Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Työ­ter­veys­hoi­ta­jat työ­ikäis­ten ter­vey­den­huol­los­sa paljon var­ti­joi­na

Työterveyshoitajat toimivat työterveysyhteistyön koordinaattoreina. Nyt heitä tarvitaan lisää, koska eläköityminen ja alanvaihto ovat kiihtyneet viime vuosina. Myös palkkaus ja työolosuhteet ovat kaivanneet parantamista jo pitkään.

Viimeinen niitti olivat koronaan liittyvät lomautukset, jotka vaaransivat työterveyshuollon perustehtävän tavalla, jota on vaikea ymmärtää. Työterveyshoitajat lomautettiin koronan aikana juuri, kun työpaikoilla kaivattiin eniten työkyvyn tukea, neuvontaa ja työolosuhteiden terveydellistä arviointia.

Työterveyshuollon lakisääteiset tehtävät ovat ruuhkautuneet pahasti ja hoitajien kuormittuminen on huolestuttavaa. Etenkin työterveyshuollon vaikuttavuuden arviointiin jää kaikkein vähiten aikaa työterveyshoitajien arjessa.

Työterveyshoitajat ansaitsevat työlleen yhteiskunnan arvostuksen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.