Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tuleva hal­li­tus on ta­kuu­var­mas­ti epä­suo­sit­tu

Valtion velkaantumistahti uhkaa vain kasvaa nousuun pompanneiden korkomenojen takia. Puolueiden keinot tilanteet oikaisuksi ovat puolivillaisia ja perusteettoman toiveikkaita. Tuleva hallitus joutuu pakosta likaisiin töihin.

Noin kymmenen miljardia euroa vuosittain. Sitä tahtia valtio voi joutua ottamaan velkaa tulevalla vaalikaudella.

Tuon lukeman nosti viime perjantaina pöydälle valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ministeriönsä laskelmista kertoessaan.

Kymmenen miljardia toteutuu siinä tapauksessa, että menoja ei saada kutistettua tai tuloja kasvatettua – tai tehtyä kumpaakin.

Tällä hetkellä valtio elää suruttomasti yli varojensa. Velan kasvua on viime kuukausina vauhdittanut korkojen nousu. Tammikuun lopussa valtion velkasaldo oli 144 miljardia euroa. Ei tarvita suuren suurta koron nousua, kun puhutaan jo miljarditason lisämenoista.

Tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät