Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Uransa jo ker­taal­leen lo­pet­ta­nut Isa Rahunen palaa Kärp­pien avuksi: ”Vähän kuin lapsi pääsisi uu­des­taan leik­ki­mään”

Isa Rahunen on Kärppien kokoonpanossa jo tulevana sunnuntaina, kun joukkue saa kotiottelussa vastaansa Lukon.
Isa Rahunen on Kärppien kokoonpanossa jo tulevana sunnuntaina, kun joukkue saa kotiottelussa vastaansa Lukon.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Jääkiekon naisten liigan alemmassa jatkosarjassa pelaava Kärpät saa loppukauden peleihinsä kovan vahvistuksen. Viime kauden jälkeen uransa päättänyt Isa Rahunen palaa Kärppien kokoonpanoon tulevan sunnuntain Lukko-kotiottelussa.

27-vuotias Rahunen on lukeutunut viime vuosina naisten pääsarjan parhaisiin pelaajiin.

Kärpistä Rahusella on muun muassa kaksi Suomen mestaruutta vuosilta 2017 ja 2018. Naisleijonien mukana hän on voittanut MM-hopeaa (2019), olympiapronssia (2018) ja MM-pronssia (2017).

KalPa:n kasvatti on innoissaan paluusta liigapeleihin.

– Vähän kuin lapsi pääsisi uudestaan leikkimään. On kiva nähdä uudet joukkueet, joita vastaan en ole aikaisemmin pelannut ja myös sarjan nykyinen taso, Rahunen kertoi Kärppien joukkueen Youtube-tilin haastattelussa.

Rahunen on seurannut Kärppien otteita ja tietää, että kauteen on mahtunut vaikeuksia.

– Tytöillä on taidot kohdallaan, mitään ei ole menetetty. Positiivisuus, johtajuus, esimerkin näyttäminen ja kokemus ovat asioita, joita pystyn joukkueelle tällä hetkellä tuomaan. Odotan meiltä nousujohteista kevättä.

Rahusen ratkaisua ei voi pitää jättiyllätyksenä, sillä hän vihjasi jo viime syksynä, että lopettamispäätöksessä on jouston varaa.

– Voin palata, jos sellainen olo vielä joskus tulee, sairaanhoitajana työskentelevä Rahunen muotoili tuolloin Kalevan haastattelussa.