Pääkirjoitus: Edus­kun­ta­vaa­lien voit­ta­jan paikka on vielä jaossa, ko­koo­mus on kan­gis­tu­mas­sa lop­pu­suo­ran al­kaes­sa

Nyrkkeily: Ou­lu­lai­nen Sami Elo­vaa­ra ylsi nyrk­kei­lyn MM-ot­te­luun saakka ja kävi läpi huu­me­hel­ve­tin

Rikokset: Päih­ty­neil­le on tar­jot­tu Oulussa al­ko­ho­lia ja au­to­kyy­tiä, jonka jälkeen heiltä on va­ras­tet­tu rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Uk­rai­nan si­sä­mi­nis­te­ri kuoli he­li­kop­te­rin maa­han­syök­sys­sä lähellä Kiovaa – ainakin 18 ihmistä sai sur­man­sa tur­mas­sa

Lontoo/Kiova
Aamulla tapahtunut helikopterin maahansyöksy Kiovan lähellä vaati ainakin 16 ihmisen hengen. Kuolleiden joukossa on Ukrainan mukaan sisäministeri Denys Monastyrskyi (kuvassa).
Aamulla tapahtunut helikopterin maahansyöksy Kiovan lähellä vaati ainakin 16 ihmisen hengen. Kuolleiden joukossa on Ukrainan mukaan sisäministeri Denys Monastyrskyi (kuvassa).
Kuva: MARTIN DIVISEK

Ukrainan sisäministeri Denys Monastyrskyi on saanut surmansa helikopterin maahansyöksyssä lähellä Kiovaa, kertoo poliisi. Yhteensä 18 ihmisen tiedetään tähän mennessä kuolleen turmassa, joka sattui Brovaryn kaupungissa parisenkymmentä kilometriä koilliseen Ukrainan pääkaupungista Kiovasta. Kuolleista kolme on lapsia.

Loukkaantuneita on Kiovan alueen paikallishallinnon johtajan Oleksi Kuleban mukaan liki 30, joista puolet lapsia. Poliisin alustavien tietojen mukaan yhdeksän kuolleista oli sisällä kopterissa.

Vahvistamattomien tietojen mukaan kopteri olisi ennen maahansyöksyään osunut rakennukseen, jossa sijaitsi päiväkoti. Päiväkodissa oli turman tapahtumahetkellä henkilökuntaa ja lapsia. Kopterin putoaminen sai myös aikaan tulipalon.

Sisäministerin lisäksi kopterissa oli useita muita sisäministeriön johtoon kuuluneita, muun muassa varasisäministeri Jevhen Jenin.

Kiovan alueen paikallishallinnon johtajan Oleksi Kuleban mukaan pelastustyöntekijät ovat turmapaikalla ja rakennukset on tyhjennetty.

Ukrainan presidentinkanslian mukaan kopteri oli pudotessaan matkalla etulinjaan.

Putoamisen syystä ei heti tapahtuman jälkeen ollut tietoa.

"Suuri EU:n ystävä"

Ukrainan pääministerin Denys Shmyhalin mukaan Monastyrskyin ja hänen seurueensa kuolema oli kova isku Ukrainalle.

– Valtava menetys hallitukselle ja koko maalle. Syvin osanottoni kaikkien uhrien perheille. Olen määrännyt viranomaisia perustamaan välittömästi erikoisryhmän yksityiskohtaista turman olosuhteiden selvittämistä varten, Shmyhal kirjoitti Telegram-viestipalvelussa.

EU:n ulkosuhteista vastaava Charles Michel lähetti heti turman jälkeen surunvalittelunsa ja kuvasi kuollutta sisäministeriä "suureksi EU:n ystäväksi".

Monastyrskyi, 42, oli koulutukseltaan juristi ja kahden lapsen isä. Hänet nimitettiin Ukrainan sisäministeriksi toissa vuonna.

Venäjän ja Ukrainan joukot taistelivat Brovaryn hallinnasta heti sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan helmikuussa. Venäläiset vetäytyivät alueelta huhtikuussa.