Turun am­pu­mi­sen koh­tee­na oli po­lii­sin mukaan 27-vuo­tias mies – kuollut 25-vuo­tias nainen ja haa­voit­tu­nut 29-vuo­tias mies si­vul­li­sia

Kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä epäilty 27-vuotias mies on tunnustanut teon poliisille pääpiirteittäin.

Turku

Turun Pernon eilisen henkirikoksen varsinaisena kohteena oli surmansa saanut 27-vuotias mies ja mahdollisesti miehen kanssa samassa asunnossa olleet kaksi ihmistä, jotka eivät saaneet tilanteessa vammoja, kertoo poliisi.

Ampumisessa kuoli lisäksi 25-vuotias nainen ja haavoittui 29-vuotias mies. He olivat poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle.

– He eivät olleet suoraan liitännäisiä keneenkään näihin henkilöihin, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer STT:lle.

Paaerin mukaan kaksi sivullista olivat paikalla silloin, kun epäilty sinne saapui, mihin epäilty ei ollut varautunut.

Epäilty oli ampunut laukauksia asunnossa sisällä, kerrostalon rappukäytävässä sekä talon ulkopuolella. Poliisin mukaan epäilty oli haavoittanut vammoja saanutta miestä teräaseella.

Hätäpuhelun soittanut mies kuoli

Poliisin mukaan hätäkeskukseen tuli lauantaina aamuyöllä puhelu, jossa kerrottiin, että Pernossa Paavolankadulla sijaitsevassa kerrostalossa oli ammuttu laukauksia. Soittaja kertoi itse, että häntä oli ammuttu. Paaerin mukaan puhelun soitti ammuttu mies, joka myöhemmin kuoli.

Tapahtumapaikalle saavuttuaan poliisit löysivät miehen ja naisen kuolleena. Paikalla oli myös haavoittunut mies. Lisäksi poliisi tapasi asunnosta 23-vuotiaan miehen ja 49-vuotiaan naisen, jotka kertoivat piiloutuneensa.

Poliisi otti epäillyn kiinni kerrostalon rappukäytävästä. 27-vuotiasta miestä epäillään kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Lisäksi miestä epäillään ampuma-aserikoksesta ja huumausaineisiin liittyvästä rikoksesta.

– Epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi. Olemme saaneet tapahtumien kulusta tarkkojakin tietoja. Epäilty on myös myöntänyt teot pääpiirteittäin, Paaer kertoo.

Paaerin mukaan teon motiivi on "hyvinkin tarkkaan" poliisin tiedossa.

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja tai tietoja tapahtuneesta yleisöltä.