Punkkilive: Oulusta ropisee reip­paas­ti punk­ki­ha­vain­to­ja vä­ki­lu­kuun nähden

Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma tappaa lin­tu­ja, mutta voi­ma­loi­den maa­la­mi­nen vä­hen­täi­si lin­tu­kuo­le­mien määrää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tuiran seu­ra­kun­nan tiloja voi jat­kos­sa käyttää myös samaa su­ku­puol­ta olevien parien vih­ki­mi­siin ja hää­juh­liin – päätös syntyi äänin 10–7

Seurakuntaneuvoston päätös tarkoittaa käytännössä sitä, että tilat ovat jatkossa käytössä myös samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiin ja hääjuhliin.

Tuiran seurakunnan tiloissa voidaan jatkossa vihkiä avioliittoon tai siunata myös samaa sukupuolta olevia aviopareja. Arkistokuva.
Tuiran seurakunnan tiloissa voidaan jatkossa vihkiä avioliittoon tai siunata myös samaa sukupuolta olevia aviopareja. Arkistokuva.
Kuva: Soini Teija

Tuiran seurakunnan tilat ovat jatkossa käytettävissä kaikkien hääparien vihkimisiin ja hääjuhliin. Seurakuntaneuvosto päätti aiheesta keskiviikkoisessa kokouksessaan. Edellytyksenä on, että vähintään toinen puolisoista kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon tai molemmat kuuluvat johonkin muuhun kristilliseen kirkkokuntaan.

Ratkaisu tarkoittaa käytännössä sitä, että tilat ovat jatkossa käytössä myös samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiin ja hääjuhliin.

Päätös syntyi äänestyksellä. Neuvoston jäsenistä kymmenen kannatti esitystä ja seitsemän vastusti sitä.

Aiemmin Oulussa vastaava käytäntö on ollut käytössä tuomiokirkkoseurakunnassa. Helmikuussa Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen kertoi Kalevalle, että hänen mukaansa seurakunnan tilat voidaan tarvittaessa antaa samaa sukupuolta olevien parien käyttöön.

Kaleva selvitti kirkkoherrojen kantoja aiheeseen, sillä helmikuussa Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa yritettiin aloitteen avulla kieltää samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen seurakunnan tiloissa. Kyseinen aloite kuitenkin kaatui.

Tuoreessa seurakunnan tiedotteessa Pesonen kertoo pitävänsä päätöstä hyvänä, sillä kaikki ovat tervetulleita seurakunnan tiloihin. Pesosen mukaan kysymys vihkimisestä ja siunaamisesta jakaa kuitenkin kirkkoa.

– Henkilökohtaisesti toivoisin, että kysymyksessä saataisiin kirkossamme aikaiseksi ratkaisu, joka mahdollistaisi kaikkien parien vihkimisen, mutta kunnioitettaisi myös toista kantaa antaen esimerkiksi omantunnonvapauden vihkimisten suhteen työntekijöille, Pesonen kommentoi tiedotteessa.