Joukkoliikenne: Oubus käyttää tuu­raa­jia, jotka tekevät vuoroja ilman työ­so­pi­mus­ta

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Työn­te­ki­jä menetti ta­jun­tan­sa tyh­jen­täes­sään öl­jy­säi­liö­tä Oulun Vih­reä­saa­ren sa­ta­mas­sa – ­kä­rä­jäoi­keus tuo­mit­si kah­del­le sakkoja

Oulun käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä päiväsakkoihin ja kaksi yritystä yhteisösakkoihin tapauksessa, jossa työntekijä menetti tajuntansa raakamäntyöljysäiliön tyhjennyksessä Oulun Vihreäsaaren satamassa.

Oikeudessa käsitelty tapaturma sattui vuonna 2018. Tuolloin raakamäntyöljysäiliötä tyhjentämässä ollut mies alkoi kokea huonovointisuutta, nosti suojaimen kasvoiltaan ja menetti tajuntansa hetkeksi. Hän joutui myös käymään lääkärissä voimakkaan päänsäryn ja silmien punoituksen vuoksi.

Työntekijän tehtävä oli lämmittää raakamäntyöljyä juoksevammaksi, jotta se saataisiin imettyä pois säiliöstä. Lämmetessään raakamäntyöljy voi muodostaa terveydelle haitallista rikkivetykaasua.

Tuolloin oli lämmin päivä ja säiliön lämpötila nousi jopa 50 asteeseen. Oikeuden mukaan työntekijän huonovointisuus ja uupumus saattoi johtua myös lämpötilasta. Käräjäoikeus ei kuitenkaan pitänyt merkittävänä sitä, aiheuttiko oireilun rikkivetykaasu vai lämpötila.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.