Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Luitko jo tämän: Hevosia vä­ki­val­loin kä­sit­te­le­vät ken­git­tä­jät ovat ylei­nen, mutta vaiettu ilmiö

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Työ­urien pi­den­ty­mi­nen – eikö vä­hem­pi­kin riitä?

70 vuoden eläkeikää ei kannata säikähtää. Näin toppuuttelee Varman toimitusjohtaja Risto Murto (Kaleva 7.10.) Hän kuvailee ajatustaan muun muassa niin, että sen ikäisenä voisi tarjota joustavan työntekijän moneen tilanteeseen. Paperillahan asiat näyttävät sujuvan hienosti. Tosin myönnän, että onhan niitä teräsvaareja ja muoreja, jotka pärjäisivät.

Mutta! Koska olen ollut ikäni hoitoalalla, niin uskallan sanoa varmasti, että ainakin sillä alalla vähempikin riittää. Kiireen keskelle ei ehkä kaivata jo hieman hidastunutta senioria pyörimään jaloissa. Tosin hänellä on hyvin paljon kokemusta ja tietoa, jota nuoremmille jakaa.

Nuoremmilla on puolestaan omat uudet tiedot ja työtavat, joihin on vanhemman sopeuduttava. Vaan onko enää halua ja valmiutta oppia, kun joku homma on aina tehty näin. Omat haasteensa tuovat muutokset tietokoneohjelmien kanssa.

Ja miten käy nuorten vastavalmistuneiden töihin pääsyn? Viekö seniori työpaikan, koska vahvuuteenhan hänet lasketaan? Ja jos eläkeikää nostetaan, tulisi työterveydenhuollon olla tarkkana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.