Aleksi Heponiemi nousi ratkaisijaksi ja teki Kärppien kummankin maalin – Lue ot­te­lu­koos­tees­ta, miten peli eteni

Aleksi Heponiemi tuuletti maalia kaksi kertaa illan aikana. KUVA: Jukka Leinonen
Jääkiekko 12.4.2019 18:33 | Päivitetty 12.4.2019 22:35
Janne Onnela

Kärpät voitti Raksilassa perjantaina pelatun viidennen välieräottelun jatkoerän jälkeen maalein 2–1. Voiton jälkeen oululaisjoukkue johtaa sarjaa voitoin 3–2.

Lue otteluseuranta:

Kärppien kokoonpanossa on paljon muutoksia. Ykkössentterinä koko kauden operoinut Nicklas Lasu siirtyy kolmosketjuun ja slovakkihyökkääjä Michal Kristof nousee ykkösketjun keskelle. 

Kärppien kakkosketjuun Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen rinnalle nousee vaisut pudotuspelit pelannut Oskar Osala. Puolustukseen Kärpät saa takaisin yhden pelin huilanneen Teemu Kivihalmeen, joka on loistanut kevään peleissä. 

HIFK:n kokoonpanosta puuttuu edelleen Joonas Rask. Sivussa on myös järkälemäinen puolustaja Markus Kankaanperä

Helsinkiläisten kokoonpanoon yllätyspaluun tekee Thomas Nykopp, jonka kauden piti olla jo paketissa. Nykopp loukkaantui joulun alla. Vamma jouduttiin hoitamaan leikkauksella. 

1.erä

Ottelu on käynnissä. 

Ensimmäiset minuutit ovat olleet tunnustelua. Etenkin Kärppien kakkosketju pyrki hyökkäysalueella vahvasti, mutta sen jälkeen HIFK on saanut pelin Kärppien päätyyn. Punapaitojen Jasse Ikonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Veini Vehviläinen nollasi yrityksen. 

Hetkeä myöhemmin Kärppien Jasper Lindsten pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta ei onnistunut maalinteossa. Kärpät sai sen jälkeen hyvän paineen vieraiden päätyyn. 

Ottelun avauserä lähestyy puoliväliä. Kärppien Jari Sailio oli lähellä viedä oululaiset johtoon, mutta kiekko laskeutui maalin katolle. 

Kärpät pääsi ylivoimalle, kun HIFK otti pikkukakkosen. Kärpillä on jäällä uusittu ykkösylivoima, jossa maalin edessä pelaa Jussi Jokinen, hieman hänen yläpuolellaan Nicklas Lasu. Siniviivalla on Jani Hakanpää ja laidoilla pisteiden lähellä pelaavat Ville Leskinen ja Michal Kristof. 

Uusittu ykkösylivoima toimi hyvin, muttei saanut vielä kuitenkaan tulosta. Aleksi Heponiemen johtama kakkosylivoima ei toiminut aivan yhtä hyvin. 

HIFK on saanut juonesta entistä paremmin kiinni alivoimansa jälkeen. Vieraat olivat myös avata maalitilin, mutta tällä kertaa ylärima pelasti Kärpät takaiskulta. 

Joonas Lyytinen oli lähellä viedä HIFK:n johtoon avauserässä Raksilassa.

Pelissä on tällä hetkellä paljon vauhtia. Lepopäivät ovat selkeästi tehneet joukkueille hyvää.

Kärpät pääsi erän lopulla vielä ylivoimalle, Kyle Quincey otti rangaistuksen estämisestä. Kärpille jäi ylivoimaa jäljelle vielä puolitoista minuuttia toiseen erään.

Maalivahtien torjunnat maalittomassa avauserässä: Vehviläinen seitsemän, Atte Engren kuusi.

2.erä

Ottelun toinen erä on alkanut. Kärpillä on ylivoimaa vielä puolitoista minuuttia. Uusittu ykkösylivoima pyöritti peliä kohtuullisen mallikkaasti, mutta maalia ei tullut. 

Illan ottelussa on 6200 katsojaa. Halli on ilmeisesti loppuunmyyty.

Kärpät on ollut pulassa ylivoimansa jälkeen. Kiekon ylöstuominen on tuskaista ja sitten, kun se sinne vihdoin saadaan, tilanne kuihtuu kokoon turhaan näpertelyyn. 

HIFK oli tehdä avausmaalin, kun Iikka Kangasniemi karvasi kiekon Kuparilta kyseenalaisin keinoin. 

Kärpät sai ylivoimahyökkäyksen, jonka päätteeksi Sami Anttila antoi Radek Koblizekille loistavan syötön, mutta Engren venyi vielä laukauksen eteen. 

HIFK sai pitkän pyörityksen Kärppien nelosketjua vastaan. Kiekko kävi jälleen tolpassa, mutta ei vielä maalissa. HIFK pääsi kuitenkin ylivoimalle, kun Jari Sailio joutui rikkomaan. Vieraat hallitsevat peliä tällä hetkellä. 

Kärpät kesti alivoiman, vaikka HIFK:n maali oli jälleen lähellä. 

Kärpät pääsi jälleen ylivoimahyökkäykseen. Tällä kertaa asialla olivat Leskinen ja Jokinen, joista ensinmainittu päätti laukoa itse. Ei maalia. 

Mikko Manner pyörittää kärppäketjuja ahkerasti. Kristof on käynyt kolmosvitjassa, Otto Karvinen kakkosketjussa Osalan paikalla, Sami Anttila pyörähtänyt sentterinä. 

Kärpät pääsi erän puolivälin jälkeen ylivoimalle, kun HIFK:n Juha Jääskä otti pikkukakkosen kiinnipitämisestä. Tällä kertaa ykkösylivoina ei kuitenkaan enää toiminut. Kakkosylivoimalle jäi kaksiminuuttisen rippeet, eikä Kärpät onnistunut pakkopelissä vieläkään. 

Heti jäähyn päätyttyä kuitenkin heilahti. Aleksi Heponiemi pääsi vetämään pisteen kaarelta ja veto upposi ohi Engrenin.

Kärppien Aleksi Heponiemi tekee avausmaalin toisessa erässä.

Heponiemen maalin jälkeen Jasse Ikonen otti käytösrangaistuksen ja lähti kymmeneksi minuutiksi istumaan suunsoitosta. 

Peli on tasaantunut Kärppien maalin jälkeen. Kotijoukkue on saanut hieman paremmin vielä otetta pelistä. Kakkosketju värkkäsi hetki sitten hyvän maalipaikan, jonka päättääksi Lasse Kukkonen räppäsi Engreniä sormille. Osala ja Kupari joutuivat painihommiin maalin edustalla. 

Kärpät joutui alivoimalle, kun Karvinen otti kaksi minuuttia huitomisesta. Kärpät pelasi loistavaa alivoima peliä, eikä HIFK päässyt yli minuuttiin edes alueelle. Kun HIFK sen vihdoin sai sinne, kiekko kimposi maalin edustalle Vehviläisen lähtiessä pysäyttämään sitä ränniin. Juhani Tyrväisellä oli helppo työ iskeä kiekko tyhjään maaliin ja tasoittaa peli. 

Juhani Tyrväinen teki ottelun 1-1-osuman toisen erän lopussa.

Molemmilla joukkueilla oli vielä hyvät maalipaikat erän lopulla, mutta lisäosumia ei nähty. Kolmanteen erään lähdetään tasalukemista. 

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä: Vehviläinen 14, Engren seitsemän. 

3.erä

Ottelun kolmas erä on käynnissä. 

HIFK aloitti erän pirteästi ja tolppa kilahti Vehviläisen takana neljännen kerran illan aikana. Kärpät on osunut tolppaan kerran illan aikana. 

Ensimmäinen neljännes kolmannesta erästä on pelattu. Peli on soljunut päästä päähän. HIFK:lla on ollut erän parhaat maalipaikat. Kärppien vedot ovat painuneet karkeasti ohi maalin. 

Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Sakari Salminen otti pikkukakkosen. Ylivoiman aloittanut Heponiemen johtama kakkosylivoima ei saanut mitään aikaan. Ykkösylivoima sai pakkopelin pyörimään, mutta Jussi Jokisen ohjaus jäi parhaaksi maalipaikaksi. Ylivoima ei tuonut tulosta. 

Kolmas erä on puolivälissä. Maaleja ei ole nähty, vaikka molemmilla joukkueilla on paikkoja ollut. Kärpät ei ole päässyt missään nimessä vieläkään parhaaseensa. Kiekot pomppivat lavassa ja lyhyetkään syötöt eivät mene aina lapaan. 

Kärpillä oli loistava maalipaikka, kun Nicklas Lasu syötti kiekon Sami Anttilalle tyhjään paikkaan, mutta HIFK-puolustaja ehti hipaisemaan pelivälinettä juuri ratkaisevalla hetkellä. 

HIFK pääsi ylivoimalle seitsemän minuuttia ennen loppua, kun Jussi Jokinen otti rangaistuksen kampituksesta. Kärppien alivoima ei päästänyt vieraita puoleentoista minuuttiin edes hyökkäysalueella ja oululaisten alivoima hoiti tilanteen tyylikkäästi loppuun saakka. 

Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen otti arvokkaan kopin kolmannessa erässä perjantaina.

Kärpät joutui toistamiseen erän lopulla alivoimalle, kun Jani Hakanpään heikon pelaamisen jälkeen Teemu Kivihalme joutui rikkomaan. Kärpät kesti kuitenkin toisenkin alivoiman, vaikka HIFK:n peli pyörikin tällä kertaa paremmin. 

Peli aikaa on jäljellä enää hieman yli minuutti. 

Rasmus Kuparilla oli paikka ratkaista peli muutama sekunti ennen loppusummeria, mutta Kupari ei saanut kiekkoa maaliin. 

Jatkoerä:

Aleksi Heponiemi tekee Kärppien voittomaalin, kun jatkoerää on pelattu puolitoista minuuttia. Maali syntyy ylivoimalla, kun HIFK:n Erik Thorell istuu jäähyaitiossa.

Aleksi Heponiemi tekee toisen maalin, kun jatkoerää on pelattu reilut puolitoista minuuttia.

Maalivahtien torjunnat ottelussa: Vehviläinen 30, Engren 16. 

Lue Mikko Mannerin ja muiden kommentteja ottelun jälkeen.

Katso kuvia ottelusta.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

60 prossaa Kärpät saa koneesta irti ja silti hivki jää jalkoihin. Jospa se peli vielä löytyis finaaleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tullu Jokisen Jussista sateentekijää. Kiikaritehoilla menöö play offsit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa Ohtamaalta mahtava syöttö voittomaalin tekijälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mannerille on hesalaiset maksaneet häviöitä, ensi kauden valmentaja hifkissä. Vain peliä , only a game.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että nuoret onnistuvat...nämä miljönäärien esitykset huolestuttavat.
Ja se että valmentaja ei tiedä eikä osaa ylivoimapeliä... onkö oikeasti vain katsojana vaihtoaitiossa - kuten eräs aikaisempi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppien valmennustiimii on ollut sensaatio, taas joukkue mitalisarjassa, todennäköisesti finaalissa ja jos "hopea Jukan" joukkue on vastassa, niin.....hyvä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Misä on mäenalanen, onko se jossain norjan sarjoissa? Heponiemestä tulee samanlainen ynnämuu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palaset loksahti kohdalleen. Yv kunnossa, nrot 19 ja 20 liekeissä, mokke ohittamaton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne loksahtaa kun annetaan loksahtaa alkupelit olivat talouden kannalta tärkeitä , ei saa voittaa suoraan 4-0 vaan pelataan enmmän , tehdään rahaa, mutta nyt on vapaaat kädet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leskinen ei osu vieläkään kuin tyhjään maaliin 😀 tuomarit ratkaisi pelin kärppien eduksi. Uskomattomia sukelluksia kärppäpelaajilta... 🐑🐑🐑

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

huomaa että kärpien joukkueessa on paniikki päällä.no raksilaan hifk viellä kerran palaa ja sieltä sitten ottaa iisin voiton.onkos kärppäpelaajilla nyt tarpeeksi lepopäiviä ettö jaksaa maanantaina pelata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tulihan ne pillipiiparit taas auttaa kärppiä kun kärppäpelaaja teki hienon sukelluksen,hyvin taas komppasi kärppiä hyvin.hifki oli kuitenki parempi ja olisi voittanut ellei tuomarit tullut pelastavava enkelinä kärpille.hyvin sukellettu jäähy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on niin pehmeetä höntsää kärpiltä vaikka kotona nippanappa pärjääkin, mutta toki titanikkikaan ei ois uponnu jos ois tuurit ollu kohillaan. Hpk-hifk finaalissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauden paras kotiyleisö. Olihan mahtava tunnelma. Halli täynnä, perjantai-ilta. Jatkoaikavoitto.

Upeaa Kärpät!! Kiitos !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

15:57
OYSissa koronaviruksen vuoksi hoidettavien määrä väheni yhdellä – sairaalassa 10 koronapotilasta, joista seitsemän tehohoidossa
15:49
Suomen ja Ruotsin välistä rajaa on yritetty ylittää kävellen ja moottorikelkoilla – luvattomia rajanylittäjiä sakotetaan
15:41
Sää kylmenee pääsiäiseksi, taivaalta tulee sadetta monenlaisessa olomuodossa – merellä jopa myrskytuulia
15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
97
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
14
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image