Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Unoh­tui­vat­ko ero­lap­set? – van­hem­pien ero kos­ket­taa vuo­sit­tain kym­me­niä tu­han­sia lapsia ja nuoria

Lasten oikeuksien päivää vietettiin tänä vuonna sunnuntaina 20. päivänä marraskuuta. Aiheeseen sopivasti liittyen Yle julkaisi 21.11. sosiologian ja kulttuurihistorian dosentti Jari Ehrnroothin kolumnin "Yhteiskunnan tärkein instituutio ei ole hyvinvointivaltio vaan perhe".

Ehrnrooth peräänkuulutti kirjoituksessaan miksi perhe unohtuu julkisessa keskustelussa, vaikka se on elämämme tärkein yhteisö ja yhteiskunnan kestävin instituutio. Jokapäiväinen elämä eletään perheissä eikä hyvinvointivaltiossa.

Ehrnroothin kirjoitus ja lasten oikeuksien päivä saivat minutkin tarkistamaan, mitä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa vuodelta 1989 sanotaan lapsesta ja perheestä.

Sopimuksen johdanto-osassa sopimusvaltiot – Suomi vuodesta 1991 lukien – vahvistavat, että lapset ovat oikeutettuja erityiseen huolenpitoon ja apuun ja että perheellä, joka on yhteiskunnan perusryhmä ja sen kaikkien jäsenten ja erityisesti lasten hyvinvoinnin ja kasvun luonnollinen ympäristö, on oikeus saada tarvittavaa suojelua ja apua niin, että se pystyy täydellisesti hoitamaan velvollisuutensa yhteiskunnassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.