Uma ja Reijo Nissin kier­rä­tys­häät mak­soi­vat tonnin - pu­ku­koo­diin sopivat pie­ru­kal­sa­rit­kin

Uma ja Reino Nissi pitivät kierrätyshäät, joiden budjetti nousi 1000 euron tienoille.

Häämatkallaan Uma ja Reijo Nissi liftasivat ympäri Suomea ja nukkuivat teltassa tai Instagramissa tavattujen tuikituntemattomien luona.
Häämatkallaan Uma ja Reijo Nissi liftasivat ympäri Suomea ja nukkuivat teltassa tai Instagramissa tavattujen tuikituntemattomien luona.
Kuva: Ester van Dam

Morsian asteli Ylikiimingin kirkon käytävää paljain jaloin keltaisessa asussaan, jonka yläosan oli ystävä virkannut. Alttarilla odotti kirkkaanpunaiseen pukeutunut sulhanen.

Paita oli löydetty kirpputorilta viidelläkymmenellä sentillä. Seremonian aikana ei virsiä laulettu, vaan kuultiin morsiamen veljen ja kaverin tyttären musisointia.

Sulhasen sormeen pujotettiin veljen vanha sormus, morsiamen perinnehenkinen sormus oli hankittu kanikonttorista vanhoja kultakoruja vastaan.

Papin aamenen jälkeen tuore aviopari käveli käytävää Star Warsin tunnarin tahtiin. Ulkona odotti hääauton virkaa toimittava vanha lava-auton rämä, jonka kyytiin pari kiipesi nokkosia ja horsmaa kasvavan multakasan päälle.

Jatkoja juhlittiin Juopulin kylätalolla. Ruuaksi oli kasviskeittoa, ohjelmassa oli puheita ja esityksiä ja lopuksi juotiin kahvit.

Bollywood-henkiset koristeet oli valmistettu kierrätysmateriaaleista. Valkoisten pöytäliinojen sijasta pöytiä peittivät värikkäistä lakanoista ja verhoista ommellut liinat, katosta roikkui munakennoista valmistettuja värikkäitä koristeita ja talkootyönä ommeltuja viirejä.

Sukulaiset olivat leiponeet suolaista tai makeaa. Jos yksi sortti loppui, pöytään tuotiin jotain uutta.

”Meidän pukukoodi oli semmoinen, että tulkaa missä vaatteissa tulette, kunhan teillä on mukava olla. Meille on ihan sama, vaikka sinne tulee pierukalsareissa”, Reijo Nissi kertoo.

”Minulla on huono suhde uuteen tavaraan, enkä pysty hyvällä omalla tunnolla ostamaan kaupasta uutta. En tunne tarvetta pitää suomalaista yhteiskuntaa pystyssä ostelemalla, vaan haluan viedä sitä toiseen suuntaan”, Uma Nissi toteaa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.