ei ole Kalevan juttutuvalla ja sananvapaudella muuta tekemistä kuin se, että Kaleva tarjoaa tällaisen alustan kirjo... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image