Unelmavävyn unelmailta pelasti Kärpät – Manner: "Heponiemi ja Kupari ottivat joukkueen reppuselkään"

Aleksi Heponiemi (20) oli isossa roolissa Kärppien voitossa perjantaina. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 12.4.2019 23:00 | Päivitetty 12.4.2019 23:13
Janne Onnela

Perjantain viides välieräottelu oli Kärppien tämän kauden toistaiseksi kovin testi. Maanantaina tylysti HIFK:n jyräämäksi jäänyt oululaisjoukkue selviytyi testistään voittajana pitkälti Aleksi Heponiemen ansiosta.

Ilves-kasvatti teki oululaisten ainoan osuman varsinaisella peliajalla ja huudatti täpötäyttä Raksilaa jatkoerässä iskemällä 2-1-voittomaalin vajaan kahden minuutin pelin jälkeen.

– Tuntui todella hyvältä tehdä pari maalia. Jatkoerämaali oli varmasti yksi urani tärkeimmistä, vuodenvaihteessa myös nuorten MM-kisoissa tärkeissä osumissa onnistunut Heponiemi hymyili pelin jälkeen.

Katso kooste ottelusta:

Kärppien ja HIFK:n välisen välieräsarjan viides ottelu nähtiin Raksilassa perjantaina. Kärpät voitti ottelun 2-1.

Rasmus Kuparin ja Heponiemen kanssa samaan ketjuun siirretty Oskar Osala kuvaili pelin jälkeisessä radiohaastattelussa Heponiemeä melkoiseksi unelmavävyksi. Nähtäväksi jää, saako vaisun kevään pelannut Osala jatkaa nuorisokaksikon kanssa samassa ketjussa myös seuraavassa ottelussa.

HIFK tasoitti kenttämestarin erikoisella

Kärpät ei saanut vieläkään peliään rullaamaan totutun letkeästi. Helpon näköisiä virheitä syntyi paljon, eivätkä lyhyetkään syötöt löytäneet aina kohteeseen ja kiekko vaikutti polttavan usein lavassa.

– Emme varmaan saakaan peliämme täydelliseksi, mutta yritetään olla sitkeitä, kärppäluotsi Mikko Manner käänsi asetelmaa.

Heponiemi viimeisteli illan ensimmäisen osumansa komealla kudilla pelin puolivälissä. HIFK tasoitti viitisen minuuttia myöhemmin todellisella kenttämestarin erikoisella. Vieraiden Teemu Eronen ampui ylivoimalla rännikiekon kärppäpäätyyn ja sai joukkueensa pakkopelin aikana ensimmäistä kertaa hyökkäysalueelle. Kärppävahti Veini Vehviläinen meni pysäyttämään rännikiekkoa, mutta peliväline kimposi laidasta maalin eteen suoraan Juhani Tyrväiselle, jolla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjään maaliin.

Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty hyvistä paikoista huolimatta. Etenkin vieraat kunnostautuivat myös tolppien kolisuttelussa, sillä maaliputket kilahtivat peräti neljä kertaa vahvasti pelanneen Vehviläisen takana.

Jatkoerässä sankarin viitan otti harteilleen Heponiemi, joka iski voittomaalin ylivoimalla kapteeni Atte Ohtamaan ja varakapteeni Ville Leskisen syötöistä.

– Ei ole mennyt ylivoimalla aiemmissa peleissä oikein millään, niin nyt tuli osuma vähän tuurillakin, Manner iloitsi.

Kärpillä pari ottelupalloa liigafinaaleihin

Kärppäluotsi Manner sekoitteli hyökkäysketjuja pitkin peliä surutta, sillä oululaisilla oli käytössään 13. hyökkääjä. Ylimääräisenä hyökkääjänä pelannut Otto Karvinen vierailikin ahkerasti kutakuinkin jokaisessa ketjussa.

Oululaisten pitkä maaliton putki ylivoimalla tuli vihdoin tiensä päähän jatkoerässä. Kärpät ehti pelata lähes seitsemän peliä ilman ylivoimaosumaa.

Perjantain peliin Manner oli rakentanut ykkösylivoiman uuteen kuosiin siirtämällä muun muassa Jussi Jokisen maalin eteen ja puolustaja Jani Hakanpään viivalle laukojan paikalle. Jatkoerässä kentällä oli kuitenkin jälleen eri pakkopelikoostumus.

Pelinrakentajan paikalla pelanneelle Jokiselle maskimiehen tontti ei ole kuitenkaan täysin vieras pelipaikka pakkopelissä.

– Siellä ollaan, missä valmentaja käskee. Olen tuolla paikalla pelannut aiemminkin. Yritetään pelata siitä nopeita alapelejä ja taistella irtokiekkoja sisään, Jokinen sanoi.

Kärpillä on välieräsarjassa nyt pari ottelupalloa. Ensimmäinen katkonpaikka on maanantaina Helsingissä.

– HIFK:n erinomainen sijoittuminen kentällä ja vahva häirintäpeli on ottanut meidän kiekollisesta pelistä itseluottamusta pois. Voittojen myötä saamme sitä takaisin, päävalmentaja näki.

– Kunhan saamme henkistä taakkaa enemmän pois ja opimme nauttimaan näistä täysistä halleista ja draamankaarista, niin se tuo varmasti laatua kaikkiin pelin vaiheisiin, Manner päätti.

Lue myös: HIFK:n paitaan siirtynyt Jasse Ikonen: "Kärpät halusi luopua minusta"

Lue otteluseurannasta, miten peli eteni.

Katso kuvia ottelusta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Hifkiläiset laskee tolppalaukauksia, sitä vastoin pitäisi laskea maaleja. Maalit ratkaisee, jossain etelän vetelien höntsäkiekossa voi tolppalaukauksilla olla merkitystä, näissä karkeloissa niillä ei tee mitään. 3-2 Kärpille tämä sarja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät voi paineistaa hyökkäysalueella hifkin molemmat pakit kuten teki samalla tavalla ensimmäisessä vieraspelissä Helsingissä jossa hifkin peli meni aivan sekaisin. Kyllä kärppien täytyy nopeammin liikutella kiekkoa omassa päässä jottapääsevät paineen alta pois, siihen ei riitä roikkukiekot keskialueelle. Kivihalmeen käyttö ylivoimassa Hakanpään tilalla olisi parempi ratkaisu, koska Kivihalmeen ylöstuonti ja kiekonkäsittely on varmempaa. Metsävainio on vielä voimaton laitaväännöissä ja aloituksissa joissa Humaloja hänen tilallaan on parempi näissä peleissä jotka vaativat kokoa ja voimaa ja Humaloja on aina pleyjareissa parhaimmillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Humaloja on ollut koko kauden varjo parin vuoden takaisesta. Arka ja voimaton. Valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selevä peli oli heti alusta asti. Ei mitään mahollisuutta kärppiä voittaa. Ens peli on Hesassa ja kärpät marssii finaaliin! Voitto tulee Ouluun!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei tainut osalan paluu onnistua kun niin masentuneena pelaa mutta kyllä kärpät hänelle sopparin tekee ensi kaudeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät voi olla välillä ahdingossa, mutta ei koskaan paniikissa.

Vastustajan valmentaja rikkoi kiekkoetikettiä ja kiekkojumalat eivät siitä pidä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ilves kasvatti teki kaksi tsägämaalia niin sen takia kärpät voitti.hifki oli parempi vaikka hävisi.no hifki tekee viellä uuden paluun raksilaan niin sitten korjataan vääryys ja tuomari toiminta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensi kaudella ensi kauella tulee hifki Ouluun. Mitä tsäkä maaliin tulee, niin Veini lahjoitti hifkin ainokaisen, muuten olisi ollut nolla hifkin sarakkeessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi täydellisemmän nöyryyttää koko hifkin porukkaa, kuin nuorten tekemillä taitomaaleilla. Siinä ei ollut mitään palaa puolustajilla, molarilla tai valmentajalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on sitkeä ja hienoa että voitto tuli, mutta miksi oma kiekollinen pelaaminen on epävarmaa ja tahmeaa? Kaikki kunnia Mannerille & tiimille, loistavaa työtä, mutta onko mahdollista, että ketjulotto sotkee kiekollisen pelin. Näyttää siltä, että kärppäpelaaja valitsee usein jonkun muun ratkaisun kuin peliä edistävän nopean ja helpon syötön, ja virtaus katoaa, peli puuroutuu ja hidastuu. Jos tähän asiaan löytyy parannus, HIFKi tippuu kyydistä kuin eno troolipaatista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sovittuja matseja että tulee seiskapeli ja tuvat täynnä. sama homma vuojesta toiseen :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa länkytystä vuodesta toiseen
Ota ensin selvää kuka saa lipputulot ja kerro sen jälkeen miten Kärpät-Ilves sarja meni Kärpille 4-0 jos kerran matsit on sovittuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

22:47
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
22:41
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
22:07
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
22:01
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
21:53
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
20:37
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä
20:14
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
96
SDP nosti hurjasti kannatustaan ja on nyt Suomen suosituin puolue, kertoo Alman kysely – Perussuomalaiset menetti suosiotaan ja putosi kärkipaikalta
61
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
38
Koronakuolemia tuli neljä lisää, menehtyneiden kokonaismäärä on Suomessa nyt 17 – Oulussa kaksi potilasta pääsi sairaalasta
33
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
25
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
19
Kysyimme, leviääkö korona Oysin yhteispäivystyksessä – "Hyvin meille uskaltaa tulla"
19
Yhdessä Euroopan maassa koronakriisin takia ei ole ryhdytty mihinkään varotoimiin – ”Parempi kuolla selkä suorana kuin elää polvillaan”

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on ohut lumipeite.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

31.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image