Musertava pettymys dramaattisten vaiheiden jälkeen – Naisleijonat juhli jo kultaa, mutta mestaruus vietiin vi­deo­tar­kis­tuk­sen jälkeen

Suomi juhli Susanna Tapanin toisen erän lopulla tekemää tasoitusmaalia. Juhlat alkoivat myös jatkoajalla, mutta mestaruusmaali hylättiin dramaattisesti. KUVA: Mikko Stig
Urheilu 14.4.2019 23:31
Kaleva

Naisleijonat joutui pettymään MM-finaalissa dramaattisten vaiheiden jälkeen, kun Yhdysvallat oli parempi rangaistuslaukauskilpailun jälkeen maalein 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 1–2). Rangaistuslaukauskilpailun ratkaisevan maalin Noora Rädyn selän taakse ujutti Anne Pankowski.

Suomi ja koko täpötäysi Espoon Metro Areena ehti jo juhlia maailmanmestaruutta, kun Petra Nieminen löi kiekon maaliin jatkoajan 12. minuutilla. Maali kuitenkin hylättiin pitkällisen videotarkistuksen jälkeen.

Suomi pääsi vielä jatkoajalla yrittämään ratkaisua kahdesti ylivoimalla, mutta kiekko ei mennyt maaliin asti.

Susanna Tapani viimeisteli Suomen ainokaisen toisen erän loppupuolella. Maailmanmestaruuden ratkaissut Anna Pankowski vei USA:n johtoon toisen erän 15. minuutilla. Pankowskin lisäksi rangaistuslaukauskilpailuissa onnistuivat Suomen Minnamari Tuominen ja USA:n Amanda Kessel.

MAINOS

Kommentoi

Olisiko niin, että tuossa voitto osettiin rahalla. Tuomaritkin on ostettavissa, kun käteen antaa tarpeeksi ison tukun rahaa. Härskiä hommaa, mutta tämähän on jääkiekkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei kannata edes osallistuu tulevina vuosina jos se tälläst touhua on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"When the officials waved the goal off for goalie interference, the fans howled in derision.The Finns did get a power play, as Rigsby was also called for tripping on the play,..."
Eli kaikki on mahdollista... Samalla kun USA:n maalivahti kamppasi Hiirikosken päällään, Hiirikoski häiritsi USA:n maalivahtia. Tästähän ei voi vetää muuta johtopäätöstä kuin että maali oli hylättävä?
Kuka sieltä kehtaa tullla julkisesti kertomaan että missä kohtaa ns. lähti lapasesta? Tuskin ainakaan Rene Fasel.
Kävikö eka kertaa niin että tirehtöörit R.F. etunenässä jättivät loppuottelun jälkeen loppupuheet pitämättä ja jättivät kehumatta ja kiittämättä loistavaa kisaorganisaatiota hienoista kisoista eikä kisoja koskaan julistettu päättyneiksi niinkuin yleensä tehdään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Hyökkäävän joukkueen kenttäpelaajalle, joka tahattomasti osuu maalivahtiin maalialueen ulkopuolella, kun molemmat yrittävät saada kiekkoa hallintaansa, ei tuomita rangaistusta. Jos tilanteesta tehdään maali, se hyväksytään”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hyökkäävän joukkueen kenttäpelaajalle, joka tahattomasti osui maalivahtiin maalialueen ulkopuolella, kun molemmat yrittivät saada kiekkoa hallintaansa, ei tuomittu rangaistusta.
Tähän asti kaikki OK.
Eikä siinä vielä kaikki... USA:n maalivahti sai jopa 2" kampituksesta.
Kaiken em. lisäksi, olisi todellakin mielenkiintoista kuulla että miksi se maali hylättiin... Maalivahdin häirintä varmaan?
IIHF rules rulez!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tilanteessahan tuomarilla oli jo käsi pystyssä siirretyn jäähyn merkiksi ja lisäksi hyväksyi heti tuoreeltaan maalin.

Miksi tuota sitten edes lähdettiin tarkastamaan videolta? USA:n vaatimuksesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla että raha puhuu mutta järki ei ainakaan... Rikottu pelaaja saa jäähyn, 1. kerta lajin yli 100-vuotisessa historiassa?
Ne videokeskustelut pitäis julkistaa, vois ihan härskeimmät jutut jäädä toteutumatta? Onhan F1: ssakin tiimiradioiden keskustelut julkisia. Vielä kun ne julkaisisivat tallien puhelut F1-päällikölle kisan aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:50
Juokse vain, satelliitit seuraavat – NUTS Karhun­kier­roksen 166 kilometrin pinkojia voi seurata GPS:n avulla livenä netissä
17:45
Roskienpoltosta alkanut maastopalo tuhosi saunarakennuksen Muoniossa – yksi henkilö hengitti savua
17:14
Oulun käräjäoikeus hylkäsi syytteen törkeästä raiskauksesta – oikeuden mukaan syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily
16:45
Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"
16:21
Epätietoisuutta soten ympärillä – sotea valmistelleet organisaatiot on ajettu lähes alas, juuri kun pitäisi alkaa rakentaa uutta
15:36
Granlundin ilmaveivi keväällä 2011 ja Ahon tuplamaalit edellisessä keskinäisessä MM-välierässä – Leijonilla on monta maukasta arvokisavoittoa Venäjän karhusta
15:17
Ilmatieteen laitoksen sensorit haistelevat kasvihuonekaasuja ympäri vuorokauden ja läpi vuoden
50
Hamal tekee kahta työtä ja yrittää ansaita nettona 2 600 euroa kuussa, jotta saisi perheensä Suomeen – Korkea tuloraja on vähentänyt perheenyhdistämisiä
34
Näin asianajajat ja muut oikeusavustajat törttöilevät – "Tuomarilla on persiljaa korvissa aina, kun minä puhun"
30
Nuoret jalkautuivat toisen kerran kaduille ympäri maailmaa ilmaston puolesta – missä ovat aikuiset?
24
Osaajapula voi olla ratkaiseva isku yksittäisen yrityksen maailmanvalloitukselle – miksi ict-alan työvoiman tarve ja tarjonta eivät kohtaa? Lukijalta
22
Leijonat kaatoi Ruotsin ja etenee mitalipeleihin! Ratkaisu haettiin jatkoajalta – seuraavaksi vastaan Venäjä
21
Jupakka sai uuden käänteen – Heinäluoman rypsiöljyerä myyty loppuun
18
Sähkölaitteen vika aiheutti tulipalon ravintolassa Oulun Pakkahuoneenkadulla – "Ravintolan henkilökunta toimi esimerkillisesti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työttömälle oikeus lomaan

Kyllä! kannatetaan. Minäkin haluan lomalle ahneiden eläkeläis vanhempieni luokse Espanjaan. He suurten ikäluokkien tapaa... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image