Pääkirjoitus: Edus­kun­ta­vaa­lien voit­ta­jan paikka on vielä jaossa, ko­koo­mus on kan­gis­tu­mas­sa lop­pu­suo­ran al­kaes­sa

Nyrkkeily: Ou­lu­lai­nen Sami Elo­vaa­ra ylsi nyrk­kei­lyn MM-ot­te­luun saakka ja kävi läpi huu­me­hel­ve­tin

Rikokset: Päih­ty­neil­le on tar­jot­tu Oulussa al­ko­ho­lia ja au­to­kyy­tiä, jonka jälkeen heiltä on va­ras­tet­tu rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Turkki on perunut Na­to-ra­ti­fioin­te­ja kos­ke­vat neu­vot­te­lut Suomen ja Ruotsin kanssa tois­tai­sek­si

Kolmenvälisiä neuvotteluja piti jatkaa helmikuussa.

Helsinki/Istanbul
Turkkilaiset protestoivat Ruotsin konsulaatin edessä maanantaina 23. tammikuuta. Protestien taustalla on Koraanin polttaminen Tukholmassa 21. tammikuuta.
Turkkilaiset protestoivat Ruotsin konsulaatin edessä maanantaina 23. tammikuuta. Protestien taustalla on Koraanin polttaminen Tukholmassa 21. tammikuuta.
Kuva: ERDEM SAHIN

Turkki on perunut toistaiseksi neuvottelut Suomen ja Ruotsin kanssa maiden Nato-jäsenyyksien ratifioimisesta. Asiasta kertovat turkkilaismediat.

Maiden oli määrä jatkaa kolmenvälisiä neuvottelujaan helmikuussa. Turkki on reagoinut suuttumuksella viikonloppuna Tukholmassa pidettyyn mielenosoitukseen, jossa äärioikeistolainen poliitikko poltti Koraanin lähellä Turkin suurlähetystöä. Turkkia suututti myös Tukholmassa aiemmin järjestetty mielenosoitus, jossa roikotettiin presidentti Recep Tayyip Erdogania esittävää nukkea.

Kolmenväliset neuvottelut perustuvat yhteisymmärrysasiakirjaan, jonka Suomi, Ruotsi ja Turkki hyväksyivät viime kesänä Madridin Nato-huippukokouksen yhteydessä. Siinä Suomi ja Ruotsi tuomitsevat terrorismin ja lupasivat tukensa Turkin kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvien uhkien torjunnassa. Turkki ei kuitenkaan ole ollut tyytyväinen ja on muun muassa vaatinut terroristeina pitämiensä henkilöiden luovuttamista.

Ruotsi on pitänyt suurlähetystönsä Ankarassa suljettuna sekä maanantaina että tiistaina vastamielenosoitusten johdosta, kertoo uutistoimisto TT.