Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Koti ei aina ole ikä­ih­mi­sen pa­ra­tii­si - van­he­ne­va kansa tar­vit­see myös lai­tos­paik­ko­ja

Pohjoispohjalaisten ikäihmisten laitoshoitopaikkojen vähentämisessä on syytä olla varovainen. Yhä useampi ikääntynyt on muistisairas ja tarvitsee ihan muuta apua kuin yhteisöllistä asumista.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmien johtajat eivät purematta niele sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelmaluonnokseen sisältyviä linjauksia.

Epäilykset ovat suurimpia niillä paikkakunnilla, joiden sote-palveluja ollaan vähentämässä tai lakkauttamassa (Kaleva 20.9.).

Yksi kellokkaiden huolenaihe koskee ikäihmisten palveluita. Hyvinvointialueella aiotaan vähentää ikääntyneiden ihmisten tehostetun palveluasumisen ja laitoshoidon paikkoja.

Ensi vuonna tavoitellaan 118 laitoshoitopaikan vähentämistä. Tilalle tarjotaan yhteisöllistä asumista 132 lisäpaikan verran ja paikkoja muun muassa vuorohoidossa.

Epäilyksiin tehostetun palveluasumisen ja laitoshoitopaikkojen vähentämisen järkevyydestä on helppo yhtyä. Suomi vanhenee yhä kiihtyvällä vauhdilla. Ympärivuorokautisen hoivan tarve ei vähene vaan kasvaa yhtä jalkaa vanhenevan väestön kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.