Jää­kiek­ko­lii­gan jokavuotiset siir­to­mark­ki­nat käyn­nis­ty­mäs­sä hiljalleen – Ur­hei­lu­toi­men­joh­ta­ja Ahon mukaan Kärpät ei etsi uusia pelaajia: ”Meillä on paketti hyvin kasassa”

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kärpät ei ole tällä hetkellä aktiivinen pelaajamarkkinoilla. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Jääkiekko 11.1.2019 15:51
Janne Onnela

Jääkiekkoliigan jokavuotinen pelaajasiirtoruljanssi ennen siirtotakarajan umpeutumista on hiljalleen käynnistymässä. Sarjataulukko on sillä mallilla, että osa joukkueista vetää jo johtopäätökset loppukauden osalta ja toimii siirtomarkkinoilla sen mukaisesti.

Esimerkiksi Helsingin IFK on hankkinut lyhyen ajan sisällä useamman uuden pelaajan. Helsinkiin siirtyi tällä viikolla Porin Ässien tähtihyökkääjä Sakari Salminen ja viime viikolla Kärpissä vaille vastuuta jäänyt Jasse Ikonen.

Helsinkiläisjoukkue hankki myös paluumuuttajan Pohjois-Amerikasta, kun puolustaja Joonas Lyytinen palasi Suomeen. Ennen Amerikan reissua Lyytinen kirjoitti sopimuksen Kärppien kanssa, mutta ei ehtinyt pelata Oulussa peliäkään.

Sarjajohtaja Kärpillä ei ole suurta tarvetta mellastaa kiivailla ja usein myös kuivilla siirtomarkkinoilla. Sairastupa on tyhjä ja joukkue on osoittautunut alkukauden aikana vähintäänkin kilpailukykyiseksi.

– Meillä on paketti hyvin kasassa, eikä aktiivista hakua ole päällä. Molemmat maalivahdit ovat pelanneet koko kauden hienosti, meillä on kahdeksan Liigaa pelannutta puolustajaa ja hyökkäyksessäkin on riittävästi syvyyttä, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi Kalevalle ajellessaan kohti Vaasaa ja perjantai-illan Sport-Kärpät ottelua.

Maailmanmestarit palaavat kaukaloon lauantaina

Kärppien kokoonpano täydentyy lauantain kotiottelussa Rauman Lukkoa vastaan, kun nuorten maailmanmestarit Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi palaavat kaukaloon. Myös kapteeni Atte Ohtamaa on toipunut pelikuntoon ja pelannee lauantain kotipelissä.

Hyvästä nykytilanteesta huolimatta Aho ei sulje tämän kauden osalta ovea vielä kokoonpanomuutosten suhteen. Muutoksia voi Kärpissäkin tapahtua esimerkiksi mahdollisista loukkaantumisista johtuen.

Viime päivinä kärppähuhuissa on pyörinyt myös NHL-uransa suurella todennäköisyydellä paketoineen Jussi Jokisen nimi. Jokinen kertoi syksyllä Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänen pelaamisensa Suomessa on tällä kaudella kuitenkin epätodennäköistä.

Tällä hetkellä Jokisella ei ole tiettävästi sopimusta minkään seuran kanssa. Aho ei halunnut pyyhkiä Jokisenkaan nimeä pois tämän kauden osalta, mutta Kärppien silmissä Jokisen tilanne ei ole muuttunut syksyn jälkeen suuntaan tai toiseen.

– Jos tilanne kuitenkin muuttuu ja tulee ajankohtaiseksi, niin emme varmasti sano Jussille ei.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Ei tarvitse etsiä, liigasta sellainen löytyy. Ylivoimaan iskemään Heponiemen laatupassit verkon perukoille, sellainen puute joukkueessa on ilmiselvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aiheetonta jorinaa, Kärpät kateuttaa toisen puolen Suomea ylivoimaisuudellaan. Kirjoitusten taso viittaa alakouluikäisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät olisi tipahtanut sarjassa jo toiseksi, ellei tämä joka vuosi aikaisille kesälomille pyrkivä Turun Pursiseura olisi jatkanut perinteikästä menoaan. Taisi Aurajoen rannoilla hiipiä jo peikko puseroon, että pelit saattavat jatkua poikkeuksellisesti vielä maaliskuun jälkeenkin jos ei aleta hölläämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, Aho on sitä mieltä, että rosteri on kunnossa. Fakta kuitenkin on neljään peliin kolmas tappio. Jotakin täytyisi tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyvät pojat! Kyllä nyt on on surkealla mallilla, koko joukkue täynnä haluttomia pelureita. Ainoastaan Veini saa puhtaat paperit. Alamäki on nyt aika kova kun kolme neljästä pelistä on tullut turpaan ja vielä häntäpään porukoille. Kuritonta jäähyilyä, kun ei pysytä mukana vaan pitää roikkua koko ajan puserossa kiinni. Mihin luistelu on jäänyt? Nyt äkkiä ryhtiä ennenkuin koko paketti leviää käsiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaveria on kiva auttaa, kun on 14 pisteen kaula. Mm. HIFK pelissä, kun innostuttiin pelaamaan, oli IFK täysin jaloissa. Häviöt on asenteesta kiinni ja kun asenne on kohdallaan, alkaa kaukalossakin tapahtua. Nyt ei vain ole pakko, mutta ei pelihuumoria saa päästää liaan löysällekään. Voi olla, ettei pelimoodia saa päälle kovin helposti jos on liian kauan höllätty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun katsoo viimeaikaisia Kärppien otteluita, paketti ei todellakaan ole kasassa. Nyt olla toisen erän lopulla Sportille tappiolla. Viimeiset pelit ovat järjestään menneet näin. Aina on Kärppä takamatkalla. Ahon mielestä se on normaalia, jos siis tavoittelee mestaruutta. Nyt ryhtiä. Tuntuu kovin saamattomalta nyt.

Toivotaan, että nyt on menossa joka joukkueelle tuleva huono vaihe, Ehkäpä nyt hyvä se, että se tulee nyt eikä pudotuspeleissä. Kovin pitkään ovat mm-nuoret pelaamattomina, Miksi, kysyn vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä polttaa kynttilää molemmista päistä. Pitää palautua mestaruusjuhlista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Malte on jo kärppien kans kirjottanu sopparin loppukaudesta. Jokinen tulee katsomoon viihtymään ja syömää popparia. Onko ihan ok?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tää on niin semmosta teatteria että mukamas joukkue on valmis.helmikuussa tulee pari tsekkiä kun kärppien pelit alkaa yskiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielelläni näkisin myös hyökkääjät Esa Pirnes ja Pekka Saarenheimo myös vahvistuksena joukkueessa.
Poijat pelasivat ihan hyvää hyökkäyspeliä puolustuspäässä liigakaukaloissa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkisin mielelläni myös Jussi Jokisen myös mukana kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi Jokinen kun tulin niin kaikki Kalajokiset tulis kattoo peliä. Mahtasko kaikki edes sopia kun raksilaan sopii vajaa 8000 katsojaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokinen ei ole enää nykykiekossa vahvistus. Ei muuta kuin paita kattoon raksilassa joku peli tässä keväällä niin saadaan jotakin viihdykettä kun peli on niin sekasin kärpillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kookoon Malte Strömvall mahtuisi liikkuvana kärpännäköisenä pelimiehenä jengiin.

Jusa ei ole pelaamattomana meille valitettavasti nyt vahvistus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

noinko kova on luotto kärppien mestaruudelle kun pitäis isolla rahalla onkia muitten parhaat pelaajat,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun oman joukkueen kohtalona on pelien päättyminen runkosarjaan, monelle pelimiehelle varmaan maistuis pieni palkankorotus ja kultamitali muistoksi keväästä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmettä selität?! Nhl -ammattilainen, joka on pelannut ihan vasta Sveitsin kakkosliigassa. Taatusti vahvistus. Mitä ihmettä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image