Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tur­kis­tuo­tan­non alasajo vain lin­tu­inf­luens­san var­jol­la ei ole pe­rus­tel­tua

Tiedän, että ihmiset eivät enää tilaa sanomalehtiä kotiinsa samaan tapaan kuin ennen ja se aiheuttaa haasteita, minkä vuoksi mediat pyrkivät klikkiotsikoihin ja -juttuihin, jotka saavat lukijoiden huomion.

Siltikään en ymmärrä, että kaikesta pitää vääntää artikkeleihin maailmanlopun kauhuskenaariot ikään kuin realistisina arvioina. Vertaa esimerkiksi ”maapallon pahimmaksi” myrskyksi nimetty elokuun alun myrsky, Kreikan metsäpalot tai nyt lintuinfluenssa.

Lintuinfluenssaa on ollut vuosia. Sitä on esiintynyt jo 1900-luvun alusta alkaen. Myös korkeapatogeenistä (helpommin nisäkkäisiin/ihmiseen tarttuvaa) H5N1-virustyyppiä on havaittu jo muun muassa 1997. Mistään uudesta asiasta ei sinänsä ole siis kyse.

Siksi olisikin nyt oleellista suhteuttaa ja vaatia suhteuttamaan toimenpiteet realistisiin arvioihin tapahtumien kulusta ja todennäköisyyksistä: Minkä verran tautia on aiemmin esiintynyt? Minkä verran se on muuntunut ja millaiset todelliset todennäköisyydet on sille, että virus juuri nyt muuntuisi aiemmasta poiketen ihmisiin helposti tarttuvaksi.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.