Keikka-arvio: Night­wish esitti hen­gäs­tyt­tä­vän kei­tok­sen Qstoc­kis­sa

Sähköpotkulaudat : Säh­kö­pot­ku­lau­dal­la lii­ku­taan kau­pun­gis­sa sa­moil­la sään­nöil­lä kuin pol­ku­pyö­räl­lä

Tui­ras­sa ja Li­min­gas­sa jou­lu­kuus­sa tehdyt kir­ves­hyök­käyk­set siir­ty­vät syy­te­har­kin­taan – epäilty edel­leen van­git­tu­na

Oulun poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kahdesta kirveshyökkäyksestä, jotka tapahtuivat Oulussa ja Limingassa 12. joulukuuta. Tapaukset etenevät syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessa.

Oulun Tuirassa tapahtuneessa hyökkäyksessä mies löi kirveellä kahta täysin sivullista henkilöä, ja Limingassa hän löi kirveellä yhtä henkilöä.

Kokonaisuutta on tutkittu kolmena tapon yrityksenä, useina vahingontekoina, laittomana uhkauksena sekä huumausainerikoksena.

Rikoksista epäilty mies on edelleen tutkintavankina. Tutkinnanjohtajana toimivan rikoskomisario Eeva Törmäsen mukaan mies on esitutkinnassa pääpiirteittäin myöntänyt teot.

Kahdelle uhrille vammoja

Tutkinnan alkuvaiheessa joulukuussa poliisi kertoi tapahtumien saaneen alkunsa Tuiran Koskitieltä, missä epäilty oli yllättäen hyökännyt hänelle tuntemattoman henkilön kimppuun kirveellä. Uhri oli saanut torjuttua iskun, minkä jälkeen epäilty oli poistunut paikalta.

Hetkeä myöhemmin mies kävi toisen uhrin kimppuun. Uhrille aiheutui vakava vamma.

Tämän jälkeen mies meni Liminkaan, jossa hän kävi niin ikään hänelle tuntemattoman henkilön kimppuun kirveen kanssa. Myös tämä uhri sai sairaalahoitoa vaatineen vamman.

Miehen epäillään myös vahingoittaneen Limingassa useita autoja ja rikkoneen asuntojen ikkunoita.


Kello 15.58: Juttua täydennetty kauttaaltaan ja korjattu toista kappaletta: Mies löi Tuirassa kahta henkilöä, ei kolmea.