Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Tilaajille

Ul­ko­puo­li­nen sel­vi­tys va­paut­taa Raahen kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­jan kiu­saa­mis­syy­tök­sis­tä – sel­vi­tyk­sen mukaan Ari Nurk­ka­la koki tul­leen­sa mus­ta­maa­la­tuk­si ja halusi vastata samalla tavalla

Selvittäjä katsoo, että tuomalla häirintäväitteensä julkisuuteen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala toimi harkitusti vastoin kaupungin omaa ohjeistusta.

Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tarja Ollanketo (vas) ei ole käyttäytynyt epäasiallisesti eikä syyllistynyt häirintään kaupunginjohtaja Ari Nurkkalaa kohtaa. Tähän tulokseen on tullut häirintäsyytöksiä selvittänyt Sicon Advisory Oy:n toimitusjohtaja Visa Lukkariniemi.

Käytettävissään olleen kattavan aineiston perusteella hän katsoo kaupunginjohtajan ilmoittamassa työssä koetussa häirinnässä ja epäasiallisessa käytöksessä olevan kyse Nurkkalan yksilöllisestä kokemuksesta, ei Ollankedon harjoittamasta työturvallisuuslain tarkoittamasta häirinnästä. Nurkkalan tekemää häirintäilmoitusta Lukkariniemi sen sijaan pitää poikkeuksellisena. Hän toteaa kaupunginjohtajan toimineen siinä harkitusti vastoin kaupungin ohjeistusta.