Kärpät virittelee raskaan sarjan täs­mä­han­kin­taa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä

Jussi Jokinen on pelannut Kärpissä edellisen kerran NHL:n työsulkukaudella 2012–2013. KUVA: Leinonen Jukka
Liiga 19.1.2019 19:55
Kimmo Siira

Liikehdintä jääkiekon pelaajamarkkinoilla kiihtyy aina tammikuun aikana. Kotimaan Liigan kärjessä ylivoimaisella erolla porskuttava Kärpät on seurannut tilannetta toistaiseksi maltillisesti.

– Meillä on paketti hyvin kasassa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho muotoili viime viikolla Kaleva.fi:n haastattelussa.

"Paketti hyvin kasassa" ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Kärppien seurajohto olisi huippukiekkoilun kulisseissa aktiivinen – päinvastoin.

Viime kaudella Kärpät teki kevättalven siirtomarkkinoilla yhden raskaan sarjan täsmähankinnan, kun HPK:n maalitykki Kristian Vesalainen muutti Hämeenlinnasta Ouluun ja oli hyvillä otteillaan auttamassa Kärppiä mestaruuteen.

Nyt Kärppien kiikarissa on vielä paljon Vesalaista kovempi tekijä. Kalevan tietojen mukaan Kärpät on erittäin tiiviisti hyökkääjä Jussi Jokisen perässä.

NHL:ssä ja Suomen maajoukkueessa ansioitunut Jokinen, 35, on ollut ilman seuraa sen jälkeen, kun konkari urakoi marras-joulukuussa seitsemän ottelun pätkäpestin Sveitsin kakkosliigan Klotenissa ja iski kelpo tehot 2+10=12.

Ylivoiman kapellimestari

Runkosarjan ja pudotuspelien kamppailut mukaan luettuna Jokinen on pelannut urallaan yli tuhat NHL-ottelua.

Viime syksynä Jokinen oli NHL-seura Detroit Red Wingsin testissä. Kalajoen kasvatti jäi tuolloin ilman sopimusta, mutta ovi NHL:n suuntaan on ollut yhä raollaan.

– Jos NHL:stä ei kuulu tammikuun aikana mitään, teen loppukaudeksi sopimuksen jonkun eurooppalaisen seuran kanssa, Jokinen valotti marraskuussa suunnitelmiaan.

Nyt käsillä on aika, jolloin Jokinen naulaa omia ratkaisujaan. Paluu NHL:ään näyttää epätodennäköiseltä, mutta monikäyttöisen hyökkääjän palveluksille on kysyntää ympäri Eurooppaa.

Näiden seurojen joukossa Kärpät on Jokiselle tällä hetkellä yksi houkuttelevimmista vaihtoehdoista – ellei jopa houkuttelevin.

Jokinen ponnisti Kärpistä NHL:ään vuoden 2005 Suomen mestaruuden jälkeen ja on nykyisin myös yksi seuran osaomistajista.

Kärppien ja päävalmentaja Mikko Mannerin mestaruuspalapelissä olisi juuri Jokisen kokoinen aukko. Hyökkääjä toisi Kärppien joukkueeseen paitsi johtajuutensa ja kokemuksensa, myös maailmanluokan juonikkuutta ja ratkaisuvoimaa ylivoimapeliin, joka ei ole vielä toistaiseksi pyörinyt odotetulla tehokkuudella.

Edellisen kerran Jokinen pelasi Kärpissä NHL:n työsulkukaudella 2012–2013. Tuolloin Jokinen kertoi, että yksi hänen unelmistaan on palata vielä jonain päivänä Kärppiin.

Ympyrän sulkeutuminen on nyt enemmän kuin lähellä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

Jos tulee, niin kannattaisi ehkä jokin tryout jakso olla. Nähtäisiin pelikunto ja istuvuus Kärppä -kokoonpanoon. Hyvälle on aina käyttöä, huonolle ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko näin, että pelaa ensin kärpissä vuoden, tai pari ja valmennuspuolelle sitten. Vaihtoehtoja löytyy monia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokinen ja Lasse Kukkonen on liigan nopeimpia pelaajia. Miksi Kukkonen ei ollut eilen ylivoimassa? On kuitenkin liigan taitavin pelaaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä pakkomielle teil tietyllä sakilla on Kukkosta vastaan.
Kukkosen cv kestää kyllä vertailun.
Kuka on jäällä silloin kun siellä pitää olla pelaaja jolla ei maila tutise.
Voin auttaa, Lasse Kukkonen. Ei ole pikaluistelija, mutta ei tarvi ollakaan. Mur osaamisalueet ratkaisee.
Lase pitää maalinedustalla kurin ja järjestyksen eikä itke vaikka kroppaan kolisee.
Kun Kärpillä on laittaa yyveessä maalin eteen kivitalot Osala / Hakanpää, niin miksi heitä ei peluutettaisi, kun homma onnistuu.
Jokinen taas on kykynsä vuosien saatossa näyttänyt ja on saapuessaan se puuttuva palanen etenkin, kun loukkaantumisia varmaankin tulee.
Rankkareissakin on huippujätkä.
Kupari / Heponiemi tarvitsevat kokeneempia pelaajia rinnalleen ja J Jokinen on siihen täsmähankinta, kun tuli aikoinaan Kärppiin jo ihan poikasena ja on kohtalaisen "oma poika"
Nut julkaistiin Uutinen jota olen odottanut vuodenvaihteesta lähtien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattais olla kärpilläki mitalisaldo hieman erilainen ilman KukkoLassea. Suurin osa kiekoa seuraavista valitettavasti älyää tuijottaa vain tehotilastoja ja rankkaa pelaajat sen mukaan, ilman hajuakaan mitä siellä jäällä oikeasti tapahtuu. Ei tuu pisteitä ilman pieniä asioita, mitä mm. Lasse tekee, kuten syö kiekon tarvittaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö. Pelataanko kesken peliäkin jatkoerä, jos rankkari tuomitaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toden näköisesti ylivoimaa kokeillaan eri pelaajilla, se on 20 pisteellä sarjaa johtavan joukkueen yksin ja etuoikeus.
Kukkonen plokkaa kiekkoja ja tulee yli ja alivoimaan, aina kun Lasse on jäällä puolustus pitää.
Nopeus varmasti parasta A luokkaa. Jokinen NHL tasoa ei kannata arvostella sinne harva pääsee, Lasse on siellä pelannut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla ei ole mitään vastaan Jussia, mutta miten "jäähdyttelijä" on huippu vahvistus. Tosin sehän kertoo enemmänkin liigan tasosta. Ehkä kuitenkin nälkäinen nuori voisi olla paljon yritteliäämpi ja tulevaisuuden vahvistus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpissä on nälkäisiä huippunuoria eikä liigassa pelata vain nälkäisillä nuorilla.
Kärpät ei ole mikään kokeilusakki.
Jussi ei ole jäähdyttelijä edes lainausmerkeissä.
Jos NHL tasoinen pelaaja tulee Kärppin, niin mitä se osoittaa liigan tasosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussille pojot, milloin kokemus on taskaksi ollut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teille narisioille ei mikään olen kohen koskaaan! Jussi on sen verran kova jätkä että näillä nyky pelureilla menee jaska housuihin kun J.j pyörittää kentällä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin. Ihme mussuttamista, puhutaan kuitenkin vielä erittäin kovasta pelurista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli kyllä niin paljon tyhjänpäivästä jappasua tässä jutussa. Ei kerrottu mitään uutta Jokisen tilanteesta. Helppohan tämmösiä olkiukkoja heittää ilmaan. Jokisen nykykunto on myös täysi kysymysmerkki. Pari maalia Sveitsin kaljaliigassa ei kerro mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et taida paljon pelejä seurata, ethän? Kummasti Jokinen pysy sveitsissä perässä ja kovilla tehoilla vieläpä! Ja sitä ns " sveitsin" liigaa pidetään juurikin luistelu liigana mistä vedetään päästä päähän sata lasissa. Tasonsa puolesta hyvin vertailukelpoinen meidän liigaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

79
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
56
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
44
Elektrobit rekrytoi yli 60 uutta työntekijää Ouluun vuoden 2020 loppuun mennessä – työllistää tällä hetkellä 240 henkilöä
34
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
29
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
22
41 prosenttia pyöräilijöistä käyttää pyöräilykypärää, selvitti Oulun kaupunki – käyttö kasvanut erityisesti kahden viime vuoden aikana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image