Tur­val­li­ses­ti kouluun vi­her­aluei­ta pitkin

As Oy Oulun Kotikumpu, Savottatie 64, 90420 Oulu 3h+k+s 73,5 m2 A2, A4, A6, A8, B10, B13, C16, C18, C20, C22, Nastarakennus Oy, arkkitehtitoimisto Veli Ka

-

As Oy Oulun Kotikumpu, Savottatie 64, 90420 Oulu 3h+k+s 73,5 m2 A2, A4, A6, A8, B10, B13, C16, C18, C20, C22, Nastarakennus Oy, arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Ky. Asunto-osakeyhtiö Oulun Kotikumpu on kolme luhtitaloa kattava keväällä valmistunut asuinalue, josta on vapaana vielä muutama kolmen huoneen huoneisto.

Oulun Metsokankaalla Savottatiellä kymmenen kilometrin päässä Oulun keskustasta sijaitsevassa asuntoyhtiössä on yhteensä 22 huoneistoa kahdessa kerroksessa.

Asuntojen koot eivät poikkea toisista suuresti, kaksiot ovat reilut 50 neliötä ja suurimmat kaksikerroksiset huoneistot alle 90 neliötä.

Samansuuntaisesti tontille sijoitettujen luhtitaloasuntojen pihat rajautuvat pensasaidoilla ja tontti on osittain rajattu tiilimuurilla. Yksityisyyttä luulisi riittävän pihalla ja kodissa, vaikka alue rajautuukin kahden autotien, Savottatien ja Neitsytkorventien, risteykseen.

Alueen reunalta lähtee pienillekin liikkujille turvallinen pyöräilytie yhtenäisiä viheralueita seuraten, tietä pitkin pääsee Metsokankaan päiväkodille ja alakoululle.

Alakerran asukkailla on ruhtinaalliset omat pihat. Toisessa kerroksessa asuvat saavat tyytyä opaalilasikaiteellisiin parvekkeisiin ja niukkoihin yhteisiin tiloihin.

Asukkaan halutessa parvekkeen lasituksen se on ostettava erikseen.

Talot ovat perinteisiä punatiilisiä harjakattoisia pienkerrostaloja. Jännittävyyttä tuovat vihreät ikkunakehykset talon päädyissä. Taloyhtiön autopaikat sijaitsevat naapuritonttia vasten. Paikat myydään erillisinä osakkeina.

Kolmion tilavasta eteisestä on kulku lähes kaikkiin huoneisiin. Turhaa käytävää ei tässä asunnossa ole laisinkaan. Isomman makuuhuoneen sisäänkäynti on hieman hankala sen sijaitessa ruokailutilan vieressä, suoraan ruokailuryhmän edessä.

Keittiö on läpikuljettava ja paljastaa itsensä koko asunnolle. Hyvää siinä on se, että ruokaa laittaessa on melko helppo tarkkailla leikkiviä lapsia.

Asunnon huoneet ovat tilavia ja säilytystilaa on kiitettävästi. Isompaan makuuhuoneeseen sopii helposti parisänky sekä työpöytä. Lastensängyn siellä ollessa ei tilaa jää kuitenkaan yöpöydille.

Pienempään makuuhuoneeseen, joka sekin on yli 11 neliötä, mahtuu hyvin kaksi erillistä sänkyä ja kirjoituspöytä jättäen silti leikkitilaa lattialle.

Pesuhuoneen lisäksi asunnossa on erillinen wc. Sijaintinsa ja kokonsa vuoksi se on miellyttävä lisä tähän asuntoon. Olohuone on kalustettavissa usealla tavalla kahden umpiseinän ja suurehkon kokonsa ansiosta. Olohuoneen ikkuna antaa länteen.

Huoneiston hyvien tilaratkaisujen ja runsaan säilytystilan vuoksi uskoisinkin, että tämä asunto sopii mainiosti pienehkölle lapsiperheelle, joka haluaa kerrostalon hyödyt höystettynä isolla omalla pihalla.

Lapsiperhe arvostaa myös turvallisuutta koulumatkoilla ja yhdessäoloa kotona.