Tyt­tä­ren­sä tör­keäs­tä hy­väk­si­käy­tös­tä syy­te­tyn van­git­se­mis­oi­keu­den­käyn­ti Oulussa

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytteen saanut ulkomaalaistaustainen mies on saatu suomalaisviranomaisten haltuun.

-
Kuva: Kontiainen Jarmo

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytteen saanut ulkomaalaistaustainen mies on saatu suomalaisviranomaisten haltuun.

Norjalaisviranomaiset ottivat miehen kiinni viime viikolla Norjasta, ja hänet lennätettiin tiistaina Suomeen Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Oulun poliisilaitoksen rikoskomisario Petri Savela kertoo Kalevalle, että Oulun poliisilaitoksen poliisit olivat miestä vastassa siellä ja hänet lennätettiin poliisisaattueessa Ouluun. Mies otettiin kiinni ja pidätettiin. Hän on tällä haavaa Oulun poliisilaitoksen poliisivankilassa.

Oulun käräjäoikeus järjestää iltapäivällä vangitsemisoikeudenkäynnin, jossa syyttäjän on määrä vaatia miestä vangittavaksi.

Oulussa aiemmin asunutta ulkomaalaistaustaista miestä syytetään tyttärensä vuosikausia jatkuneesta törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kalevan tietojen mukaan tytär tuli useita kertoja raskaaksi, hänelle tehtiin useita abortteja ja hän synnytti isälleen lapsen.

Mies on poliisin esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Kaleva kertoi Olivia-tyttären tarinan 1. lokakuuta.

Miehen kiinniotosta kertoi ensimmäisenä Yle Oulu.

Juttua muokattu 12.10. kello 11.40. Mies lennätettiin Suomeen tiistaina eikä maanantaina.