Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Pääkirjoitus: Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Ukraina pyysi län­si­mai­ta no­peut­ta­maan aseiden ja säh­kö­ver­kon kor­jaa­mi­seen tar­vit­ta­vien osien toi­mit­ta­mis­ta

Ukrainan ulkoministeri: Tarvitsemme eniten muuntajia ja Patrioteja.

Bukarest
Ukraina on pyytänyt länsimaita kiirehtimään sähköverkon uudelleenrakentamiseen tarjottavan avun ja aseavun kanssa. Kuva Kiovasta 17. marraskuuta.
Ukraina on pyytänyt länsimaita kiirehtimään sähköverkon uudelleenrakentamiseen tarjottavan avun ja aseavun kanssa. Kuva Kiovasta 17. marraskuuta.
Kuva: ROMAN PILIPEY

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kehotti tiistaina länsimaita nopeuttamaan aseiden ja sähköverkon korjaamiseen tarvittavien laitteiden toimittamista Ukrainaan. Kuleba lisäsi aikaisempaan "aseita, aseita, aseita" listaansa nyt määreet "nopeammin, nopeammin, nopeammin".

– Jos meillä on muuntajia ja generaattoreita, voimme korjata järjestelmämme ja energiaverkkomme ja tarjota ihmisille säädylliset elinolosuhteet, Kuleba sanoi sotilasliitto Naton ulkoministerien kokouksessa Bukarestissa Romaniassa.

– Ja kun meillä on ilmatorjuntajärjestelmiä, voimme suojata tätä infrastruktuuria Venäjän seuraavilta ohjusiskuilta, ulkoministeri jatkoi.

Kuleba tiivisti toivelistansa kahteen asiaan.

– Pähkinänkuoressa: tarvitsemme eniten muuntajia ja Patrioteja, ulkoministeri sanoi viitaten yhdysvaltalaiseen Patriot-ohjuspuolustusjärjestelmään.

Sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Patrioteista käydään koko ajan keskusteluja. Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat toistaiseksi kieltäytyneet toimittamasta niitä Ukrainalle.

– Nato ei ole sodan osapuoli, mutta me jatkamme Ukrainan tukemista niin kauan kuin tarve vaatii. Me emme peräänny, Stoltenberg vakuutti.