Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Turhia puheita ar­vok­kaas­ta van­he­ne­mi­ses­ta

Suurkiitos Kalevan pääkirjoitustoimittajalle aiheellisesta ja ajankohtaisesta puheenvuorosta 26.9., joka otsikkoa myöten on niin totta – ”Yhteisöllinen asuminen ei korvaa laitoshoitoa”. Mitä se yhteisöllinen asuminen sitten nykyään tarkoittaakin, kuka tietää.

Kysehän on siis siitä, että tehostetun palveluasumisen ja laitoshoidon paikkoja ollaan vähentämässä, vaikka väki vanhenee eikä pärjää hyvälläkään kotihoidon tuella loppuun saakka kotonaan. Kaikilla ei ole enää ketään, jolta voisi apua pyytää, kun kotihoitajaa ei kuulu.

Tästä samasta aiheesta kirjoitti Tuija Pohjola (Kaleva 3.9./Lukijalta) huolestuneena ja päätyi toteamukseen ”Oulussa olemme epäonnistuneet täysin ikäihmisten laadukkaassa oikea-aikaisessa tuessa.”

Vuonna  2018 aloitetun selvitystyön tuloksena tietoa on ollut käytettävissä, mutta Pohjolan sanoin ”teot ja rahoituksen ohjaaminen ennaltaehkäiseviin palveluihin ovat epäonnistuneet.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.