Työl­li­syys­ti­lan­ne koheni kevään aal­lon­poh­jas­ta, mutta työt­tö­mien määrä on yhä korkea Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Työttömien työnhakijoiden määrä on yhä korkea Pohjois-Pohjanmaalla, kertoo ely-keskus tiedotteessa. Elokuun lopussa maakunnassa oli 23 200 työtöntä työnhakijaa, mikä on 5 700 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 12,4 prosenttia.

Heinäkuusta työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin väheni 4 900:lla. Kokoaikaisesti lomautettuja oli elokuun lopussa 3 400.

Huhtikuun lukemista lomautukset ovat vähentyneet 7 700 henkilön osalta. Koronatilanteen ollessa pahimmillaan lomautettuja oli 11 100. Lomautukset kohdistuivat keväällä erityisesti naisvaltaisille palvelualoille. Lomautusten päättyminen näkyy elokuun luvuissa varsinkin naisten työttömyyden alenemisena.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistossa oli kaikkiaan 8 900 avointa työpaikkaa, mikä on 600 paikkaa enemmän kuin vuosi sitten. Uusia työpaikkoja oli tarjolla eniten palvelu- ja myyntityöntekijöille, kuten lähihoitajille ja myyjille sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöille.