OLYMPIALAISET: Italian Jacobs pinkoi satasen olym­pia­voit­ta­jak­si Eu­roo­pan en­nä­tyk­sel­lä

Mainos

Tuukko nää tref­faa­maan? Nyt yrit­tä­jäl­lä on mah­dol­li­suus kas­vat­taa omaa lii­ke­toi­min­taa uusia kump­pa­nuuk­sia luo­mal­la

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät järjestää 11.6. Tuukko nää treffaamaan? -verkostoitumistilaisuuden. Tilaisuudessa yrittäjät pääsevät verkostoitumaan ja tekemään kauppaa.

Vuoden 2020 nuori yrittäjä Joonas Puurunen antaa ohjeita siitä, miten verkostoidutaan oikein.
Vuoden 2020 nuori yrittäjä Joonas Puurunen antaa ohjeita siitä, miten verkostoidutaan oikein.
Kuva: Eija Eskola

Tuukko nää treffaamaan on online-tapahtuma, joka toteutetaan Businessmaker-verkkoalustalla. Tapahtuma järjestetään etänä.

”Yrittäjät pääsevät etukäteen sopimaan treffejä toisten yrittäjien kanssa. Businessmaker tekee aikataulutuksen heidän puolesta. Tilaisuus on jatkumoa perinteisille yrittäjäjärjestön järjestämille kesäjuhlille”, koordinaattori Milla Raappana ja kehityspäällikkö Paula Pihlajamaa kertovat.

Matchmaking verkostoitumistilaisuudessa yhdet treffit kestävät 15 minuuttia. Treffeille on tilaisuudessa varattu aikaa kokonaisuudessaan kaksi tuntia. Yrittäjät ehtivät käydä enimmillään 6–7 treffeillä.

Tuukko nää treffaamaan on yksi viidestä verkostoitumistapahtumasta, jonka Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät järjestää. Kaikki tapahtumat toteutetaan koronatilanteen vuoksi etänä.

”Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät on aikaisemmin osallistunut BusinessMakerin tapahtumiin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun järjestämme itse tämäntyyppisen tapahtuman”, Raappana ja Pihlajamaa sanovat.

Tee oma profiili

Ilmoittautumisen yhteydessä yrittäjät laativat itsestään profiilin netissä olevalle lomakkeelle. Profiiliin he kirjaavat sen, millaista yhteistyökumppania etsivät, ja mitä tuotteita tai palveluja heillä itsellään on tarjottavana.

Yrittäjä voi myös laatia ranking-listan niistä yrityksistä, joiden kanssa haluaa treffeille. Yrittäjä voi merkitä listaan sen yrittäjän tai yrittäjät, jotka haluaa ensisijaisesti tavata.

”Ilmoittautua voi 10.6. klo 12:een saakka PPY:n kotisivujen tapahtumakalenterissa tai Businessmakerin sivuilla. Tilaisuuden aikana voi myös vielä sopia treffejä”, Raappana ja Pihlajamaa muistuttavat.

Matchmaking-verkostoitumistilaisuus kestää kaikkiaan kolme tuntia. ”Tilaisuudessa puhuu PPY:n valitsema vuoden 2020 nuori yrittäjä Joonas Puurunen. Hän antaa ohjeita siihen, miten verkostoidutaan oikein. Tilaisuudessa palkitaan myös vuoden 2021 nuori yrittäjä. Näiden lisäksi Paula Pihlajamaa kertoo omistajavaihdoshankkeesta, Mari Viirelä Kasvun kartta -hankkeesta ja Minna Paakkola Avaimet yrittäjyyteen -hankkeesta.”

Tapahtumaan pääsevät mukaan kaikenlaiset yrittäjät. Erityisesti yksinyrittäjille tämä on erinomainen tilaisuus.

Raappanan ja Pihlajamaan mielestä tapahtuman tärkein anti on verkostoituminen. ”Jäsenyydenkin tärkeimpiä asioita on verkostoituminen. Varsinkin näin korona-aikana verkostoitumisen merkitys on kasvanut. Tapahtuma antaa mahdollisuuden kasvattaa omaa liiketoimintaa uusia kumppanuuksia luomalla.”

Suoraan asiaan

”Yrittäjät voivat etukäteen miettiä, miten heidän kannattaa myydä omaa tuotettaan tai palvelua treffitilaisuudessa. Tapaamisessa mennään suoraan asiaan eli tehdään kauppaa sen kummemmin jaarittelematta”, Raappana ja Pihlajamaa toteavat.

Yrittäjät saavat tilaisuuden kautta uutta näkökulmaa omaan liiketoimintaansa toisilta yrittäjiltä. He voivat löytää yllättäviäkin yhtymäkohtia, vaikka aluksi saattavat miettiä, että kyseisellä yrittäjällä ja itsellään ei ole mitään yhteistä. Etuna tässä tapahtumassa on se, että yrittäjät eri puolilta maakuntaa pääsevät osallistumaan tapahtumaan kotisohvalta.