Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Turha pyy­del­lä hal­li­tuk­seen – kes­kus­ta aikoo pysyä tiu­kas­ti op­po­si­tios­sa

Keskustaa on kosittu pitkin kesää varsinkin perussuomalaisten piiristä tasapainottamaan hallitusta. Sellaista ihmettä ei ole tulossa. Oulussa vieraillut puheenjohtaja Annika Saarikko viestitti Kalevassa, että puolue on ja pysyy oppositiossa.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko vieraili Oulussa tällä viikolla.
Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko vieraili Oulussa tällä viikolla.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Historiallisen suuren vaalitappion kevään eduskuntavaaleissa kokeneen keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko taisi katkaista Kalevan haastattelussa (9.8.) loputkin siivet puheilta puoleen saamisesta nopeasti takaisin hallitusvastuuseen.

Petteri Orpon (kok.) neljän puolueen hallituksen sisältä on pitkin matkaa kuulunut toiveita, että keskusta muuttaisi näkemyksiään ja tulisi hallitukseen mukaan. Varsinkin perussuomalaisten joukoissa on julkilausuttua halua vaihtaa RKP keskustaan.

Ilmeisesti haikailu on turhaa. Kalevassa Saarikko ilmoitti suoraan, että keskusta on ja pysyy oppositiossa tapahtuipa mitä tahansa.

Saarikon lausunto on harvinaisen jyrkkä hallitusvastuuseen mielellään kautta koko 115 vuotisen olemassaolonsa ajan pyrkineeltä – ja päässeeltä – puolueelta.

Vaikka poliitikon puheisiin pitää laskea mukaan mahdollisuus pyörtää sanat tilanteen muuttuessa, Saarikon linja tuntuu järkähtämättömältä.

Vaalitulos ja jämähtäminen 10 prosentin kannatukseen on ollut sokkihoitoa. Keskusta menetti kahdeksan kansanedustajan paikkaa ja tipahti 23 paikallaan neljänneksi suurimmaksi puolueeksi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.