Suomi juhli maa­il­man­mes­ta­ruut­ta, jota ei tullut –  jäällä olleet tuomarit hyväksyivät Niemisen maalin

Kuvateksti: Pasi Mustosen mukaan Naisleijonien jatkoerämaalin hylkäyksessä oli kaikki skandaalin ainekset. KUVA: Pekka Aho
Jääkiekko 15.4.2019 6:25
STT

Päävalmentaja Mustonen: "Täysin kuollut joukkue voitti maailmanmestaruuden"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen saapui toimittajien eteen paperilappu käsissään sen jälkeen, kun Suomi oli hävinnyt MM-loppuottelun Yhdysvalloille maalein 1–2 voittolaukauskilpailun jälkeen.

– Tuossa on nimi etsikää hänet, Mustonen näytti toimittajille.

Paperiin oli kirjoitettu päävideotuomari Manuela Gröger-Schneiderin nimi.

– Etsikää hänet käsiinne. Hän ei suostu koskaan vastaamaan mihinkään. Tämä on jo viides vuosi peräkkäin. Tämä nainen tietää, miksi he rikkoivat sääntöjä. Olen saanut tiedon Yleltä, joka kelasi tilannetta edestakaisin. Jenni Hiirikoski tulee, maalivahti (Alex Rigsby) torjuu kiekon ja hyppää kiekon perään. Jolloin hän hyppää Jennin jalkojen päälle alueen ulkopuolella, Mustonen kertoi.

– Jos he tekisivät tuomarivirheen ja hylkäisivät maalin, silloin "Jepan" (Hiirikoski) pitäisi saada käsittääkseni jäähy. Jos heidän maalivahti saa jäähyn, silloin maali pitäisi hyväksyä. Ja hänhän sai jäähyn. Mikäli tämä pitää paikkansa, tämä on täydellinen skandaali. Eihän MM-kilpailut voi ratketa näin, että me voitetaan maailmanmestaruus, mutta ei voitetakaan maailmanmestaruutta.

Ei protestimahdollisuutta

Mustonen ruoti tilannetta, jossa Suomen maali hylättiin myöhään sunnuntai-iltana pelatun loppuottelun jatkoerässä. Petra Nieminen laukoi kiekon maaliin. Jäällä ollut tuomaristo hyväksyi maalin, mutta videotuomaristo hylkäsi.

– Mitään protestimahdollisuutta ei ottelun jälkeen ole, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi.

Nummela ja liiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kävivät Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheilla ottelun jälkeen.

– Jäällä olleet tuomarit ja videotuomarit näkivät tilanteen eri tavalla, Nurminen sanoi.

– Jäällä oleva tuomari näki maalivahdin kampittavan meidän pelaajan ja oli hyväksymässä maalia. Sitten kun tilanne menee videotarkastukseen, siirtyy valta videotuomareille, Nurminen jatkoi.

– Videotuomarit hylkäsivät maalin maalivahdin häirintänä, Nurminen sanoi.

Kummallista kyllä, maalivahti Rigsbyn jäähy jäi voimaan.

– Se oli jäällä olleiden tuomareiden virhe, Nurminen kommentoi jäähyä.

"He tiesivät, että meni väärinpäin"

STT kysyi Nurmiselta ja Nummelalta, pääsivätkö he tapaamaan Mustosen mainitsemaa Gröger-Schneideria. Liiton johtokaksikko sanoi paikalla olleen useita henkilöitä eikä maininnut kyseistä henkilöä nimeltä.

Jos Niemisen maali olisi hyväksytty, olisi Suomi voittanut ensimmäisen naisten maailmanmestaruutensa.

– Minun mielestä se olisi pitänyt hyväksyä. Maalivahti oli maalivahdin alueen ulkopuolella, Nieminen sanoi.

Suomi pääsi koskettamaan mestaruushumua, mutta kaulaan ripustettiin lopulta hopeiset mitalit. Suomi latasi itsensä jatkoajan loppuun ja taipui voittolaukauskilpailussa.

– Täysin kuollut joukkue voitti maailmanmestaruuden. Koska he (Yhdysvallat) tiesivät, että tämä meni väärinpäin. Olen ylpeä joukkueestani. Sanattomaksi vetää, Mustonen puhalteli.

Maailmanmestaruus on Yhdysvalloille viides peräkkäinen ja kaikkiaan yhdeksäs. Suomelle hopea on ensimmäinen ja paras saavutus naisten MM- ja olympiajääkiekossa.

Päävalmentaja Mustosen aikakaudella mitali oli neljäs viidensissä arvokilpailuissa. Mustonen on luotsannut Naisleijonat kaksi kertaa MM-pronssille ja kerran olympiapronssille ennen sunnuntain hopeamitalia.

Lue myös: Kärppien Isa Rahunen käänsi urheasti katsetta pettymyksestä positiivisuuteen – ”Todistimme Suomelle, että naiskiekkoa kannattaa seurata”

Kommentti: Hopea, jolla on timanttikehys

Suomi juhli maailmanmestaruutta, jota ei tullut –  jäällä olleet tuomarit hyväksyivät Niemisen maalin
 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Selvääkin selvempi voitto vietiin, ei siitä millään voi muuttaa tulosta, Suomi voitti maailmanmestaruuden.
Maalivahti estää eteen heittäytymällä Suomalaispelaajan, josta oikei tuomari näyttää jäähyä, käsi ylhäällä, siirretty rangaistus on tulossa joten ihan oikein peli jatkuu, kiekko Suomalaisilla ja Suomi tekee maalin.
Maalivahti on maalivahdin alueen ulkopuolella, suomalaispelaaja yrittää väistää ja hypätä yli, maalivahti töppäsi pahasti, joka aiheutti suomen maalin.
Vastaavia tilanteita jääkiekossa sattuu, maalivahti esti hyppäämällä eteen ja taklasi Suomalaisen pelaajan, jonka oli vaikea viime hetkellä tehdä oikeastaan mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasta kv tuomaristo älyää hyllyttää asianomaisen videotuomarin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helpotushan tuo oli . Jos Suomi oliis voittanut, niin jääkiekkoa olis tuputettu ainakin kolmella TV-kanavalla yhtä aikaa vuosikausia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiekkofinaali oli lopussa täyttä teatteria! Molempien joukkueen pelaajat tekivät hyvää työtä ja kamppailivat tosissaan voitosta.
Muuten se koko finaali oli hyvää kiekkoa ja mukavaa katseltavaa. Lopussa siitä tuli kuitenkin mauton farssi! Se oli lopussa surkeaa!
Neuvoni molempien joukkueiden pelaajille: Olkaa vain pelaavinanne, älkää tehkö yhtään maalia! Kyllä videotuomari ratkaisee voittajan!
Tuollainen hyvin naurettava päätös hienolle pelille vie pohjan pois koko kiekkotouhusta. Kiinnostus meni naiskiekkoiluun tämän takia!
Ilmeisesti rahalla saa ostettua mestaruuden, sellainen vaikutelma jäi tuosta finaalin lopusta. Voittaa saa vain Usa tai Kanada!
Ei näköjään kiekkopelikään ole enää reilua kamppailua, koska joku tumpelo vidoeotuomari voi päättää, kumpi voittaa ottelun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jenkeillä pitää ehdottomasti olla tuomarina oman leirin edustaja eli kanadalainen tuomari, joka voi sitten jälkikäteen laukoa tyylipisteillä jenkit voittoon. Sama tietenkin vastavuoroisesti toisinpäin. Ehkä jatkossa olisi parempi, että nämä maat pelaavat kisansa yksinään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Usa ja Kanada saavat jatkossa järjestää omat kisansa! Muut joukkueet pelaavat sitten oikeissa MM-kisoissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kanadalaiset auttoi Yhdysvaltoja tällä kertaa, eihän pieni Suomi voi voittaa USA joukkuetta, vieläpä suomi pilasi menemällä väkisin pelaamalla loppuotteluun, jonka piti olla USA-Kanada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naisleijonien oli pitänyt lopettaa pelaaminen siihen paikkaa. Selvä maali, eikä tuomiota olisi pitänyt hyväksyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se näytti varsin selvältä, että maalin hylkäys oli väärä päätös, nähtäväksi jää voidaanko asialle tehdä mitään.
Suomalaiset naiset pelaavat kyllä hyvin, vauhtia ja nopeaa reagointia tilanteisiin löytyy, ainoan miinuksen antasin ja kovaa lisäharjoitusta tähän maalille lyömiseen, joka meni mielestäni loppulyöntikisassa täysin "neiteilyksi", josta ei tyylipisteita voi antaa mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän maalin hylkääminen ei ole sattumaa. Rene Fasel on vastuussa näistä tuomari sekoiluista niin nuorten, miesten kuin myös naisten kisoissa. Näitä tapahtuu vuosittain ja mikä on käsittämätöntä näihin ei puututa eikä näistä nouse maailmanlaajuisesti äläkkää. Suomi ei ole ainua maa joka on vuosien saatossa kokenut vääryyttä. Loppujelopuksi suurin häviäjä on jääkiekko. Miesten 2015MM kisat oli viimeiset miesten kisat joita aktiivisesti seurasin. Se tuomarisekoilu ja yritys manipuloida tuloksia oli minulle liikaa. Tämä eilinen kuitenkin on törkeydessään vailla vertaa, josta kukaan ei ota eikä joudu vastuuseen. Ei tässä ole mitään mieltä eikä järkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekko on siinämielessä hieno laji ettei esitystä arvostella ja vaikka teet triplavoltteja ja toinen pelkän kuperkeikan niin maalit ratkaisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi epävarmuus kesti niin kauan kun tuomari soitti Rumpille että oliko se maali rumppi sanoi ei !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen monasti kertonut jääkiekko kuuluu Hiihtoliitojen populistiseen huvituksiin tuomarit ja vedonlyönti kaukalon ulkopuolelta ohjaa lopputuloksen niinkuin jäätanssissa.Pitää muistaa Canadan ja Usan ovat suurimpia rahottajia niin Jääkiekkotuomarit viheltään ja tuomitsee pelit ikävä kyllä"Puskin Itä-rajalta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä menolla huippu-urheilu kuolee pois. Politikointi ja raha ratkaisee nykyään tuloksetkin, etenkin Formuloissa ja mäkihypyssä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko, että tallipäällikkö Binotto ajattaa Ferrari-kuskeja väärin koska hänellä on Tähdellinen vetolappu taskussaan?

Oma arvaukseni on, että kokemattomalla tallipäälliköllä tuli luvatuksi Vettelille vähän liikoja ja typeryyksissään vielä ihan pimeästä, näkemättä ketä kuskeja tallilla on käytettävissä? Oli miten oli, Gazzetta del Sport pitää huolen julkisesta kritiikistä. Viime viikonlopun pönttöilyn jälkeen huudetaan jo Mick Schumacheria Vettelin tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lippalakkiin voisi lisätä olin mm mestari ehkä en

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa jämäkkä esitys Suomelta. Tuosta on hyvä jatkaa, vaikka nyt tulikin vain hopeaa. Maali olisi kuitenkin pitänyt hyväksyä, maalivahti oli poissa omalta alueelta ja kaatoi itse Suomen hyökkääjän. Puusilmä videotuomari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

20:18
Mäntylään nousee uusi kerrostaloalue ja lähikauppa – alle jää nykyinen Salen rakennus
19:37
Etta kunnioittaa lauantain Akaa-kotipelissä Juha Keihäskosken uraa – ex-kapteeni teki seuran eteen pitkiä päiviä myös toimiston puolella
19:37
Näkökulma: Uudella hallituksella on vain lyhyt kuherrusvaihe – haasteet pysyvät samoina, vaikka hallitus vaihtui
19:00
Kärppähyökkääjä Jussi Jokinen keksi 16 vuotta sitten ylivoimakuvion, joka toimii edelleen ja on tuottanut kymmeniä läpiajoja – "NHL-valmentaja sanoi, että sinut vedetään kylmäksi siniviivalla" Tilaajille
19:00
Vanginvartijoiden liitto: Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisut suurin syy jengiongelman pahenemiseen vankiloissa
17:57
"Rasismiksi kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut" – oululaisen emeritusprofessorin mukaan halu tiernapoikaperinteen muuttamiseen perustuu ymmärtämättömyyteen Tilaajille
17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
84
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
60
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
42
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
36
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
27
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image